Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Kiruna

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Kiruna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kiruna som finns hos arbetsgivaren.

Socialpedagog till Högalidskolan

Kiruna kommun har totalt 12 grundskolor, geografiskt utspridda över kommunen. Grundskolan har till uppgift att ge eleverna kunskaper och värden samt utveckla elevernas förmåga att tillägna sig dessa. Vi förbereder våra elever för aktiva livsval i framtiden. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med att leda och utveckla insatserna i socialt och psykosocialt arbete på individ-, grupp-, organisationsnivå. I arbetet ingår att ha en stödjande funktion samt v... Visa mer
Kiruna kommun har totalt 12 grundskolor, geografiskt utspridda över kommunen. Grundskolan har till uppgift att ge eleverna kunskaper och värden samt utveckla elevernas förmåga att tillägna sig dessa. Vi förbereder våra elever för aktiva livsval i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med att leda och utveckla insatserna i socialt och psykosocialt
arbete på individ-, grupp-, organisationsnivå. I arbetet ingår att ha en stödjande funktion
samt vara en resurs för arbetslagen i deras arbete med barns och ungdomars lärande. Du
medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa,
mobbing, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier. Du bidrar också till att alla
elever uppnår kunskapsmålen och utvecklas socialt och emotionellt i en miljö som främjar
lärande. I ditt arbete ingår också att underlätta mottagandet av nyanlända elever i
grundskolan, grundsärskolan samt integrering i klass.

I rollen som socialpedagog kommer du också att samverka med elevhälsans övriga professioner
samt verksamheter och myndigheter utanför skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt utbildning som socialpedagog eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms lämplig. Meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete inom skolan.
Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du är självständig, initiativrik och målinriktad i ditt arbete.

För att få arbeta inom en pedagogisk verksamhet måste du kunna uppvisa ett godkänt utdrag från
polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din ansökan då handläggningstiden hos Polisen är ca 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur
belastningsregister hittar du via polisen.se.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Behandlare till öppenvården på Socialförvaltningen

Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna. Öppenvården arbetar för att barn och unga ska få trygga och stabila uppväxtförhållanden och att vuxna ska få det stöd som behövs. Vi arbetar för att ge individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes behov och som syftar ... Visa mer
Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna.

Öppenvården arbetar för att barn och unga ska få trygga och stabila uppväxtförhållanden och att vuxna ska få det stöd som behövs. Vi arbetar för att ge individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes behov och som syftar till att bidra till en förbättrad livssituation. Vi fokuserar även på förebyggande insatser med nära samverkan mellan individ, familj och dess nätverk. Intern och extern samverkan är naturliga inslag i vardagsarbetet, samt deltagande i ett aktivt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
Som behandlare ingår du i ett team på tre socionomer/behandlare, en alkohol- och drogterapeut samt två behandlare med CM inriktning. Som behandlare genomför du ett kvalificerat psykosocialt behandlingsarbete med syfte att hjälpa människor i svåra situationer till ett självständigt liv. Ditt huvuduppdrag som behandlare kommer främst att vara arbete med barn och familjer.

På uppdrag från handläggare arbetar du med biståndsbedömda insatser, vilka kan bestå av exempelvis:
? motiverande, stödjande och bearbetande samtal enskilt eller i grupp
? behandlande och förebyggande arbete riktade mot barn och familj med grund i olika behandlingsmodeller
? stöd och behandling för människor som levt med våld i nära relationer
? praktiskt stöd för individer/familjer i möten och i samverkan med interna och externa aktörer
? stöd till personer med integrationsbakgrund som behöver särskilt stöd för att integreras i samhället.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har god kännedom om och erfarenhet av stödjande arbete med barn- och familjer, att du är utbildad i relevanta behandlings- och kartläggningsmodeller samt god kunskap om integrationsprocessens möjligheter och svårigheter. Vi ser att du har god förmåga att uttrycka dig och kommunicera i tal och skrift.

I din roll krävs att du har en god samarbetsförmåga likaväl som du förmår att arbeta självständigt och strukturerat. Arbetet kräver också flexibilitet och en förmåga att hantera oförutsedda situationer. Som person är du lugn, stabil och förtroendeingivande med en förmåga att skapa och behålla goda relationer. Noggrannhet i handläggning och gott bemötande med utgångspunkt i att stärka individens egen förmåga är också viktiga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finsk, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Ansök via vår hemsida www.kiruna.se eller gå via arbetsförmedlingen www.ams.se för att där söka denna tjänst

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Kiruna kommun och möjliggöra god kommunikation med våra sökande, ber vi dig skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster Visa mindre

Case managers behandlare till öppenvården

Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna. Till Socialförvaltningen Öppenvården arbetar för att barn och unga ska få trygga och stabila uppväxtförhållanden och att vuxna ska få det stöd som behövs. Vi fokuserar på förebyggande insatser med nära samverkan mellan individ, ... Visa mer
Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna.

Till Socialförvaltningen

Öppenvården arbetar för att barn och unga ska få trygga och stabila uppväxtförhållanden och att vuxna ska få det stöd som behövs. Vi fokuserar på förebyggande insatser med nära samverkan mellan individ, familj och dess nätverk. Vi arbetar även för att ge individuellt anpassat stöd som utgår från den enskildes behov och som syftar till att bidra till en förbättrad livssituation. Intern och extern samverkan är naturliga inslag i vardagsarbetet, samt deltagande i ett aktivt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
Som Case managers behandlare ingår du i ett team tillsammans med ytterligare en Case manager behandlare, tre socionomer/behandlare samt en alkohol- och drogterapeut. Ditt arbete är uppdragsbaserat och syftar till att stärka individers möjlighet till ett självständigt liv.

Målgruppen för teamets arbete är ungdomar och vuxna personer med psykisk ohälsa och/eller neuropsykiatrisk problematik, med samtidig omfattande social problematik såsom t ex alkohol- och drogproblematik. Målgruppen har också ett utökat behov av samordnade vård- och stödinsatser.

I ditt uppdrag som case manager arbetar du i team, men en stor del av arbetet utförs självständigt. Du jobbar med stödjande/behandlande samtal och ibland även uppsökande t ex i brukarens hemmamiljö. Uppdraget innebär även att man har en samordnande funktion, som bland annat innebär samverkansmöten och nätverksmöten.

Kvalifikationer
Främst söker vi dig som har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk-, social- och/eller missbruksvård, vilket är meriterande. Vi ser att du har ett genuint intresse och nyfikenhet för målgruppen, du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Att arbeta självständigt, målmedvetet och ta egna initiativ är centrala egenskaper som uppskattas. Du är nyfiken och har förmågan att kunna möta människor i väldigt skiftande mående. Vi ser att du har god förmåga att uttrycka dig och kommunicera i tal och skrift.

Vi söker dig som är undersköterska och/eller har högskoleutbildning med inriktning socialt arbete/psykiatri/missbruk eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du förväntas även genomgå den uppdragsutbildning till Case Manager som arbetsgivaren ger via distans. Denna utbildning är en förutsättning för tjänsten.

Körkort B är ett krav.

Övrigt
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finsk, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Tillträde
snarast

Upplysningar
Du är välkommen att kontakta enhetschef Lisbet Isaksson, 0980- 709 34

Rekrytering sker i samråd med våra berörda fackliga organisationer.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre