Lediga jobb som Kultur, media, design i Kiruna

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Kiruna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kiruna som finns hos arbetsgivaren.

Projektledare i samverkansprojekt i digital kultur och kreativa näringar på

I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Kiruna kommun har totalt 12 grundskolor, geografiskt utspridda över kommunen. Grundskolan har till uppgift att ge eleverna kunskaper och värden samt utveckla elevernas förmåga att tillägna sig dessa. Vi förbereder våra elever för aktiva livsval i framtiden.

Kulturskolan ger estetisk utbildning och ett rikt fritidsliv för barn och unga. Kulturskolan erbjuder kurser inom bild, dans, musik, digitalt skapande och teater i olika nivåer. Vår verksamhet riktar sig i huvudsak till barn och unga upp till 25 år. All undervisning sker i grupp och/eller med individuell handledning. Kulturskolan möter varje elev och utvecklar individens uttryckssätt.

Kulturskolan kommer att starta ett nationellt samverkansprojekt i digital kultur och kreativa näringar och dit söker vi nu en projektledare.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att leda ett 3-årig projekt som syftar till att bygga ett nationellt nätverk mellan deltagande kulturskolor, som ska samla och dela erfarenheter samt stötta och driva utvecklingen på området digitalt skapande i syfte att bredda kulturskolornas utbud och nå nya målgrupper.

Som projektledare kommer du att ansvara för projektets genomförande och uppföljning, du är spindeln i nätet och projektansvarig genom hela processen.

Du initierar samarbeten, leder, ansvarar också för budget och övriga administrativa uppgifter för projektet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom ledarskap och projektledning. Relevant akademisk utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbeta med skola/barn eller undervisning. Du ska ha ett stort intresse av digitalt skapande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som projektledare hos oss är det viktigt att du är kommunikativ, strukturerad, driven och har ett sinne för tidsplanering, eftersom du kommer ansvara för projektet. Du är öppen och har lätt för att skapa kontakt och du är duktig på att förmedla ett budskap. Du är också lyhörd och har mod att tänka nytt och tar initiativ att driva från början till avslut.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din ansökan då handläggningstiden hos Polisen är ca 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du via polisen.se.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar upp till 5000 kr/år, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Curator-producent med kunskaper inom samtidskonst sökes

Ansök    Jul 1    Konstmuseet i Norr    Curator
Konstmuseet i Norr, som slog upp sina dörrar i november 2018, är Norrbottens länskonstmuseum. Konstmuseet är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya och tillgängliga lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samti... Visa mer
Konstmuseet i Norr, som slog upp sina dörrar i november 2018, är Norrbottens länskonstmuseum. Konstmuseet är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya och tillgängliga lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning med ett litet och trevligt team som stöd i dagliga arbetet.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu en visstidsanställd curator/producent för att vikariera för vår medarbetare som är tjänstledig. Vikariatet förväntas pågå i ca 2 års tid, från hösten 2022 till sommaren 2024. I rollen som curator/producent arbetar du främst med utställningar i våra lokaler men även med konstnärlig verksamhet i Norrbottens län. Du kommer även att arbeta med det pedagogiska och publika programmet och digitala produktioner.
Arbetsuppgifterna innefattar kommunikationsplanering samt kontakt och samarbete med externa leverantörer. Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare arbeta med administration, värdskap och öppethåll. Detta kan ske på kvällar och helger. Tjänsten kräver rörlighet i Norrbottens län då verksamhet sker även utanför museilokalerna.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
· har högskoleexamen inom konstvetenskap, museer och kulturarv och/eller curating
· kan visa dokumenterad erfarenhet av, eller utbildning inom, publikinriktad verksamhet och förmedling/kommunikation
· känner dig hemma i samtidskonstens värld
· har nätverk inom branschen
För att lyckas i tjänsten krävs att du är produktiv, organiserad och självgående. Vidare behöver du vara flexibel och lösningsorienterad när du ställs inför nya arbetsuppgifter och situationer. Du förväntas kunna driva projekt på egen hand samt arbeta med flera projekt samtidigt. Vi värdesätter såväl kreativitet i utställnings- och projektkoncept som realism i tids- och budgetplanering.
Du är väl insatt i samtidskonst och har visioner och idéer kring förmedling av det konstnärliga innehållet till våra målgrupper och intressenter. Vidare förutsätter tjänsten att du har en mycket god samarbetsförmåga, både internt och externt.
Vi förutsätter att du kommunicerar flytande på svenska och engelska, vilka är de dagliga arbetsspråken. Kunskaper inom minoritetsspråken som är relevanta i området (meänkieli/tornedalsfinskan eller de samiska språken) eller ryska är meriterande.
Om oss
Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.
Anställningsvillkor
· Anställningsform: vikariat på heltid
· Anställningstid: 2022-09-01–2023-06-30, med möjlighet till fortsättning 2023-07-01–2024-06-30 (vikariat för studieledighet)
· Placeringsort: Kiruna. Tjänsten kräver emellertid rörlighet inom hela Norrbottens län då arbetet kan behöva ske vid olika uppdragsorter inom länet.
· Kollektivavtal: BÖK 20 – Besöksnäring och kulturarv.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande, de första intervjuerna kommer att ske digitalt.
Kontakt/frågor
Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta länskonstmuseichef Selma Green, antingen på telefon: 073-025 67 08 eller via mail: [email protected]
Ansökan, innehållandes både personligt brev och CV, skickas per e-post till [email protected]
Märk rubrikraden med ”curator”.
Sista ansökningsdag är 2022-08-07.
Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om det lediga jobbet och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Programledare och reporter till SVT Sápmi i Kiruna

Ansök    Jun 22    Sveriges Television AB    Programledare
Om redaktionen Vill du vara med där det händer och bidra till utvecklingen av SVT Sápmis nyhetsutbud? Vill du ha varierande arbetsuppgifter och vässa ditt digitala kunnande? Vill du dessutom arbeta med härliga kollegor och trygga arbetsledare? Då är det här redaktionen och arbetsplatsen för dig. SVT?Sápmi?är en kreativ?arbetsplats där laget går före jaget. SVT Sàpmi är inne i ett omfattande utvecklingsarbete som innefattar allt från?Oddasats dagliga nyhet... Visa mer
Om redaktionen
Vill du vara med där det händer och bidra till utvecklingen av SVT Sápmis nyhetsutbud? Vill du ha varierande arbetsuppgifter och vässa ditt digitala kunnande? Vill du dessutom arbeta med härliga kollegor och trygga arbetsledare? Då är det här redaktionen och arbetsplatsen för dig.

SVT?Sápmi?är en kreativ?arbetsplats där laget går före jaget. SVT Sàpmi är inne i ett omfattande utvecklingsarbete som innefattar allt från?Oddasats dagliga nyhetsprogram?till vårt fördjupande nyhetsprogram 15-minuter från?Sapmi. Vi?är även inne i att utveckla vår nya?videocentriska?sajt?SVT Nyheter?Sápmi som idag drar över 100.000?unika klienter i veckan.

Om du vill utveckla din samiska så har redaktionen många samisktalande och det mesta som produceras är på något av våra tre stora samiska språk.? Arbetet?kan innebära spännande?resor och?ger dig därmed möjlighet att upptäcka nya ställen och miljöer?i och utanför?Sápmi.?

Vi riktar oss mot den samiska publiken i första hand,?men bidrar även till att ge?samiska?perspektiv i det övriga utbudet på SVT.?Vi värnar om det samiska språket både i tal och skrift.?Vi är objektiva och neutrala i vår rapportering och värnar om vårt oberoende.?

Vad vi erbjuder dig?
Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst som programledare och reporter.  
15-Minuter från Sápmi är ett samhälls- och aktualitetsprogram som främst riktar sig till den samiska publiken. Programmet består av två säsonger, vår och höst och total produceras 18 program där varje avsnitt år 15 minuter långt. Nu önskar vi få in en programledare och reporter, som kompletterar vår nuvarande programledare och redaktör. Tillsammans jobbar ni som team för att få fram ett än vassare innehåll, ni bjuder in spännande gäster och visar på överraskande perspektiv. Ämnen är så klart aktuella och programmet tar upp samhällsfrågor med den samiska publiken i fokus. Som programledare kan du både få arbeta med innehållet, samla in och redigera, samt leda programmet i studion som är lokaliserad i Kiruna.  När du inte arbetar med 15-Minuter från Sápmi jobbar du som reporter mot våra övriga plattformar, SVT Sàpmi online samt Oddasat.  
Vem vi tror att du är?
Vi ser gärna att du har någon form av erfarenhet av att leda program och skapa programinnehåll som tilltalar publiken. Du talar något av de samiska språken obehindrat och är en lagspelare som gillar att arbeta tillsammans för att uppnå den bästa produkten. Du är bekväm i rollen som programledare och kan ta egna initiativ att utveckla både innehåll och tilltal. Du får gärna ha ett brett kontaktnät både inom och utanför Sápmi.   

Vad den här tjänsten innebär 
Under säsongen för 15-minuter jobbar du både med innehållet och i studion. Du hittar tillsammans med din programledarkollega och redaktör de vassaste ämnena, vinklarna och perspektiven. Du kan samla in innehåll till programmet på egen hand eller tillsammans med övriga reportrar. Du har förmåga att se vilka gäster som är bäst lämpad för respektive program. Studion är lokaliserad i Kiruna så du bör kunna vara på plats under programsäsongen, annars finns möjlighet att arbeta från annan ort. När 15-Minuter inte sänds arbetar du som reporter för att samla in och redigera innehåll till SVT Sàpmi som är vår digitala plattform samt till den samnordiska nyhetssändningen Oddasat som går dagligen. 

Hur du ansöker  
Du söker tjänsten nedan. Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.?Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Maria Fornemo, Unionen. 08-784 00 00 (vxl).? 

Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Norrskensfotoguide till Abisko

Ansök    Maj 30    Lights Over Lapland AB    Fotograf
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer och landskapsfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför norrskenssäsongen 2022-23 söker vi tre fotografer till vårt team för guidning av dessa turer. Tjänsten är säsongsanställning från november 2022 till februari 2023. Detta krävs för att söka tjänsten: Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö. Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfa... Visa mer
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer och landskapsfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför norrskenssäsongen 2022-23 söker vi tre fotografer till vårt team för guidning av dessa turer.
Tjänsten är säsongsanställning från november 2022 till februari 2023.
Detta krävs för att söka tjänsten:
Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö.
Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrskensfotografi och naturfotografi.
100% flytande engelska.
Bilkörkort (B) samt skoterkörkort är ett krav.
Den person vi söker ska även ha goda kontakter med och kunskap om den brittiska turistbranschen.Rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan och CV snarast möjligt! Vi föredrar att dokumenten är på engelska och att du i din ansökan kan styrka att du uppfyller ovanstående krav.
Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.lightsoverlapland.com Visa mindre

Bibliotekarie till stadsbibiloteket

Ansök    Maj 13    Kiruna kommun    Bibliotekarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Kiruna stadsbibliotek har en spännande tid framför sig med anledning av flytt till stadens nya kulturhus. Vill du vara med och skapa Kirunas framtida biblioteksverksamhet så är detta tjänsten för dig.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en bibliotekarie till stadsbiblioteket som vill vara med och utveckla vår verksamhet in i framtiden. Övergripande ligger uppdraget i att inspirera till läsning, stärka litteratur och det demokratiska samhället. Arbetsuppgifterna innebär ett ansvar som bibliotekarie för Kiruna Kommuns bokbuss i samverkan med vår bokbusschaufför. Vidare vänder sig tjänsten till våra prioriterade målgrupper, däribland nationella minoriteter där uppsökande verksamhet är av stor vikt.

Du kommer att ansvara för, utveckla samt genomföra aktiviteter för bibliotekets prioriterade målgrupper så som boken kommer, bokprat och bokcirklar i och utanför biblioteket. Det förutsätts därför att du inte är främmande för att genomföra verksamhet både digitalt och på plats fysiskt.

Du ansvarar i samråd med övrig personal för inköp, utveckling och tillgängliggörande av samlingar gentemot de prioriterade målgrupperna. Tjänsten vänder sig till vuxna.

Du kommer även att utföra övriga arbetsuppgifter som förekommer på ett folkbibliotek såsom informationstjänstgöring och mediahantering.

Kvälls - och helgtjänstgöring ingår enligt schema.


KVALIFIKATIONER
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Du måste kunna visa upp ett giltigt belastningsutdrag för att få arbeta hos oss med barn och unga. Om du blir kallad till en intervju hos oss måste du därför beställa ett utdrag från polisens belastningsregister.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar upp till 5000 kr/ år, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Reporter till Kiruna

Ansök    Maj 17    Norr Media AB    Journalist/Reporter
NSD är en del i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna Norrbottens-Kuriren , Piteå-Tidningen och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verka... Visa mer
NSD är en del i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna Norrbottens-Kuriren , Piteå-Tidningen och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verkar ständigt för att leverera oberoende nyheter och faktagranskad information. Vi når ut i de kanaler där medborgarna finns, oavsett teknik


Nu söker vi en reporter för fast anställning till NSD i Kiruna.

NSD är Norrbottens största nyhetsförmedlare och har lokalkontor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Boden, Kalix/Haparanda och i Luleå. Tidningen är en del av Norr Media och vår vision är att vara först med nyheter och ha de bästa uppföljningarna, att göra journalistik som gör avtryck och varje dag fånga upp och beskriva vad som händer i vårt län.  
Kiruna är en på många sätt spännande kommun och ett viktigt område för NSD – med närheten till fjällen, en basindustri som befinner sig mitt i en omställning och en stad som flyttas på grund av gruvnäringen.

Rollen
I rollen som reporter i Kiruna får du hantera uppkomna nyhetslägen genom att åka ut på jobb, skriva, fotografera och filma. Du får både jobba med allt från snabba nyhetshändelser till kommunbevakning och längre reportage. Att jobba med rörlig bild och publicera material i sociala medier är också en del av arbetet. Du behöver kunna arbeta självständigt och driva ditt eget nyhetsarbete samt hålla koll på vad som händer i kommunen.

Redaktionen jobbar målstyrt och har som övergripande mål att uppnå en jämställd rapportering och att nå ut även till en yngre målgrupp. Våra läsare är våra uppdragsgivare och vi sätter stor vikt vid analysen kring vad läsarna vill ha. Som reporter förväntas du jobba mot dessa mål.

Om dig
Vi söker dig som älskar lokala nyheter och har ett intresse för samhällsfrågor och lokal journalistik. Du bör ha nyhetsnäsa och vara nyfiken på lokala frågor.

Du är snabb i nyhetslägen, men kan också gå på djupet med svåra frågor. Du har en egen drivkraft att nå ut och vara först, du vill leverera nyheter varje dag och är van vid högt tempo och snabba beslut. Du vill engagera läsarna i det du gör och gärna utmana berättandet och testa nya publiceringsformer.


Om anställningen
Tillsvidareanställning där tillträde kan diskuteras. Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Placeringsort: Kiruna

Lön: Individuell lönesättning.

Arbete kvällstid och på helger förekommer.

Krav: Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet. B-körkort.

Ansökan och kontaktuppgifter
Skicka din ansökan till [email protected] ansökningsdag 30 juni 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av;
Peter Lindvall, nyhetsredaktör, 070-366 61 46,
Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef 070-3601307.

Fackliga frågor: Linda Kask, 0920-263000, SJF.

Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi en reporter för fast anställning till NSD i Kiruna. Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi

Vad vi erbjuder dig Vill du vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden i fokus? Vill du utveckla nyhetsutbudet i Oddasat samt jobba med det fördjupande nyhetsprogrammet 15 minuter från Sápmi? Vill du arbeta med frågor som är relevanta för det samiska samhället både i och utanför Sápmi? Vill du jobba med drivna och kompetenta kollegor som alltid ställer upp för varandra? Då är det här jobbet för dig. SVT ... Visa mer
Vad vi erbjuder dig
Vill du vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden i fokus? Vill du utveckla nyhetsutbudet i Oddasat samt jobba med det fördjupande nyhetsprogrammet 15 minuter från Sápmi? Vill du arbeta med frågor som är relevanta för det samiska samhället både i och utanför Sápmi? Vill du jobba med drivna och kompetenta kollegor som alltid ställer upp för varandra? Då är det här jobbet för dig.

SVT Sápmi har utökat sitt nyhetsuppdrag under 2021 och är inne i en spännande och utvecklande fas där du har möjlighet att vara kreativ och utveckla journalistiken för den samiska publiken. På redaktionen vädersätter vi det samiska språket och du ges möjlighet att utveckla dina språkkunskaper i vardagen. SVT Sápmis nyhetssajt drar stor publik och vi önskar att sajten blir en av de största samiska nyhetssajterna under de kommande åren.
Om du vill vara med på SVT Sápmis resa och bidra till ett vasst och fördjupande utbud på alla våra plattformar, då är detta jobb för dig!  Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi har ett nära samarbete med NRK och Sveriges Radio Sameradion.   
Vem vi tror att du är
Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens och som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format både för TV och online. Du har eget driv med publiken i fokus. Du bidrar till hela SVT Sápmis utbud och det gör du genom att vara kreativ och nyfiken du är lösningsorienterad och du sätter laget före jaget. Du vill jobba för att nå ut till målgruppen men ser även värdet i att nå ut med de samiska frågor till en bredare publik. 

För att söka den här tjänsten ser vi att du har:
Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet från redaktionellt arbete.
Du kan även ha annan högskoleutbildning som motsvarar kraven.
Kunskaper i något av de samiska språken är ett krav.
B-körkort.
Vad den här tjänsten innebär
Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag, videoklipp och artiklar. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. I arbetet ingår att jobba online och med våra sociala medier och vi värdesätter därför din digitala kompetens. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort område att täcka. 
Annat som är bra att veta
Tjänsten är en tillsvidare anställning med start enligt överenskommelse. SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat. 
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.
Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Maria Fornemo, Unionen. 08-784 00 00 (vxl).     
Varmt välkommen med din ansökan! Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi, tillsvidareanställning

SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna, men placering av denna tjänst är också möjlig på någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat.  SVT Sápmi ohcá reportera Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis le... Visa mer
SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna, men placering av denna tjänst är också möjlig på någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat. 
SVT Sápmi ohcá reportera
Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis lea lagas ovttasbargu NRK:ain ja Sveriges Radio Sámeradioin.
Geat mii leat?
SVT Sámis leat 15 mielbargi. Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit o??asiid beaivvála??at sihke nehttii ja tv-sáddagiidda. SVT Sámi váldodoaimmahus lea Gironis. Virggi bargobáiki lea Giron, muhto sáhttá maid leat eará báikkis gos SVT:as leat doaimmahusat. Dat vuolgá das gii soahpá dán virgái.
SVT Sábmeåhtsåreporterav
Lulu gusbargovsihtatmijtjalmossámijtja Sámev, ja gånnåmáhtásámegielavadnetjuohkkabiejve. De dátla barggodunji. Mijánla stuorváksjudimguovlloSvieriginja vákjsudipaj iejtáálggoalmmukássjijtväraldin. Dahkapådåsijtja sebrudakprográmmav. Mijánla lahkaaktisasjbarggoNRK:ajnja  SvierigaRádioSámeradiojn.
Guhti lip mij? 
SVT Sámenli 15 barggoguojme. Mijánla stuorváksjudimguovlloSvieriginja  váksjudipaj iejtáálggoalmmukássjijtväraldin. Dahkapbäjválasjådåsijtvärmmádahkajja TV-sáddimij. SVT Sámenla oajvvedåjmadusGierunin. Vuostatjinbarrgosádjel Gieruninvalla máhttáaj årrotietjáSVT:adåjmadusbájken, jus hiehpáájrasassáj.
Vad vi erbjuder dig
Vill du vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden i fokus? Vill du utveckla nyhetsutbudet i Oddasat samt jobba med det fördjupande nyhetsprogrammet 15 minuter från Sápmi? Vill du arbeta med frågor som är relevanta för det samiska samhället både i och utanför Sápmi? Vill du jobba med drivna och kompetenta kollegor som alltid ställer upp för varandra? Då är det här jobbet för dig.

SVT Sápmi har utökat sitt nyhetsuppdrag under 2021 och är inne i en spännande och utvecklande fas där du har möjlighet att vara kreativ och utveckla journalistiken för den samiska publiken. På redaktionen vädersätter vi det samiska språket och du ges möjlighet att utveckla dina språkkunskaper i vardagen. SVT Sápmis nyhetssajt drar stor publik och vi önskar att sajten blir en av de största samiska nyhetssajterna under de kommande åren.
Om du vill vara med på SVT Sápmis resa och bidra till ett vasst och fördjupande utbud på alla våra plattformar, då är detta jobb för dig!  Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi har ett nära samarbete med NRK och Sveriges Radio Sameradion.   
Vem vi tror att du är
Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens och som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format både för TV och online. Du har eget driv med publiken i fokus. Du bidrar till hela SVT Sápmis utbud och det gör du genom att vara kreativ och nyfiken du är lösningsorienterad och du sätter laget före jaget. Du vill jobba för att nå ut till målgruppen men ser även värdet i att nå ut med de samiska frågor till en bredare publik. 

För att söka den här tjänsten ser vi att du har:
Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet från redaktionellt arbete.
Du kan även ha annan högskoleutbildning som motsvarar kraven.
Kunskaper i något av de samiska språken är ett krav.
B-körkort.
Vad den här tjänsten innebär
Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag, videoklipp och artiklar. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. I arbetet ingår att jobba online och med våra sociala medier och vi värdesätter därför din digitala kompetens. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort område att täcka. 
Annat som är bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat. 
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.
Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Maria Fornemo, Unionen. 08-784 00 00 (vxl).     
Varmt välkommen med din ansökan! Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Projektledare för arbete med språkveckan

Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Under  urfolksspråkåret IDIL 2019 initierades ett arbete med en språkvecka Giellavahkku/Giellavahkko/ Giellavahkko/Giällavahkkuo/Gïelevåhkoe. Detta är ett gränslöst språksamarbete där Sametingen i Sverige, Norge och Finland gemensamt... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Under  urfolksspråkåret IDIL 2019 initierades ett arbete med en språkvecka Giellavahkku/Giellavahkko/ Giellavahkko/Giällavahkkuo/Gïelevåhkoe. Detta är ett gränslöst språksamarbete där Sametingen i Sverige, Norge och Finland gemensamt genomför en språkvecka vilket i år är under vecka 43 den 25-31 oktober 2021. 

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du att planera och samordna språkcentrums aktiviteter under språkveckan. Du kommer att samverka och inspirera andra intressenter och målgrupper att synliggöra arrangemang under språkveckan. I dina arbetsuppgifter ingår även att i samarbete med Norge och Finland redigera och publicera på den gemensamma hemsidan giellavahkku.org samt publicering på sociala medier. Andra arbetsuppgifter förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.  Du har tidigare erfarenhet av projektledning. Det är nödvändigt med kunskaper i publicering på webben och marknadsföring i sociala medier Du behärskar både samiska och svenska i tal och skrift.  Det är meriterande med kunskaper inom den samiska kulturen.

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående och samarbetsvillig person. Du har förmåga att inspirera och motivera att fler intressenter uppmärksammar språkveckan. Du planerar och organiserar ditt arbete målmedvetet och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete utifrån varierande uppdrag. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Placeringsort

Vid något av Sametingets kontor Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby eller Staare/Östersund enligt överenskommelse.

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 0980-681 98

Marie Enoksson, ST-Sápmi, 098078042

Peter Benson, Saco-S Sámediggi Searvi, 0980-78055

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Redaktör med onlinefokus till SVT Sápmi, tillsvidareanställning

Ansök    Feb 21    Sveriges Television AB    Webbredaktör
Vad vi erbjuder dig Vill du vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden i fokus? Då är detta jobb för dig!  SVT Sápmi har 15 medarbetare och huvudredaktionen ligger i Kiruna. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen.Vi gör nyheter dagligen till den samnordiska sändningen Oddasat. Vi producerar även ett eget fördjupande nyhetsprogram från vår studio i... Visa mer
Vad vi erbjuder dig
Vill du vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden i fokus? Då är detta jobb för dig! 

SVT Sápmi har 15 medarbetare och huvudredaktionen ligger i Kiruna. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen.Vi gör nyheter dagligen till den samnordiska sändningen Oddasat. Vi producerar även ett eget fördjupande nyhetsprogram från vår studio i Kiruna. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt har ett nära samarbete med Sveriges Radio Sameradion.

På SVT Sápmi hittar du engagerade medarbetare med stor driv och kreativitet. Här vill vi utveckla och testa olika typer av berättande både i BC och Online.

Vad den här tjänsten innebär
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att tillsammans med reportrarna ta fram relevanta nyheter, paketera innehållet till ett attraktivt online erbjudande, både i text och rörlig bild. Som redaktör driver du tillsammans med de andra redaktörerna och med redaktionschefen det journalistiska arbetet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat.

Vem vi tror att du är
För att vara framgångsrik i rollen som redaktör hos oss tror vi att du gillar utveckling och förändring. Du vill du vara med och skapa framgång och lyfta fram de samiska frågorna både mot vår primära målgrupp, samt sprida de samiska perspektiven till SVT:s övriga nyhetsplattformar.

Du har god förmåga att leda, engagera och coacha redaktionen i att publicera nyheter som ger stor genomslagskraft. Du har eget driv och vill vara med och utveckla redaktionens digitala utbud. Du tar stort eget ansvar och jobbar med kontinuerlig feedback och coachning av medarbetare.

Du jobbar på ett strukturerat sätt och har god samarbetsförmåga. Du nyhetsvärderar och prioriterar, och ser till att vi använder våra journalistiska resurser på bästa sätt. Du har förmåga att utläsa statistik nödvändig för att utveckla utbudet online och håller dig uppdaterad om inom ditt kunskapsområde. 

Vi ser gärna att du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi ser att du har erfarenhet av att leda och utveckla andra. Du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad och har verksamheten och publiken i fokus.

För tjänsten krävs dessutom????
Gedigen erfarenhet av nyhetsarbete samt vana att fatta snabba publicistiska beslut.
Dokumenterad arbetsledarerfarenhet ???
Journalistutbildning från högskola eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt???
Mycket god samarbetsförmåga ???
Körkort är en förutsättning.     
Hur du ansöker
Lämna ditt CV & personliga brev genom att klicka dig vidare nedan. Välkommen med din ansökan senast 6 mars 2022.

Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.
Fackliga frågor besvaras av SJFs representant Anna-Karin Niia, 070-567 89 37 och Unionens representant Maria Fornemo 08-784 00 00 (vxl). Visa mindre

Vikarierande kommunantikvarie

Ansök    Mar 16    Kiruna kommun    Antikvarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunantikvarie i Kiruna kommer du ha varierande arbetsuppgifter inom kulturmiljöområdet. Du bistår med kompetens inom området antikvarisk rådgivning och antikvariska underlag i samhällsplaneringen, med särskilt fokus på hur Kiruna kommuns kulturvärden skall tas tillvara i stadsomvandlingsarbetet. Aktuella ärenden rör flytt av bebyggelse och att medverka i projekt kring den skyddade bebyggelsen, inklusive byggnadsminnen, som påverkas av stadsomvandlingen.

I arbetet kommer du ha kontakt med såväl andra handläggare inom kommunen och politiker, som med fastighetsägare, kommuninvånare, myndigheter och andra typer av organisationer. Du deltar i planprocesser och i bygglovsärenden där din kompetens är viktig för att identifiera och hantera kulturvärden. Du kommer också att arbeta med övriga strategiska dokument och projekt kring våra kulturmiljöområden.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen med bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan adekvat universitets-/högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för verksamhetens krav. Du har arbetslivserfarenhet inom området, såsom byggnadsinventering, rådgivning, antikvarisk medverkan samt handläggning av bygglovs- och detaljplaneärenden.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du kan arbeta självständigt samt ha förmåga att ta ansvar och arbeta på ett strukturerat sätt. Som person har du lätt att skapa kontakt och förtroende och du samarbetar bra med andra. Du är engagerad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Översättare till SVT Sápmi

Ansök    Mar 18    Sveriges Television AB    Översättare
Vi erbjuder dig Vill du ha ett arbete där?samerna och Sápmi är i fokus och där du får möjlighet att använda och visa det samiska språket för SVT:s publik? Då är det här jobbet för dig! SVT Sápmi har idag flera nyhetsuppdrag, vi producerar nyheter till den samnordiska nyhetssändningen Oddasat dagligen, vi producerar artiklar och rörliga klipp till den digitala plattformen SVT Sàpmi samt producerar ett fördjupande nyhetsprogram, 15 Minuter från Sápmi. För a... Visa mer
Vi erbjuder dig
Vill du ha ett arbete där?samerna och Sápmi är i fokus och där du får möjlighet att använda och visa det samiska språket för SVT:s publik? Då är det här jobbet för dig!

SVT Sápmi har idag flera nyhetsuppdrag, vi producerar nyheter till den samnordiska nyhetssändningen Oddasat dagligen, vi producerar artiklar och rörliga klipp till den digitala plattformen SVT Sàpmi samt producerar ett fördjupande nyhetsprogram, 15 Minuter från Sápmi. För att lyckas med uppdraget behöver vi översättare och textare som brinner för samiskan.

Vill du i din roll som översättare och textare vara med och utveckla och bygga upp SVT Sápmis digitala publiceringsyta med den rörliga bilden och med språket i fokus? Vill du säkerställa det språkliga i nyhetsutbudet i Oddasat och i det fördjupande nyhetsprogrammet 15 minuter från Sápmi? Vill du arbeta för att lyfta fram och synliggöra de samiska språken online? Vill du jobba med drivna och kompetenta kollegor som alltid ställer upp för varandra? Då ska du söka dig till oss.
Vem tror vi att du är
Du är lugn, stabil och självgående och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Arbetet sker i nyhetsmiljö med högt tempo, där det snabbt gäller att anpassa sig till nya omständigheter. Du är pedagogisk och delar med dig av dina språkfärdigheter. Du jobba självständigt men bidrar till helheten på redaktionen.
Du har minst ett års högskolestudier i samiska eller motsvarande kunskapsnivå.?
Du har mycket goda kunskaper i svenska språket.
Högskolestudier i svenska är meriterande.
Du har god kunskap om det samiska samhället, dess frågor, historia och kultur. ?
Det är även meriterande om du har aktuell yrkeserfarenhet av översättning och undertextning.
Vi ser gärna att du kan flera språk. ?
För att trivas i rollen som översättare är det viktigt att du har lätt för att lära dig ny teknik och kan arbeta självständigt i olika datasystem.?
Vad den här tjänsten innebär
Du ansvarar för att samiska nyheter, samhällsprogram och material till online översätts från samiska till svenska och från svenska till samiska. I arbetet ingår också att stötta reportrar och programledare med uttal och att hjälpa reportrar med språkfrågor.?

Som översättare samarbetar du med andra översättare och med andra yrkeskategorier såsom produktionspersonal, programledare, redaktörer och reportrar. Att ge och ta feedback på egna och andras texter är en viktig del av arbetet.

Annat som är bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du kommer att utbildas internt i textning och inom den teknik vi använder. Vår?huvudredaktion?ligger i?Kiruna. Tjänsten har Kiruna som placeringsort men kan vid behov placeras på annan ort.
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson redaktionschef SVT.  Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia (SJF) eller Maria Fornemo (Unionen), 08-784 00 00 (vxl).??
Välkommen med din ansökan! Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Nordsamisk språkkonsulent

Ansök    Feb 1    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametinget har som uppgift att leda det samiska språkarbetet. Språkkonsulenterna ska arbeta för att stärka det samiska språkets användning och ställning i samhället.  Arbetsuppgifter Du kommer arbeta med flera olika arbetsuppgifter ... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametinget har som uppgift att leda det samiska språkarbetet. Språkkonsulenterna ska arbeta för
att stärka det samiska språkets användning och ställning i samhället. 

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med flera olika arbetsuppgifter bland annat

.Språkvård
.Mindre översättningar till exempel till Sametingets hemsida
.Svara på remisser inom ditt område t.ex. ort- och personnamnsremisser
.Arbeta med mindre utredningar och beredningar
.Informera och vara rådgivare inom ditt kunskapsområde både externt och internt

Fler arbetsuppgifter förekommer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen som arbetsgivaren finner lämplig. Du har akademiska betyg i nordsamiska med lägst behörighet C. Du behärskar både nordsamiska och svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper
Vi vill att du ska vara:

. Självgående
.Strukturerad
.Flexibel och ha samarbetsförmåga
Arbetsgivaren lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vi erbjuder
Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid. Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby  eller Staare/Östersund enligt överenskommelse

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 0980-681 98

Ingegerd Vannar, ST-Sápmi, 098078029

Peter Benson, Saco-S Sámediggi Searvi, 098078055

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Språkkonsulent till språkcentrum

Ansök    Feb 1    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametinget har fått utökade medel för att kunna stärka sin verksamhet med samiskt språkcentrum. Utökningen av verksamhet kommer att ske under en treårsperiod. Språkcentrums uppdrag är att främja och stimulera till ökad användning av ... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametinget har fått utökade medel för att kunna stärka sin verksamhet med samiskt språkcentrum. Utökningen av verksamhet kommer att ske under en treårsperiod. Språkcentrums uppdrag är att främja och stimulera till ökad användning av de samiska språken, stärka de samiska talarna, utveckla metoder för språkrevitalisering samt verka för att synliggöra och öka statusen för de samiska språken. Vår främsta målgrupp är barn och ungdomar. Vi samverkar med andra institutioner och organisationer i revitaliseringsarbetet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som språkkonsulent kommer du att initiera och leda språkliga aktiviteter både självständigt och som en del i språkcentrums team för att utveckla och stimulera till ökad användning av de samiska språken. Du kommer även att samverka med olika aktörer för att utveckla innovativa och framåtsyftande arbetsmetoder. Andra arbetsuppgifter som ingår är att arbeta med skriftlig dokumentation och rapporter, publicering på sociala medier samt enklare översättningsarbete inom språkcentrum. Fler arbetsuppgifter förekommer. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har akademiska betyg i något av de samiska språken, minst B-nivå. Du behärskar nordsamiska i tal och skrift och har en god samisk kulturkompetens. Du har tidigare arbetat med att ta fram och bearbeta skriftliga underlag till dokument och rapporter.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är:

.Självgående, strukturerad och strategisk
.Utåtriktad, har god samarbetsförmåga och anpassar dig utifrån varierande uppdrag
.Du har förståelse för hur människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren

Arbetsgivaren lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 0980-681 98

Peter Benson, Saco-S Sámediggi Searvi, 098078055

Ingegerd Vannar, ST-Sápmi, 098078029

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Sydsamisk språkkonsulent

Ansök    Feb 1    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametinget har som uppgift att leda det samiska språkarbetet. Språkkonsulenterna ska arbeta för att stärka det samiska språkets användning och ställning i samhället.  Arbetsuppgifter Du kommer arbeta med flera olika arbetsuppgifter ... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametinget har som uppgift att leda det samiska språkarbetet. Språkkonsulenterna ska arbeta för att stärka det samiska språkets användning och ställning i samhället. 

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med flera olika arbetsuppgifter bland annat

.Språkvård
.Mindre översättningar till exempel till Sametingets hemsida
.Svara på remisser inom ditt område t.ex. ort- och personnamnsremisser
.Arbeta med mindre utredningar och beredningar
.Informera och vara rådgivare inom ditt kunskapsområde både externt och internt
Fler arbetsuppgifter förekommer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen som arbetsgivaren finner lämplig. Du har akademiska betyg i sydsamiska med lägst behörighet C. Du behärskar både sydsamiska och svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Personliga egenskaper
Vi vill att du ska vara

.Självgående
.Strukturerad
.Flexibel och ha samarbetsförmåga

Arbetsgivaren lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vi erbjuder
Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid. Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby  eller Staare/Östersund enligt överenskommelse

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 980-681 98

Peter Benson, Saco-S Sámediggi Searvi, 098078055

Ingegerd Vannar, ST-Sápmi, 098078029

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Två reportrar till SVT Sápmi

SVT Sápmi ohcá reportera Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis lea lagas ovttasbargu NRK:ain ja Sveriges Radio Sámeradioin. Geat mii leat? SVT Sámis leat 15 mielbargi. Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid... Visa mer
SVT Sápmi ohcá reportera
Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis lea lagas ovttasbargu NRK:ain ja Sveriges Radio Sámeradioin.
Geat mii leat?
SVT Sámis leat 15 mielbargi. Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit o??asiid beaivvála??at sihke nehttii ja tv-sáddagiidda. SVT Sámi váldodoaimmahus lea Gironis. Virggi bargobáiki lea Giron, muhto sáhttá maid leat eará báikkis gos SVT:as leat doaimmahusat. Dat vuolgá das gii soahpá dán virgái.

SVT Sápmi Reportere ohtseminie
Sïjhth barkoem utnedh gusnie saemieh jïh Saepmie jarngesne, jïh åadtjoeh fïerhten biejjien saemiestidh. Dellie daate sjiehteles barkoe dutnjien! Mijjen stoerre dajvem vaaksjobe, abpe Sveerjem, menh aaj jeatjah aalkoealmetji gyhtjelassh aaj gïehtjedibie. Mijjieh saernieh jïh seabradahkeprogrammh utnebe. Mijjieh aaj Sveerjen Radijovinie jïh NRK:ine barkebe.
Gïeh mijjieh?
SVT Saepmien 15 barkijh. Mijjieh stoerre dajvem vaaksjobe jïh mijjieh aaj jeatjah aalkoealmetji gyhtjelassh gïehtjedibie. Fïerhten biejjien saernieh radijovisnie jïh Tv- saadtegidie darjobe. SVT Saepmie åejviekontovrem Gironisnie åtna, menh barkoesijjie maahta jeatja redaksjovnestiellesne sjïdtedh.

SVTSábmeåhtsåreporterav
LulugusbargovsihtatmijtjalmossámijtjaSámev, jagånnåmáhtásámegielavadnetjuohkkabiejve. Dedátlabarggodunji.MijánlastuorváksjudimguovlloSvieriginjavákjsudipajiejtáálggoalmmukássjijtväraldin.Dahkapådåsijtjasebrudakprográmmav.MijánlalahkaaktisasjbarggoNRK:ajnjaSvierigaRádioSámeradiojn.
Guhtilipmij?SVTSámenli15barggoguojme.MijánlastuorváksjudimguovlloSvieriginjaváksjudipajiejtáálggoalmmukássjijtväraldin.Dahkapbäjválasjådåsijtvärmmádahkajja TV-sáddimij.SVTSámenlaoajvvedåjmadusGierunin.VuostatjinbarrgosádjelGieruninvallamáhttáajårrotietjáSVT:adåjmadusbájken, jushiehpáájrasassáj.

Reportrar till SVT Sápmi
Vi söker nu två reportrar för en visstidsanställningmellan1 januari till31 majsamt från 1 januari till 31 augusti 2022. Det finns goda möjligheter till förlängning.

Vad vi erbjuder dig
SVT Sápmi är en kreativ arbetsplats som är inne i ett omfattande utvecklingsarbete som innefattar allt från Oddasats dagliga nyhetsprogram till vårt fördjupande nyhetsprogram 15-minuter från Sapmi. Vi är även inne i att utveckla vår nya videocentriska sajt SVT Nyheter Sápmi. Redaktionen präglas av ett ständigt lärande och ett tight samarbete.

Om du vill utveckla din samiska så har redaktionen många samisktalande och det mesta som produceras är på något av våra tre stora samiska språk. Sápmi är ett stort område och publiken finns även utanför Sápmi, vilket innebär att du kan jobba från många ställen i landet. Arbetet kan innebära resor och ger dig därmed möjlighet att upptäcka nya ställen och miljöer i och utanför Sápmi. 

Vi riktar oss mot den samiska publiken i första hand, men bidrar även till att ge samiska perspektiv i det övriga utbudet på SVT. Vi värnar om det samiska språket både i tal och skrift. Vi är objektiva och neutrala i vår rapportering och värnar om vårt oberoende.

Vem vi tror att du är
Vi söker dig somvill bidra och utvecklassom reporter. Duhar god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format både för TV och online. Du har eget driv och vill vara med och utveckla det samiska nyhetsutbudet.Duärintresseradav att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad.Vi värdesätter digital kompetens dådet i arbetet ingår att jobbaoch utvecklaonlineutbudet ihopmed våra sociala medier.Som reporter kommer du att arbeta mot alla plattformar och program. Du kommer att bidra med din kompetens och kreativa idéer allt för att förbättra utbudet ut mot den samiska publiken.  

För tjänsten krävs
Du kan något av de samiska språken
God kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur
God allmänbildning och ett stort allmänintresse
Körkort för personbil
Vi ser det som meriterande om du
Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet
Erfarenhet av arbete från en nyhetsredaktion (ex. skrivit texter, fotograferat & redigerat)
Vad den här tjänsten innebär
Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag, men SVT Sápmiv kan erbjuda utbildning i foto och redigering.SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat.

Annat som är bra att veta
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Maria Fornemo, Unionen. 08-784 00 00 (vxl).

Välkommen med din ansökan.
Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Reporter till NSD i Kiruna

Ansök    Dec 22    Norr Media AB    Journalist/Reporter
Reporter till Kiruna Nu söker vi en reporter för fast anställning till NSD i Kiruna. NSD är Norrbottens största nyhetsförmedlare och har lokalkontor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Boden, Kalix/Haparanda och i Luleå. Tidningen är en del av Norr Media och vår vision är att vara först med nyheter och ha de bästa uppföljningarna, att göra journalistik som gör avtryck och varje dag fånga upp och beskriva vad som händer i vårt län. Kiruna är en på många sätt sp... Visa mer
Reporter till Kiruna
Nu söker vi en reporter för fast anställning till NSD i Kiruna.
NSD är Norrbottens största nyhetsförmedlare och har lokalkontor i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Boden, Kalix/Haparanda och i Luleå. Tidningen är en del av Norr Media och vår vision är att vara först med nyheter och ha de bästa uppföljningarna, att göra journalistik som gör avtryck och varje dag fånga upp och beskriva vad som händer i vårt län.
Kiruna är en på många sätt spännande kommun och ett viktigt område för NSD – med närheten till fjällen, en basindustri som befinner sig mitt i en omställning och en stad som flyttas på grund av gruvnäringen.
Rollen
I rollen som reporter i Kiruna får du hantera uppkomna nyhetslägen genom att åka ut på jobb, skriva, fotografera och filma. Du får både jobba med allt från snabba nyhetshändelser till kommunbevakning och längre reportage. Att jobba med rörlig bild och publicera material i sociala medier är också en del av arbetet. Du behöver kunna arbeta självständigt och driva ditt eget nyhetsarbete samt hålla koll på vad som händer i kommunen.
Redaktionen jobbar målstyrt och har som övergripande mål att uppnå en jämställd rapportering och att nå ut även till en yngre målgrupp. Våra läsare är våra uppdragsgivare och vi sätter stor vikt vid analysen kring vad läsarna vill ha. Som reporter förväntas du jobba mot dessa mål.
Om dig
Vi söker dig som älskar lokala nyheter och har ett intresse för samhällsfrågor och lokal journalistik. Du bör ha nyhetsnäsa och vara nyfiken på lokala frågor.
Du är snabb i nyhetslägen, men kan också gå på djupet med svåra frågor. Du har en egen drivkraft att nå ut och vara först, du vill leverera nyheter varje dag och är van vid högt tempo och snabba beslut. Du vill engagera läsarna i det du gör och gärna utmana berättandet och testa nya publiceringsformer.
Om anställningen
Tillsvidareanställning där tillträde tid kan diskuteras. Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.
Placeringsort: Kiruna
Lön: Individuell lönesättning.
Arbete kvällstid och på helger förekommer.
Krav: Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet. B-körkort.
Ansökan och kontaktuppgifter
Välkommen med din ansökan senast 31 januari.
[email protected]
Frågor om tjänsten besvaras av Peter Lindvall, nyhetsredaktör, 070-366 61 46, Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef 070-3601307. Fackliga frågor: Linda Kask, 0920-263000, SJF.
Om Norr Media AB
NSD är en del i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna Norrbottens-Kuriren , Piteå-Tidningen och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verkar ständigt för att leverera oberoende nyheter och faktagranskad information. Vi når ut i de kanaler där medborgarna finns, oavsett teknik. Visa mindre

Språkkonsulent till språkcentrum 

Ansök    Feb 1    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametinget har fått utökade medel för att kunna stärka sin verksamhet med samiskt språkcentrum. Utökningen av verksamhet kommer att ske under en treårsperiod. Språkcentrums uppdrag är att främja och stimulera till ökad användning av ... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametinget har fått utökade medel för att kunna stärka sin verksamhet med samiskt språkcentrum. Utökningen av verksamhet kommer att ske under en treårsperiod. Språkcentrums uppdrag är att främja och stimulera till ökad användning av de samiska språken, stärka de samiska talarna, utveckla metoder för språkrevitalisering samt verka för att synliggöra och öka statusen för de samiska språken. Vår främsta målgrupp är barn och ungdomar. Vi samverkar med andra institutioner och organisationer i revitaliseringsarbetet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som språkkonsulent kommer du att initiera och leda språkliga aktiviteter både självständigt och som en del i språkcentrums team för att utveckla och stimulera till ökad användning av de samiska språken. Du kommer även att samverka med olika aktörer för att utveckla innovativa och framåtsyftande arbetsmetoder. Andra arbetsuppgifter som ingår är att arbeta med skriftlig dokumentation och rapporter, publicering på sociala medier samt enklare översättningsarbete inom språkcentrum. Fler arbetsuppgifter förekommer. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har akademiska betyg i något av de samiska språken, minst B-nivå. Du behärskar samiska i tal och skrift och har en god samisk kulturkompetens. Du har tidigare arbetat med att ta fram och bearbeta skriftliga underlag till dokument och rapporter.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är:

.Självgående, strukturerad och strategisk
.Utåtriktad, har god samarbetsförmåga och anpassar dig utifrån varierande uppdrag
.Du har förståelse för hur människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskapet till mottagaren

Arbetsgivaren lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Alla anställda erbjuds 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 0980-681 98

Peter Benson, Saco-S Sámediggi Searvi, 098078055

Ingegerd Vannar, ST-Sápmi, 098078029

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Norrskensfotoguide till Abisko

Ansök    Jun 1    Lights Over Lapland AB    Fotograf
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer och landskapsfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför höstsäsongen 2021 söker vi en fotograf till vårt team för guidning av dessa turer. Tjänsten är en säsongsanställning för oktober och november 2021. Detta krävs för att söka tjänsten: Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö. Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrsk... Visa mer
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer och landskapsfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför höstsäsongen 2021 söker vi en fotograf till vårt team för guidning av dessa turer.
Tjänsten är en säsongsanställning för oktober och november 2021.
Detta krävs för att söka tjänsten:
Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö.
Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrskensfotografi och makrofotografi.
100% flytande engelska.
Bilkörkort (B) samt skoterkörkort är ett krav.
Den person vi söker ska även ha goda kontakter med och kunskap om den brittiska turistbranschen.Rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan och CV snarast möjligt! Vi föredrar att dokumenten är på engelska och att du i din ansökan kan styrka att du uppfyller ovanstående krav.
Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.lightsoverlapland.com Visa mindre

Norrskensfotoguide till Abisko

Ansök    Maj 11    Lights Over Lapland AB    Fotograf
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför säsongen 2021/2022 söker vi två fotografer till vårt team för guidning av dessa turer. Tjänsten är en säsongsanställning från december 2021 till mars 2022. Detta krävs för att söka tjänsten: Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö. Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrskensfotografi. 1... Visa mer
Lights Over Lapland arrangerar norrskensfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför säsongen 2021/2022 söker vi två fotografer till vårt team för guidning av dessa turer.
Tjänsten är en säsongsanställning från december 2021 till mars 2022.
Detta krävs för att söka tjänsten:
Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö.
Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrskensfotografi.
100% flytande engelska.
Bilkörkort (B) samt skoterkörkort är ett krav.
Den person vi söker ska även ha goda kontakter med och kunskap om den brittiska turistbranschen.Rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan och CV snarast möjligt! Vi föredrar att dokumenten är på engelska och att du i din ansökan kan styrka att du uppfyller ovanstående krav.
Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.lightsoverlapland.com Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi

SVT Sápmi ohcá reportera Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis lea lagas ovttasbargu NRK:ain ja Sveriges Radio Sámeradioin. Geat mii leat? SVT Sámis leat 15 mielbargi. Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid... Visa mer
SVT Sápmi ohcá reportera
Háliidiv??et go barggu gos sámit ja Sápmi leat guovddážis ja gos geavahat sámegiela beaivvála??at? De lea dát bargu dutnje! Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit sihke o??asiid ja servodatprográmmaid. Mis lea lagas ovttasbargu NRK:ain ja Sveriges Radio Sámeradioin.
Geat mii leat?
SVT Sámis leat 15 mielbargi. Mii gozihit viiddes guovlu Ruo?abealde ja mii maid bargat eará álgoálbmotjearaldagaiguin máilmmis. Mii buvttadit o??asiid beaivvála??at sihke nehttii ja tv-sáddagiidda. SVT Sámi váldodoaimmahus lea Gironis. Virggi bargobáiki lea Giron, muhto sáhttá maid leat eará báikkis gos SVT:as leat doaimmahusat. Dat vuolgá das gii soahpá dán virgái.

SVT Sápmi Reportere ohtseminie
Sïjhth barkoem utnedh gusnie saemieh jïh Saepmie jarngesne, jïh åadtjoeh fïerhten biejjien saemiestidh. Dellie daate sjiehteles barkoe dutnjien! Mijjen stoerre dajvem vaaksjobe, abpe Sveerjem, menh aaj jeatjah aalkoealmetji gyhtjelassh aaj gïehtjedibie. Mijjieh saernieh jïh seabradahkeprogrammh utnebe. Mijjieh aaj Sveerjen Radijovinie jïh NRK:ine barkebe.
Gïeh mijjieh?
SVT Saepmien 15 barkijh. Mijjieh stoerre dajvem vaaksjobe jïh mijjieh aaj jeatjah aalkoealmetji gyhtjelassh gïehtjedibie. Fïerhten biejjien saernieh radijovisnie jïh Tv- saadtegidie darjobe. SVT Saepmie åejviekontovrem Gironisnie åtna, menh barkoesijjie maahta jeatja redaksjovnestiellesne sjïdtedh.

SVTSábmeåhtsåreporterav
LulugusbargovsihtatmijtjalmossámijtjaSámev, jagånnåmáhtásámegielavadnetjuohkkabiejve. Dedátlabarggodunji.MijánlastuorváksjudimguovlloSvieriginjavákjsudipajiejtáálggoalmmukássjijtväraldin.Dahkapådåsijtjasebrudakprográmmav.MijánlalahkaaktisasjbarggoNRK:ajnjaSvierigaRádioSámeradiojn.
Guhtilipmij?SVTSámenli15barggoguojme.MijánlastuorváksjudimguovlloSvieriginjaváksjudipajiejtáálggoalmmukássjijtväraldin.Dahkapbäjválasjådåsijtvärmmádahkajja TV-sáddimij.SVTSámenlaoajvvedåjmadusGierunin.VuostatjinbarrgosádjelGieruninvallamáhttáajårrotietjáSVT:adåjmadusbájken, jushiehpáájrasassáj.

Reporter till SVT Sápmi

Uppdraget
Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens för ett vikariat som sträcker sig mellan 1 januari 2022 till sista maj 2022 med möjlighet till förlängning. Vi söker dig som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format både för TV och online. Du har eget driv och vill vara med och utveckla den samiska redaktionens utbud både i TV och online med publiken i fokus.Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. I arbetet ingår att jobba online och med våra sociala medier. Vi värdesätter digital kompetens. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort område att täcka.
SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat.
Tjänsten är en visstidsanställning mellan 1 januari till 31 maj 2022 med möjlighet till förlängning.

Din bakgrund
Du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Har du erfarenhet av att arbeta journalistiskt tex. skrivit texter, fotograferat och redigerat är det meriterande. Du ska ha intresse av att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad.Körkort är en förutsättning.

Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.
Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Lameck Muwanga, Unionen. 08-784 00 00 (vxl).

Välkommen med din ansökan innan 25 mars 2017. Tillträde enligt överenskommelse.
Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Konservator Metall/Arkeologi

Stiftelsen Föremålsvård är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av nuvarande och kommande generationer. Genom att bedriva vård och konservering inom områdena metall och papper samt digitisering av fotografiskt material och dokument, bidrar SFMV till bevarandet och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se. Avdelningen Konservering Metall/Arkeologi arbetar me... Visa mer
Stiftelsen Föremålsvård är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av nuvarande och kommande generationer. Genom att bedriva vård och konservering inom områdena metall och papper samt digitisering av fotografiskt material och dokument, bidrar SFMV till bevarandet och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se.
Avdelningen Konservering Metall/Arkeologi arbetar med konservering av arkeologiskt material med fokus på metall. Huvudbeställare är Statens historiska museum.
I avdelningens fullt utrustade konserveringslaboratorier arbetar fem konservatorer med konserveringens alla moment inklusive drift av utrustning, röntgendokumentation, fotografering och rapportskrivning. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera förfrågningar om bevarande samt att delta i planeringen av verksamhetens flytt till nya lokaler inom en snar framtid.
Vi söker dig som är utbildad konservator med intresse för konservering av arkeologisk metall.
De flesta som flyttar till Kiruna har– eller utvecklar ett friluftsintresse. Detta i kombination med de förmåner som följer med en statlig arbetsplats gör att vi har en mycket låg personalomsättning och god sammanhållning. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi

Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobb för dig!  Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör både nyheter och ett samhällsprogram.  SVT Sápmi har 15 medarbetare.Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion. Uppdraget Vi sö... Visa mer
Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobb för dig!  Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör både nyheter och ett samhällsprogram. 
SVT Sápmi har 15 medarbetare.Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.
Uppdraget
Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens och som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format både för TV och online. Du har eget driv och vill vara med och utveckla den samiska redaktionens utbud både i TV och online med publiken i fokus. Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. I arbetet ingår att jobba online och med våra sociala medier. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort bevakningsområde.
Huvudredaktionen ligger i Kiruna vilket också är placeringsort för tjänsten. Det finns även möjlighet att sitta på någon annan av SVT:s redaktionsorter, det viktigaste är att du är rätt person för oss!
SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat. 
Din bakgrund     
Du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur.
Vi förutsätter att du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse.
Har du erfarenhet av att arbeta journalistiskt tex. skrivit texter, fotograferat och redigerat är det meriterande.
Du ska ha intresse av att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik.
Vi värdesätter digital kompetens.
Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad. 
Körkort är en förutsättning.     
Tjänsten är en tillsvidare anställning.    
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00.
Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Lameck Muwanga, Unionen. 08-784 00 00 (vxl). Visa mindre

Konservator Metall/Arkeologi

Avdelningen Konservering Metall/Arkeologi arbetar med konservering av arkeologiskt material med fokus på metall. Huvudbeställare är Statens historiska museum. I avdelningens fullt utrustade konserveringslaboratorier arbetar fem konservatorer med konserveringens alla moment inklusive drift av utrustning, röntgendokumentation, fotografering och rapportskrivning. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera förfrågningar om bevarande samt att delta i verksamhe... Visa mer
Avdelningen Konservering Metall/Arkeologi arbetar med konservering av arkeologiskt material med fokus på metall. Huvudbeställare är Statens historiska museum.
I avdelningens fullt utrustade konserveringslaboratorier arbetar fem konservatorer med konserveringens alla moment inklusive drift av utrustning, röntgendokumentation, fotografering och rapportskrivning. I arbetsuppgifterna ingår även att hantera förfrågningar om bevarande samt att delta i verksamhetens planering och utveckling.
Stiftelsen Föremålsvård i Kiruna (SFMV) är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall bevaras och tillhandahållas åt nuvarande och kommande generationer. SFMV är organiserat under Kulturdepartementet och erbjuder nationella kulturarvsinstitutioner tjänster inom vård, konservering och digitisering av svenskt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se Visa mindre

Redaktör till SVT Sápmi

Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobb för dig!  Vilka är vi??? SVT Sápmi har 15 medarbetare.. Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör både nyheter och ett samhällsprogram.  Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.... Visa mer
Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobb för dig! 
Vilka är vi???
SVT Sápmi har 15 medarbetare.. Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör både nyheter och ett samhällsprogram.  Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.    
SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna. Placeringsort för tjänsten är Kiruna, i första hand, men kan också bli någon annan av SVT:s redaktionsorter, beroende på kandidat. 
Vem?är du och vad är uppdraget????
Vi söker nu en redaktör som har god förmåga att leda, engagera och coacha redaktionen i att publicera relevanta nyheter som ger stor genomslagskraft. Du är en erfaren publicist med ett tydligt publikfokus. Du har eget driv och vill vara med och utveckla den samiska redaktionens utbud både i TV och online med publiken i fokus.      
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att tillsammans med reportrarna ta fram relevanta nyheter för den samiska publiken samt sprida de samiska perspektiven till SVT:s övriga nyhetsplattformar. Du nyhetsvärderar, planerar och arbetsleder arbetet på redaktionen.
Du jobbar på ett strukturerat sätt och har god samarbetsförmåga. Som redaktör driver du tillsammans med de andra redaktörerna och med redaktionschefen det journalistiska arbetet. Du nyhetsvärderar och prioriterar, och ser till att vi använder våra journalistiska resurser på bästa sätt.
Du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Du ska ha intresse av att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad.      
För tjänsten krävs dessutom????
Vana att fatta snabba publicistiska beslut??
Dokumenterad arbetsledarerfarenhet ???
Journalistutbildning från högskola eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt???
Gedigen erfarenhet av nyhetsarbete ???
Mycket god samarbetsförmåga ???
Körkort är en förutsättning. 
SVT Sápmi strävar ständigt efter att utveckla det samiska nyhetsutbudet, där blir du en viktig kugge.     
Tjänsten är en tillsvidare anställning. Tillträde enligt överenskommelse      
Om du vill veta mer hör gärna av dig till Linda Hermansson, 070- 254 54 00. Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia,070-567 89 37, SJF och Lameck Muwanga, Unionen. 08-784 00 00 (vxl). Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 9    Kiruna kommun    Bibliotekarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.ARBETSUPPGIFTER
Kiruna Stadsbibliotek har en spännande tid framför sig med anledning av flytt till stadens nya Kulturhus. Vill du vara med och skapa Kirunas framtida biblioteksverksamhet så är detta tjänsten för dig.

Till Kiruna stadsbibliotek hör biblioteksfilialer och bokbuss. Biblioteksverksamheten vänder sig till alla åldersgrupper barn, ungdomar och vuxna.

Vi söker en bibliotekarie till Stadsbiblioteket som vill vara med och utveckla vår verksamhet in i framtiden och som vill inspirera till läsning, stärka litteratur och det demokratiska samhället.

Du kommer att ingå i stadsbibliotekets bibliotekariegrupp där ni tillsammans planerar och lägger upp arbetet. Arbetsuppgifterna består bland annat av bevakning, inköp och registrering av medier, utveckling av programverksamhet t.ex. gentemot våra minoritetsspråkstalande i kommunen samt bemanning av stadsbibliotekets informationsdisk. Tjänsten ansvarar, utvecklar samt genomför aktiviteter både i och utanför biblioteket och det förutsätts att du inte är främmande för att genomföra verksamhet både digitalt och fysiskt på plats.

I uppdraget ingår även att utveckla arbetet med uppsökande verksamhet. I arbetet måste du vara beredd att pröva nya vägar för att utveckla formerna för det uppsökande arbetet för att nå t.ex. äldre, personer med annat modersmål än svenska med flera. Detta kan t.ex. handla om nätverksarbete

Kvälls - och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Som person är du serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt. Vi ser också att du är kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du är duktig på att organisera ditt arbete och kan reflektera, samt följa upp verksamhet för att bibliotekets användare ska få ännu bättre service. Körkort B är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du måste kunna visa upp ett giltigt belastningsutdrag för att få arbeta hos oss med barn och unga.
Om du blir kallad till en intervju hos oss måste du därför beställa ett utdrag från polisens belastningsregister.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Sydsamisk språkkonsulent

Ansök    Mar 29    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva sa... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva samiska. 

Arbetsuppgifter
Som sydsamisk språkkonsulent kommer dina arbetsuppgifter att innefatta mindre utredningar, besvarandet av remisser, handläggning av språkfrågor samt beredning av frågor till politiken. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Under perioden fram till 2021-12-31 kommer tjänsten ingå i det samnordiska språkarbetet, gïelegaaltije. Arbetsuppgifter som förekommer inom gïelegaaltije är språkvård, terminologi – och normeringsarbete.
 Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har en högskole- eller universitetsexamen. Du ska ha akademiska betyg i sydsamiska, minst c-nivå. 

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående samt samarbetsvillig person. Du har en naturlig förmåga att lyssna samt kommunicera med dina medmänniskor. Du planerar och organiserar ditt arbete målmedvetet och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete utifrån varierande uppdrag. Uttrycker dig väl skriftligt på både sydsamiska och svenska. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Alla anställda får 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexibel arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor i Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk eller Staare/Östersund.

Kontaktinformation
Ingegerd Vannar, TF. Avdelningschef språk och utbildning, 0980-78029

Fackliga kontakter, nås via växeln, 0980-78030

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Produktionstekniker för semestervikariat till Sveriges Radio i Kiruna, Lule

Ansök    Jan 19    Sveriges Radio AB    Ljudtekniker
Som produktionstekniker kommer du, i tätt samarbete med våra reportrar och programledare, att göra nyheter och program som är både snabba och vassa. Du kommer att arbeta med ljudteknik i studiomiljö, likväl som du kan komma att vara med redaktionen i fält, vid skarpa nyhetshändelser och evenemang. Förutom att arbeta med direktsändning och förinspelning av radioprogram stöttar och handleder du reportrar och övriga redaktionella medarbetare med våra tekniska... Visa mer
Som produktionstekniker kommer du, i tätt samarbete med våra reportrar och programledare, att göra nyheter och program som är både snabba och vassa. Du kommer att arbeta med ljudteknik i studiomiljö, likväl som du kan komma att vara med redaktionen i fält, vid skarpa nyhetshändelser och evenemang. Förutom att arbeta med direktsändning och förinspelning av radioprogram stöttar och handleder du reportrar och övriga redaktionella medarbetare med våra tekniska verktyg i produktionen. Enklare service- och data/IT-relaterade arbetsuppgifter förekommer också. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Är du ansvarstagande och lösningsfokuserad och vill sätta ljudet i fokus?
Som produktionstekniker blir du en av verksamhetens nyckelpersoner med fokus på ljudteknik och ljudkvalitet på redaktionerna. Det är viktigt att du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom en stor del av arbetet utförs tillsammans med andra krävs det att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera i både tal och skrift, så att ni tillsammans löser uppgifterna på bästa sätt.

För att kunna bidra i rollen som produktionstekniker hos oss behöver du ha:
• Utbildning inom ljudteknik eller motsvarande erfarenhet
• God förståelse för dator- och IT-användning i en medie-/ljudproduktionsmiljö
• B-körkort

Det är meriterande om du har
• Pedagogisk förmåga, är kommunikativ och serviceinriktad
• Kunskap om sociala/digitala medier som publiceringsplattform
• Intresse för ljudmedia och för tekniska lösningar
• Intresse för bild och video
• Erfarenhet av arbete inom media
• C-körkort

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför det som meriterande om du kan komma in med nya perspektiv utifrån bakgrund och nätverk. För på Sveriges Radio värdesätter vi att vi alla har olika erfarenheter som kan bidra till flera perspektiv.

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsterna är semestervikariat under sommaren 2021. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta på vaktlista, vilket kan innebära tjänstgöring kvällar och helger. Placeringsorter är: Kiruna, Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund. I din ansökan anger du vilken ort eller vilka orter du är intresserad av att jobba på. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du dock senast den 15 februari 2021.

Frågor om tjänsten: Produktionschef Mikael Lindberg, tel: 090 - 17 17 23
Frågor om rekryteringen: HR Partner Desire Lindström, tel: 090 - 17 17 57
Fackliga kontakter Unionen: Karen Eira Kiruna, Thore Wilhelmsson Luleå, Marianne Brush Umeå, Ove Jönsson Sundsvall eller Anders Mellgren Östersund som alla nås via växeln på tel: 08- 784 50 00. För övriga fackförbund hänvisar vi via Sveriges Radios växel på tel: 08 - 784 50 00.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sydsamisk språkkonsulent 

Ansök    Jan 27    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Vill du vara med och stärka det sydsamiska språkarbetet? Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena.... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Vill du vara med och stärka det sydsamiska språkarbetet?

Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva samiska. 

Arbetsuppgifter
Som sydsamisk språkkonsulent kommer dina arbetsuppgifter att innefatta mindre utredningar, besvarandet av remisser, handläggning av språkfrågor samt beredning av frågor till politiken. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Under perioden fram till 2021-12-31 kommer tjänsten ingå i det samnordiska språkarbetet, gïelegaaltije. Arbetsuppgifter som förekommer inom gïelegaaltije är språkvård, terminologi – och normeringsarbete.
 Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har en högskole- eller universitetsexamen. Du ska ha akademiska betyg i sydsamiska, minst c-nivå. 

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående samt samarbetsvillig person. Du har en naturlig förmåga att lyssna samt kommunicera med dina medmänniskor. Du planerar och organiserar ditt arbete målmedvetet och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete utifrån varierande uppdrag. Uttrycker dig väl skriftligt på både sydsamiska och svenska. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby eller Staare/Östersund.

Vi erbjuder

Alla anställda får 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexad arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Kontaktinformation
Ingegerd Vannar, Avdelningschef språk och utbildning, 0980-780 29

Fackliga kontaktpersoner, Nås via vår växel, 0980-780 30

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Vik Nordsamisk språkkonsulent

Ansök    Feb 10    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Vill du vara med och stärka det nordsamiska språkarbetet? Sök tjänsten vik. nordsamisk språkkonsulent  Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbeta för att stärka de samiska språkens användning och ställning i... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Vill du vara med och stärka det nordsamiska språkarbetet?
Sök tjänsten vik. nordsamisk språkkonsulent 

Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbeta för att stärka de samiska språkens användning och ställning i samhället.  Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva samiska. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten som nordsamisk språkkonsulent kommer att ingå i det samnordiska språkarbetet, Giellagáldu. Arbetsuppgifter som förekommer inom Giellagáldu är språkvård, terminologi – och normeringsarbete. Som nordsamisk språkkonsulent innefatta dina arbetsuppgifter mindre utredningar, besvarandet av remisser, handläggning av språkfrågor samt beredning av frågor till vårt politiska organ. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har en högskole- eller universitetsexamen. Du ska ha akademiska betyg i nordsamiska, minst C-nivå. 

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående samt samarbetsinriktad person. Du har en naturlig förmåga att lyssna samt kommunicera med dina medmänniskor. Du planerar och organiserar ditt arbete målmedvetet och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete utifrån varierande uppdrag. Du uttrycker dig väl skriftligt på både nordsamiska och svenska. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby eller Staare/Östersund.

Anställningsform

Heltid. Vikariat fr.o.m.  2021-03-01 eller enligt överenskommelse t.o.m. 2021-07-31 därefter kan tjänsten eventuellt förlängas under en tidsbegränsad period.

Vi erbjuder

Alla anställda får 2 h friskvård i veckan samt ett friskvårdsbidrag.
Sametinget erbjuder även ett mycket förmånligt restidsavtal. Det finns även möjlighet till delvis distansarbete och vi tillämpar flexad arbetstid.
Som anställd får du också ta del av andra statliga förmåner så som subventionerad sjukvård, ersättning för receptbelagda läkemedel och föräldrapenningtillägg.

Kontaktinformation
Ingegerd Vannar, Tf avdelningschef språk , 0980-780 29

Fackliga kontakter, nås via växeln, 0980-780 30

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning digital utveckling

Ansök    Dec 2    Kiruna kommun    Bibliotekarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.ARBETSUPPGIFTER
Kiruna Stadsbibliotek har en spännande tid framför sig med anledning av flytt till stadens nya Kulturhus och bibliotekens digitala utveckling. Vill du vara med och skapa Kirunas framtida biblioteksverksamhet så är detta tjänsten för dig.

Till Kiruna stadsbibliotek hör biblioteksfilialer och bokbuss. Biblioteksverksamheten vänder sig till alla åldersgrupper barn, ungdomar och vuxna.

I rollen som bibliotekarie med inriktning digital utveckling kommer du att ha huvudansvaret för bibliotekets digitala tjänster och den fortsatta utvecklingen. Du kommer att arbeta med att ta fram strategier och metoder för hur arbetet med digitala tjänster och digital verksamhetsutveckling blir en naturlig del i Bibliotekets verksamhet. En annan del i uppdraget innebär att arbeta med ett biblioteksdatasystem som är ett gemensamt system för folkbiblioteken i Norrbotten. Du kommer även att arbeta med att hantera bidragsansökningar och redovisning av dessa som ska ansökas från t. ex Kulturrådet.

Du ingår även i stadsbibliotekets bibliotekariegrupp där ni tillsammans planerar och lägger upp arbetet. I tjänsten ingår bevakning, inköp och registrering av medier samt arbeta i vår informationsdisk på Stadsbiblioteket. Kvälls - och helgtjänstgöring enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Som person är du serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt. Vi ser också att du är kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du är duktig på att organisera ditt arbete och kan reflektera, samt följa upp verksamhet för att bibliotekets användare ska få ännu bättre service. Körkort B är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Semestervikarier till Sameradion

Ansök    Jan 7    Sveriges Radio AB    Journalist/Reporter
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Nu söker vi semestervikarier... Visa mer
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Nu söker vi semestervikarier till vår nyhets- och programredaktion.

Vill du vara med och skapa ett utbud på samiska som berör och gör skillnad?
Som reporter/programledare på Sameradion arbetar du med både nyheter och program. Du producerar innehåll för radio, webb och sociala medier samt arbetar även som programledare. Sameradion har ett nära samarbete med SVT Sápmi. Sameradion samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre i?it Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
• Producera reportage till nyheter och program
• Presentera nyheter och längre program
• Skriva, fotografera och publicera till webben och sociala medier

Vem är du?
Vi söker dig som är samhällsengagerad och allmänbildad samt tycker om att arbeta med same- och andra urfolksfrågor. Du gillar tempo i arbetet, har energi som inspirerar kollegor och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi vill också att du är flexibel och söker nya utmaningar samt är kreativ med egna idéer och uppslagsförslag.
• Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av radio är meriterande
• Kunskap om Sveriges Radio och våra arbetsredskap är meriterande
• Språkkunskaper i samiska är meriterande
• B-körkort är ett krav

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsterna är semestervikariat med varierande längd under sommaren 2021. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort kan diskuteras. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du dock senast den 1 mars 2021.

Frågor om tjänsten: Ole Isak Mienna, Kanalchef, tel. 070-314 58 56.
Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner tel. 090-17 17 57
Fackliga frågor: Karen Eira (Unionen) eller SJFs centrala representant som nås via Sveriges Radios växel, tel. 08-784 50 00 samt SACO nås via [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

E-arkivarie

Ansök    Dec 10    Kiruna kommun    Arkivarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Tjänsten är stationerad på kommunledningskansliet som är en av sex avdelningar inom kommunledningsförvaltningen. Kommunledningsförvaltningen är kommunens centralförvaltning och ansvarar även för ekonomi-, personal- och IT-frågor samt stadsbyggnads-, fritid- och servicefrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har ett behov av att förstärka verksamheten med kompetens kring arkivkunskap, digital informationshantering och digitalt bevarande för att möta både dagens liksom framtidens krav på långsiktigt bevarande. Då det är en nyinrättad tjänst så ligger det i uppdraget att tydliggöra rollen utifrån verksamhetens behov samt etablera de samarbetsformer som krävs för att utföra uppdraget.

Du kommer inledningsvis arbeta med att ta ett samlat grepp om kommunens arkivfrågor och utifrån detta arbeta vidare både strategiskt och operativt för långsiktigt digitalt bevarande.
I Arbetet omfattar stöd till kommunens arkivmyndigheter liksom systemansvar för de verksamhetssystem som berör arkivfrågor. En viktig del i ditt arbete är rådgivning kring dokumenthantering, gallring och långsiktigt digitalt bevarande till kommunens förvaltningar. Du kommer även att bidra till utvecklingsarbetet kring vårt diarieföringssystem Ciceron för att på sikt möjliggöra anslutning till ett e-arkiv.

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av digital informationshantering men också stödja kommunens verksamheter i grundläggande informationshantering och på sikt E-arkivfrågor. Vi har påbörjat omställningen men behöver en sammanhållande kraft för ett mer strukturerat arbete med anpassning av verksamhetssystem för vårt informationsflöde där målsättningen är ett digitalt bevarande.

Du kommer att förbereda för kommunens E-arkiveringsprojekt vilket omfattar samverkan med Norrbottens E-nämnd och kommunerna i regionen. På sikt kommer du att ansvara för implementeringen av e-arkiv, verifiera dess funktionalitet samt delta i arbetet med att ta fram arbetssätt för hur e-arkiveringen ska gå till i kommunen.

Tjänsten utgör en del av kommunledningskansliets administration vilket innebär att du även kommer att arbeta med andra arbetsuppgifter inom kommunledningskansliet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom arkiv- och informationsvetenskap eller annan inriktning som vi finner likvärdig. Erfarenhet av arbete med elektronisk informationshantering och långsiktigt digitalt bevarande samt E-arkiv är en merit liksom goda kunskaper om format och standarder med relevans för digitalt bevarande. Du bör ha goda kunskaper i den lagstiftning och de föreskrifter som reglerar hanteringen av digital information och digitalt bevarande hos myndigheter. Erfarenhet av projektledning är också meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift samt mycket god datavana med kunskaper från att arbeta med databaserad administration och de vanligaste Office-programmen.

För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad samt har förmåga att effektivt planera, organisera och prioritera ditt eget arbete. I din roll som e-arkivarie kommer du att samarbeta med många kollegor inom och utanför organisationen och med olika kompetenser, vi tror därför att du är en person som har lätt för att skapa goda, långsiktiga relationer. Vi ser att du kan arbeta självständigt likväl som tillsammans med kollegor i grupp. Du har en mycket god pedagogisk förmåga och ser förändringar som möjligheter snarare än hinder.
Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

E-arkivarie

Ansök    Nov 9    Kiruna kommun    Arkivarie
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Tjänsten är stationerad på kommunledningskansliet som är en av sex avdelningar inom kommunledningsförvaltningen. Kommunledningsförvaltningen är kommunens centralförvaltning och ansvarar även för ekonomi-, personal- och IT-frågor samt stadsbyggnads-, fritid- och servicefrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har ett behov av att förstärka verksamheten med kompetens kring arkivkunskap, digital informationshantering och digitalt bevarande för att möta både dagens liksom framtidens krav på långsiktigt bevarande. Då det är en nyinrättad tjänst så ligger det i uppdraget att tydliggöra rollen utifrån verksamhetens behov samt etablera de samarbetsformer som krävs för att utföra uppdraget.

Du kommer inledningsvis arbeta med att ta ett samlat grepp om kommunens arkivfrågor och utifrån detta arbeta vidare både strategiskt och operativt för långsiktigt digitalt bevarande.
I Arbetet omfattar stöd till kommunens arkivmyndigheter liksom systemansvar för de verksamhetssystem som berör arkivfrågor. En viktig del i ditt arbete är rådgivning kring dokumenthantering, gallring och långsiktigt digitalt bevarande till kommunens förvaltningar. Du kommer även att bidra till utvecklingsarbetet kring vårt diarieföringssystem Ciceron för att på sikt möjliggöra anslutning till ett e-arkiv.

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av digital informationshantering men också stödja kommunens verksamheter i grundläggande informationshantering och på sikt E-arkivfrågor. Vi har påbörjat omställningen men behöver en sammanhållande kraft för ett mer strukturerat arbete med anpassning av verksamhetssystem för vårt informationsflöde där målsättningen är ett digitalt bevarande.

Du kommer att förbereda för kommunens E-arkiveringsprojekt vilket omfattar samverkan med Norrbottens E-nämnd och kommunerna i regionen. På sikt kommer du att ansvara för implementeringen av e-arkiv, verifiera dess funktionalitet samt delta i arbetet med att ta fram arbetssätt för hur e-arkiveringen ska gå till i kommunen.

Tjänsten utgör en del av kommunledningskansliets administration vilket innebär att du även kommer att arbeta med andra arbetsuppgifter inom kommunledningskansliet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom arkiv- och informationsvetenskap eller annan inriktning som vi finner likvärdig. Erfarenhet av arbete med elektronisk informationshantering och långsiktigt digitalt bevarande samt E-arkiv är en merit liksom goda kunskaper om format och standarder med relevans för digitalt bevarande. Du bör ha goda kunskaper i den lagstiftning och de föreskrifter som reglerar hanteringen av digital information och digitalt bevarande hos myndigheter. Erfarenhet av projektledning är också meriterande.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift samt mycket god datavana med kunskaper från att arbeta med databaserad administration och de vanligaste Office-programmen.

För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad samt har förmåga att effektivt planera, organisera och prioritera ditt eget arbete. I din roll som e-arkivarie kommer du att samarbeta med många kollegor inom och utanför organisationen och med olika kompetenser, vi tror därför att du är en person som har lätt för att skapa goda, långsiktiga relationer. Vi ser att du kan arbeta självständigt likväl som tillsammans med kollegor i grupp. Du har en mycket god pedagogisk förmåga och ser förändringar som möjligheter snarare än hinder.
Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi, vikariat

Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobbet för dig!     SVT Sápmi har 15 medarbetare. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.      Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens ... Visa mer
Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobbet för dig!    
SVT Sápmi har 15 medarbetare. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.     
Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens och som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format. Du har eget driv och vill vara med och utveckla den samiska redaktionens utbud med publiken i fokus. Tjänsten är ett vikariat för att ersätta en medarbetare på föräldraledighet.    
Uppdraget    
Du kommer i första hand jobba som reporter för det samiska nyhetsprogrammet, O??asat och vår webbsida, samt för sociala medier. Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag men också kunna gå in i endera rollerna reporter, fotograf eller redigerare beroende på det aktuella nyhetsläget och organisationens behov. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. Du kommer jobba både med större kamera och göra MOJO-jobb (mobilbaserat). I arbetet ingår att jobba online och vi värdesätter digital kompetens. Arbetet kan även innefatta jobb med den samiska programverksamheten och i andra roller på alla våra plattformar. Vi värdesätter foto och redigeringskompetens av längre format. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort område att täcka.   
Din bakgrund    
Du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Har du erfarenhet av att arbeta journalistiskt tex. skrivit texter, fotograferat och redigerat är det meriterande. Du ska ha intresse av att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad.     
SVT Sápmi strävar ständigt efter att utveckla våra program mot nya höjder, där blir du en viktig kugge. Arbetet är schemalagt vilket kan innefatta arbete på kvällstid och helger.
Körkort är en förutsättning.    

Placeringsort?
Huvudredaktionen  ligger i Kiruna men vi har även reportrar i Luleå och i Stockholm. Vi ser gärna en geografisk spridning av våra reportrar och därför kan även du som exempelvis bor i andra delar av landet söka denna tjänst. Placeringsort enligt överenskommet. 

Om du vill veta mer hör gärna av dig till tf redaktionschef Linda Hermansson SVT Sápmi, 070 254 54 00. Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia 070-567 89 37 för SJF och Maria Fornemo, 08-784 00 00 (vxl) för Unionen.    
Välkommen med din ansökan innan 15 november - 2020. Tillträde 1 januari 2021.   
Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Konstmuseet i Norr söker två curators/producenter

Ansök    Jul 27    Konstmuseet i Norr    Curator
Konstmuseet i Norr – Norrbottens länskonstmuseum söker två curators/producenter med kunskaper inom samtidskonst med uppdrag att arbeta med utställningar, länsövergripande verksamhet, konstsamlingen samt förmedling av det konstnärliga innehållet. Arbetsuppgifter Uppdragets kärna är att arbeta med utställningar i Konstmuseet i Norrs lokaler samt konstprojekt i Norrbottens län samt det pedagogiska och publika programmet i samband med konstnärlig verksamhet... Visa mer
Konstmuseet i Norr – Norrbottens länskonstmuseum söker två curators/producenter med kunskaper inom samtidskonst med uppdrag att arbeta med utställningar, länsövergripande verksamhet, konstsamlingen samt förmedling av det konstnärliga innehållet.


Arbetsuppgifter
Uppdragets kärna är att arbeta med utställningar i Konstmuseet i Norrs lokaler samt konstprojekt i Norrbottens län samt det pedagogiska och publika programmet i samband med konstnärlig verksamhet. Med fokus på samtidskonst arbetar curator/producent även med den växande konstsamlingen och konstprojekt i Norrbotten. Den länsövergripande verksamheten innebär rörlighet i området. Även administrativa arbetsuppgifter ingår.


Kvalifikationer
Kompetenskrav är högre högskoleexamen inom konstvetenskap, museer och kulturarv eller curating. Vi värdesätter också dokumenterad erfarenhet av eller utbildning inom publikinriktad verksamhet.
Vi söker dig som är produktiv, har en hög organisationsförmåga och kan självständigt planera och utföra ett projekt från idéstadiet till utförande och uppföljning. Flexibilitet i både det interna och det externa samarbetet är ett måste. Du är väl insatt i samtidskonst samt har visioner i förmedling av det konstnärliga innehållet till konstmuseets målgrupper och intressenter. Arbetet kräver god förmåga att ta ansvar över dina projekt, gällande kvalité, ekonomi och tid, samt en förmåga att arbeta med flera aktiviteter samtidigt och hantera variation i arbetsuppgifter och arbetsbelastning. Vi uppskattar breda nätverk inom branschen.


Om oss
Konstmuseet i Norr visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barents som geografiskt upptagningsområde är Konstmuseet i Norrs uppdrag att stimulera kreativitet och fritt tänkande, skapa debatt och göra konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet.
Konstmuseet i Norr, som öppnade sina dörrar till publiken november 2018, är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. Konstmuseet finns i Norrbotten, mitt i Europas sista vildmark, i splitternya lokaler i Kirunas nya stadskärna. Det händer mycket i Norrbottens kulturliv och den lokala identiteten är stark. Vi erbjuder möjlighet att arbeta självständigt och kreativt med samtidskonst i en spännande omgivning.
Konstmuseet i Norrs nya organisation består av två curators/producenter, länskonstmuseichef och timanställda värdar samt projektanställda vid behov.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning.
Placeringsort Kiruna. Konstmuseet i Norrs medarbetare förväntas rörlighet i hela Norrbottens län. Arbetet utförs i Kiruna alternativt vid olika uppdragsorter i Norrbotten.
Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare också arbeta med värdskap och öppethåll. Detta kan komma att ske även på kvällar och helger.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kollektivavtal Sobona AB.
Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer sker i september främst digitalt.


Kontakt/frågor
Frågor kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, [email protected] under vecka 35.
Ansökan, som ska innehålla ett personligt brev, cv samt referenser, tillsammans med löneanspråk, skickas per e-post till [email protected]


Sista ansökningsdag är 2020-08-31.


Konstmuseet i Norr har valt kanaler för att annonsera om de lediga jobben och avvisar ytterligare kontakter från annonssäljare. Visa mindre

Stiftelsen Föremålsvård i Kiruna söker en papperskonservator

Stiftelsen Föremålsvård är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av nuvarande och kommande generationer. Genom att bedriva vård och konservering inom områdena metall och papper samt digitalisering av fotografiskt material och dokument, bidrar SFMV till bevarandet och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se Vid Avdelningen för papperskonservering och bokbin... Visa mer
Stiftelsen Föremålsvård är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av nuvarande och kommande generationer. Genom att bedriva vård och konservering inom områdena metall och papper samt digitalisering av fotografiskt material och dokument, bidrar SFMV till bevarandet och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se


Vid Avdelningen för papperskonservering och bokbinderi arbetar 6 papperskonservatorer och en bokbindare på uppdrag av Kungliga biblioteket och Riksarkivet.


Arbetet vid avdelningen utmärks under det kommande året av:


Främst preventiv konservering genom omläggning av en fotosamling och tillhörande dokumentation.
Viss aktiv konservering i form av metodutveckling och tillhörande dokumentation.
Planering inför nya lokaler på grund av Kiruna stadsomvandling och stadsflytt år 2022.
Samarbeten med andra centrala kulturarvsinstitutioner i syfte att främja vidareutbildning och metodutveckling inom avdelningens verksamhetsområde.Vi söker dig som är utbildad konservator med intresse för/spetskompetens inom papperskonservering.
De flesta som flyttar till Kiruna har eller utvecklar ett friluftsintresse. Detta i kombination med de förmåner som följer med en statlig arbetsplats gör att vi har en mycket låg personalomsättning och god sammanhållning.


Kvalifikationskrav
Kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering.


Arbetstid/Varaktighet
Heltid.
Vikariat, 12 månader med möjlighet till förlängning.


Lön
Månadslön.


Tillträde
Enligt överenskommelse.


Sista ansökningsdag
2020-07-01


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Reporter till SVT Sápmi, vikariat

Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobbet för dig! Läs annonsen på nordsamiska här,https://www.svt.se/omoss/post/bargualmmuhus/ Läs annonsen på sydsamiska här, https://www.svt.se/omoss/post/bievnese/ Läs annonsen på lulesamiska här,https://www.svt.se/omoss/post/almodus/ SVT Sápmi har 15 medarbetare. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra u... Visa mer
Skulle du vilja ha ett jobb som har samerna och Sápmi i fokus, och där du får använda samiskan varje dag. Då är detta jobbet för dig!

Läs annonsen på nordsamiska här,https://www.svt.se/omoss/post/bargualmmuhus/
Läs annonsen på sydsamiska här, https://www.svt.se/omoss/post/bievnese/
Läs annonsen på lulesamiska här,https://www.svt.se/omoss/post/almodus/

SVT Sápmi har 15 medarbetare. Vi har ett stort bevakningsområde inom Sverige och vi bevakar även andra urfolksfrågor i världen. Vi gör nyheter dagligen både för online och tv-sändningar. Vi samarbetar med NRK -och YLE Sápmi, samt nära med Sveriges Radio Sameradion.

Vi söker nu reporter med foto/redigeringskompetens och som har god förmåga att berätta med bilder i både kort och långt format. Du har eget driv och vill vara med och utveckla den samiska redaktionens utbud med publiken i fokus. Tjänsten är cirka ett års vikariat från augusti -2020 för att ersätta en medarbetare på föräldraledighet.

Uppdraget

Du kommer i första hand jobba som reporter för det samiska nyhetsprogrammet, O??asat och vår webbsida, samt för sociala medier. Du ska genomföra egna reportage från idé till färdigt inslag men också kunna gå in i endera rollerna reporter, fotograf eller redigerare beroende på det aktuella nyhetsläget och organisationens behov. I jobbet förväntas du kunna fotografera still- och rörlig bild samt redigera. Du kommer jobba både med större kamera och göra MOJO-jobb (mobilbaserat). I arbetet ingår att jobba online och vi värdesätter digital kompetens. Arbetet kan även innefatta jobb med den samiska programverksamheten och i andra roller på alla våra plattformar. Vi värdesätter foto och redigeringskompetens av längre format. I arbetet ingår resor, både korta och långa då vi har stort område att täcka.

Din bakgrund

Du kan samiska i både tal och skrift och har god kunskap om det samiska samhället, dess historia och kultur. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Har du erfarenhet av att arbeta journalistiskt tex. skrivit texter, fotograferat och redigerat är det meriterande. Du ska ha intresse av att arbeta med både snabba nyheter och fördjupande journalistik. Du är självgående, flexibel och lösningsorienterad.

SVT Sápmi strävar ständigt efter att utveckla våra program mot nya höjder, där blir du en viktig kugge. Arbetet är schemalagt vilket kan innefatta arbete på kvällstid och helger.

Körkort är en förutsättning.    
Tjänsten är ett vikariat.

SVT Sápmi har sin huvudredaktion i Kiruna och placeringsort för tjänsten är Kiruna i första hand.Om du vill veta mer hör gärna av dig till Patrik Kansa SVT Sápmi, 073-773 03 73. Fackliga frågor besvaras av Anna-Karin Niia 070-567 89 37 för SJF och Maria Fornemo, 08-784 00 00 (vxl) för Unionen.   

Välkommen med din ansökan innan 16 juni - 2020. Tillträde enligt överenskommelse.  

Du söker tjänsten nedan. Visa mindre

Vi söker dig som vill jobba med Merchandising

Om arbetsgivaren Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och El... Visa mer
Om arbetsgivaren
Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.


Just nu söker vi en merchandiser i Kiruna och Gällivare för uppdrag under v.29-30. Uppdraget går ut på att besöka butiker för att bygga om exponeringssektioner. Arbetet är självständigt och kräver en viss teknisk kunskap.


Körkort och tillgång till bil är ett krav.


Uppdragen ligger på ca 10-15h under dessa två veckor, finns chans till fler uppdrag efter att detta projekt är avslutat.


Urval sker löpande. Visa mindre

Reporter/programledare till Sameradion

Ansök    Feb 21    Sveriges Radio AB    Journalist/Reporter
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Vill du vara med och skapa ... Visa mer
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån.

Vill du vara med och skapa ett utbud på samiska som berör och gör skillnad?
Som reporter/programledare på Sameradion arbetar du med både nyheter och program. Du producerar innehåll för radio, webb och sociala medier samt arbetar även som programledare. Sameradion har ett nära samarbete med SVT Sápmi. Sameradion samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre i?it Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
• Producera reportage till nyheter och program
• Presentera nyheter och längre program
• Skriva, fotografera och publicera till webben och sociala medier

Vem är du?
Vi söker dig som är samhällsengagerad och allmänbildad samt tycker om att arbeta med same- och andra urfolksfrågor. Du gillar tempo i arbetet, har energi som inspirerar kollegor och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi vill också att du är flexibel och söker nya utmaningar samt är kreativ med egna idéer och uppslagsförslag.

• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Kunskaper i samiska i både tal och skrift är ett krav
• Erfarenhet av radioproduktion samt bra koll på sociala medier och webb är meriterande
• Kunskaper om det samiska samhället med inriktning på Sverige är meriterande
• Körkort är ett krav

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är ett vikariat på 100 % under perioden 2020-04-01 – 2020-12-31. Tillträdesdatum kan diskuteras. Placeringsort är Kiruna. Skicka in din ansökan redan nu, vi går igenom ansökningarna löpande. Sista ansökningsdag: 8 mars 2020

Frågor om tjänsten: Ole-Isak Mienna, kanalchef, tel: 070-314 58 56
Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner, tel: 090-17 17 57
Fackliga kontakter: Karen Eira (Unionen) eller Lars-Ola Marakatt (Journalistklubben) via Sveriges Radios växel tel: 08-784 50 00 eller SACO nås via [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker till Sameradion

Ansök    Maj 20    Sveriges Radio AB    Ljudtekniker
Som produktionstekniker blir du en av Sameradions nyckelpersoner när det gäller ljudteknik och ljudkvalitet. I tätt samarbete med våra reportrar, programledare och producenter kommer du att göra inspelningar och direktsändningar i studiomiljö och på fältet. Du blir också en del av support- och internutbildningen för den tekniska utrustningen. Om Sameradion Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är... Visa mer
Som produktionstekniker blir du en av Sameradions nyckelpersoner när det gäller ljudteknik och ljudkvalitet. I tätt samarbete med våra reportrar, programledare och producenter kommer du att göra inspelningar och direktsändningar i studiomiljö och på fältet. Du blir också en del av support- och internutbildningen för den tekniska utrustningen.

Om Sameradion
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vår journalistik lämnar spår efter sig samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Sameradion har ett nära samarbete med SVT Sápmi och samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre i?it Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

Är du en pedagogisk ljudtekniker som gillar radio?
Inom produktionstekniken i område norr är vi ett gäng produktionstekniker i blandade åldrar och med många olika kompetenser. Det som förenar oss är att vi alla brinner för tekniken som möjliggör att vi kan sända radio varsomhelst. Vi behöver dig som vill vara med och bidra till nytänkande och kreativa lösningar i ett företag som värnar om demokrati och människors lika värde och välkomnar särskilt kvinnliga sökanden.

Du kommer att delta i Sameradions produktion tillsammans med de redaktionella medarbetarna, både i studio och på fält. Ditt fokus kommer att vara det ljudtekniska och ljudkvalitet. Du kommer att driva utveckling av radioproduktionens formspråk samt handleda och utbilda i Sveriges Radios produktionsverktyg och produktionsmetoder. Produktionsteknikerna ansvarar för det tekniska materialet som stödjer produktionen och i det ingår även supportuppgifter kring datorer, mobiltelefoner, IT, fastighet och fordon.

Du kommer att återkoppla redaktionen i ljudkvalitet, ljudupplevelse och hörbarhet. Uppdrag och samarbete med närliggande kanaler kan förekomma.

Du brinner för att arbeta tillsammans med andra och för att ge publiken bra lyssnarupplevelser. Du är pedagogisk och strukturerad och kan på ett enkelt och begripligt sätt beskriva komplicerade tekniska system.

För att kunna bidra i rollen som produktionstekniker på Sameradion i Kiruna behöver du ha:
• Ljudteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
• Grundläggande IT-kunskaper
• B-körkort

Språkkunskaper i samiska är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom media, med foto/video, och/eller inom pedagogisk verksamhet. Har du dessutom bra formkänsla och kan sätta ihop en spännande och intressant podd är det ett extra plus i kanten.

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start den 1 augusti 2020 eller enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket kan innebära tjänstgöring tidiga morgnar, kvällar och helger. Placeringsort är Kiruna.
Är du redo för en ny spännande utmaning så vill vi gärna ha din ansökan senast den 7:e juni 2020.

Frågor om tjänsten: Mikael Lindberg, produktionschef, tel: 090-17 17 23 eller [email protected]
Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner, tel: 090-17 17 57
Facklig kontakt: Karen Eira, Unionen, tel: 090-17 17 00. SJF och SACO nås via växeln på tel: 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sydsamisk språkkonsulent

Ansök    Maj 27    Sametinget    Språkforskare
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbeta för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva sa... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbeta för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva samiska.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter

Tjänsten som sydsamisk språkkonsulent kommer att ingå i det samnordiska språkarbetet, giellagáldu. Arbetsuppgifter som förekommer inom giellagáldu är språkvård, terminologi– och normeringsarbete. Som sydsamisk språkkonsulent kommer dina arbetsuppgifter att innefatta mindre utredningar, besvarande av remisser, handläggning av språkfrågor samt beredning av frågor till politiken. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Dina kvalifikationer

Du har en högskole- eller universitetsexamen. Du ska ha akademiska betyg i sydsamiska, minst c-nivå.

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående samt samarbetsvillig person. Du har en naturlig förmåga att lyssna samt kommunicera med dina medmänniskor. Det är viktigt att du kan förändra inriktning vart efter att målen förändras. Du ser potential i förändringar och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete efter de rådande omständigheterna. Du uttrycker dig väl skriftligt på både sydsamiska och svenska. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Heltid. Tidsbegränsad. Anställningen kommer att övergå till annan arbetsgivare i senare skede, därav tidsbegränsad anställning hos Sametinget. Tillträde: enligt överenskommelse
 
Placeringsort
Vid något av Sametingets kontor Giron/Kiruna, Jåhkåmåhkke/Jokkmokk, Dearna/Tärnaby eller Staare/Östersund.

 

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk- och utbildning, 0980-68198

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Giron, Staare Visa mindre

Semestervikarier till Sameradion

Ansök    Jan 24    Sveriges Radio AB    Journalist/Reporter
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Nu söker vi semestervikarier... Visa mer
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån. Nu söker vi semestervikarier till vår nyhets- och programredaktion.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av radio är meriterande
• Kunskap om Sveriges Radio och våra arbetsredskap är meriterande
• Språkkunskaper i samiska är meriterande
• B-körkort är ett krav

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsterna är semestervikariat med varierande längd under sommaren 2020. Tillträde enligt överenskommelse.

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 23 februari 2020.

Frågor om tjänsten: Ole Isak Mienna, Kanalchef, tel. 070-314 58 56.

Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner tel. 090-17 17 57

Fackliga frågor: Karen Eira (Unionen) och Lars-Ola Marakatt (SJF) som nås via Sveriges Radios växel, tel. 08-784 50 00 samt SACO nås via [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionsservicetekniker i Kiruna

Som produktionsservicetekniker är du länken mellan SVTs produktionstekniska miljö och lokal verksamhet. En produktionsservicetekniker har en nyckelroll när det gäller kommunikation, service, support och utbildning i SVTs produktionstekniska miljö på alla företagets orter. I rollen hanterar du de tekniska produktionsverktygen såsom produktionsnätverk, kameror, redigering och filhantering.  Du kommer även att få Utbilda användare i SVT:s produktionsverktyg o... Visa mer
Som produktionsservicetekniker är du länken mellan SVTs produktionstekniska miljö och lokal verksamhet. En produktionsservicetekniker har en nyckelroll när det gäller kommunikation, service, support och utbildning i SVTs produktionstekniska miljö på alla företagets orter.
I rollen hanterar du de tekniska produktionsverktygen såsom produktionsnätverk, kameror, redigering och filhantering. 
Du kommer även att få
Utbilda användare i SVT:s produktionsverktyg och produktionssystem
Beställa teknisk utrustning för tex produktion och för standardarbetsarbetsplatsen
Hantera felanmälningar och följa upp dem
Arbeta med implementering kopplat till teknik och standardarbetsplatsen (uppgraderingar och nya system)
Informera och kommunicera aktivt med användarna gällande sina ansvarsområden på de orter man är ansvarig för
Ansvara för service i produktionstekniska miljöer såsom kontribution, studio och avancerad efterbearbetning
Vem är du?
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är självgående samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Stor vikt kommer att läggas på din pedagogiska förmåga då du kommer att hålla i interna utbildningar i bland annat videoredigering och filhantering för journalister. Du strukturerar själv upp ditt arbete och driver dina egna processer framåt. 
Det är ett krav att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Du skall ha systemkunskap inom studioproduktion, kontribution och avancerad efterbearbetning. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot mediateknik eller annan likvärdig utbildning. Du bör även kunna tillgodogöra dig engelska i både tal och skrift samt kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift. Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.
Vi erbjuder
Du kommer att följa med i teknikutvecklingen på SVT och kontinuerligt utveckla och underhålla din specialistkunskap. Vi är ett sammansvetsat gäng från norr till söder med hög teknisk kompetens som sätter service i första hand. Vi hjälper varandra och är måna om att våra medarbetare ska lyckas i sitt dagliga jobb.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med placering i Kiruna, arbetstiden är förlagt under dagtid. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig gruppchef, Joakim Kjellgren som du når på 073 352 5982, [email protected]
Fackliga frågor besvaras av Hanna Nyberg (SJF), Maria Nassikas (Unionen) och Åsa Larsdotter (Saco). Samtliga nås via växeln 08-784 00 00.
Välkommen med din ansökan senast 29 februari! Visa mindre

Sydsamisk språkkonsulent

Ansök    Feb 11    Sametinget    Lingvist
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993. Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas. Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva sa... Visa mer
Sametinget är ett folkvalt samiskt parlament och en statlig myndighet sedan 1993.

Sametingets uppgift är att främja och utveckla en levande samisk kultur, medverka i samhällsplanering och bevaka att samiska behov beaktas.

Sametingets språkavdelning söker dig som vill vara med och arbete för att stärka det samiska språkets ställning och användning i framförallt de traditionella samiska områdena. Vår vision är att fler samer kan tala, läsa och skriva samiska.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som sydsamisk språkkonsulent kommer att ingå i det
samnordiska språkarbetet, giellagáldu. Arbetsuppgifter som förekommer inom
giellagáldu är språkvård, terminologi – och normeringsarbete. Som sydsamisk
språkkonsulent kommer dina arbetsuppgifter att innefatta mindre utredningar,
besvarandet av remisser, handläggning av språkfrågor samt beredning av frågor
till politiken. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har en högskole- eller universitetsexamen. Du ska ha akademiska betyg i
sydsamiska, minst c-nivå.

Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, självgående samt samarbetsvillig person. Du
har en naturlig förmåga att lyssna samt kommunicera med dina medmänniskor. Det
är viktigt att du kan förändra inriktning vart efter att målen förändras. Ser
potential i förändringar och har förmåga att anpassa dig och ditt arbete efter
de rådande omständigheterna. Uttrycker dig väl skriftligt på både sydsamiska
och svenska. Arbetsgivaren lägger vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Heltid. Tidsbegränsad, längre än 6 månader. Anställningen kommer att övergå till
annan arbetsgivare i senare skede, därav tidsbegränsad anställning hos
Sametinget. Tillträde: enligt överenskommelse

Kontaktinformation
Anita Kitok, Avdelningschef språk och utbildning, 980-681 98

Arbetsplats
Adolf Hedinsvägen 58

981 33 Kiruna Visa mindre

Fotoguide Kiruna

Ansök    Sep 17    Kiruna    Fotograf
Mästerfoto söker fotoguider till guidade fototurer/ workshops för att fotografera norrsken. Guiden kör deltagare från Kiruna till kursplats i minibuss. De flesta deltagarna är från andra länder så goda språkkunskaper i engelska och andra språk är meriterande.Den sökande arbetar gärna som fotograf eller annan sysselsättning i nuläget och detta blir ett komplement till din nuvarande verksamhet.Du ska vara trevlig, mycket serviceinriktad & gärna ha tidiga... Visa mer
Mästerfoto söker fotoguider till guidade fototurer/ workshops för att fotografera norrsken. Guiden kör deltagare från Kiruna till kursplats i minibuss. De flesta deltagarna är från andra länder så goda språkkunskaper i engelska och andra språk är meriterande.Den sökande arbetar gärna som fotograf eller annan sysselsättning i nuläget och detta blir ett komplement till din nuvarande verksamhet.Du ska vara trevlig, mycket serviceinriktad & gärna ha tidigare erfarenhet att både lära ut & att guida deltagare.Mestadels så är det kvällar i veckan eller på helgerna beroende på bokningsläget. Kursdatum stäms av med antagen fotograf.Mejla cv (inga bilagor) och länk till Instagram & egen webbsida. Visa mindre

Konstmuseet i Norr söker producent

Som producent på Konstmuseet i Norr kommer du att arbeta med konstmuseets utställnings-, projekt- och programverksamhet som sträcker sig ut i Norrbottens län. Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, har en länsövergripande utställnings- och projektverksamhet med bas i Kristallen, Kiruna.Konstmuseet visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barentsområdet som geograf... Visa mer
Som producent på Konstmuseet i Norr kommer du att arbeta med konstmuseets utställnings-, projekt- och programverksamhet som sträcker sig ut i Norrbottens län. Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, har en länsövergripande utställnings- och projektverksamhet med bas i Kristallen, Kiruna.Konstmuseet visar samhällsengagerad och kritiskt orienterad samtidskonst med en mångfald konstnärliga uttryck, medier och praktiker. Med Barentsområdet som geografisk utgångspunkt för det konstnärliga innehållet stimuleras kreativitet och fritt tänkande, skapas debatt och görs konsten till en angelägen röst i det offentliga samtalet. Utöver samtida konstutställningar arrangeras en varierad programverksamhet och kreativa aktiviteter med konsten som utgångspunkt. Konstmuseet i Norr är ett kommunalförbund vars medlemmar är Region Norrbotten och Kiruna kommun. ArbetsuppgifterUppdragets kärna som producent är att planera och samordna utställningar, projekt och produktioner inom den konstnärliga verksamheten, i nära samarbete inom den egna organisationen samt med nätverk och leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med planering, genomförande och utveckling av utställningsverksamhet, länsövergripande projekt samt programverksamhet i Konstmuseet i Norrs lokaler i Kristallen, Kiruna, och i hela Norrbottens län.Producenten samordnar processer kring tidsplaner, logistik, projektbudget, dokumentation och utvärdering. Frågor såsom in- och utlån, transporter, försäkringar, museisäkerhet och upphovsrättsfrågor ingår också i uppdraget. Även administrativa uppgifter ingår. KvalifikationerDu har relevant akademisk utbildning inom det aktuella området samt kvalificerad erfarenhet inom kulturproduktion.Vi söker dig som har god organisationsförmåga och erfarenhet av samverkansprojekt. Du är strukturerad, lyhörd, lösningsorienterad och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, planeringsförmåga och förmåga att arbeta med flera aktiviteter parallellt. Du jobbar i nära samarbete internt och externt och är bra på att koordinera både ditt eget och andras arbete. Du kan hantera variation i både arbetsuppgifter och arbetsbelastning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en mångkulturell arbetsplats med jämn könsfördelning. AnställningsvillkorTillsvidareanställning heltid med 6 månaders provanställning. Placeringsort Kiruna. Då vi är ett litet arbetslag förväntas samtliga medarbetare också arbeta med värdskap vilket bl. a innebär att guida publik i vårt museum och arbeta med detta kan komma att ske även på kvällar och helger.Kollektivavtal finns. Vi ser gärna ett snabbt tillträde, 2019-09-01 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Kontakt/frågorFrågor kan ställas till länskonstmuseichef Selma Green, tel. 073-025 67 08, [email protected]: Vision direkt, tel. 0771 44 00 00. Ansökan skickas per e-post till [email protected] Sista ansökningsdag är 2019-07-15. Visa mindre

Produktionstekniker till Sameradion

Ansök    Jul 17    Sveriges Radio AB    Ljudtekniker
Som produktionstekniker blir du en av Sameradions nyckelpersoner med fokus på ljudteknik och ljudkvalitet. I tätt samarbete med våra reportrar och programledare kommer du att göra nyheter och program i studiomiljö, likväl som att vara med redaktionen i fält. Om Sameradion Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vår journal... Visa mer
Som produktionstekniker blir du en av Sameradions nyckelpersoner med fokus på ljudteknik och ljudkvalitet. I tätt samarbete med våra reportrar och programledare kommer du att göra nyheter och program i studiomiljö, likväl som att vara med redaktionen i fält.

Om Sameradion

Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vår journalistik lämnar spår efter sig samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de medverkande kommer ifrån. Inom nyhetsverksamheten samarbetar Sameradion med SVT Sápmi. Sameradion samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre idit Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

Är du en pedagogisk ljudtekniker som gillar radio?

Du kommer att delta i Sameradions radioproduktion tillsammans med de redaktionella medarbetarna, både i studio och på fält. Ditt fokus kommer att vara det ljudtekniska och ljudkvalitet. Du kommer att driva utveckling av radioproduktionens formspråk samt handleda och utbilda i Sveriges Radios produktionsverktyg och produktionsmetoder. Produktionsteknikerna ansvarar även för det tekniska materialet som stödjer produktionen och i det ingår även uppgifter kring IT, fastighet och fordon. Du kommer även att återkoppla redaktionen kring ljudkvalitet, ljudupplevelse och hörbarhet. Uppdrag och samarbete med närliggande kanaler kan förekomma.

Du brinner för att arbeta tillsammans med andra och för att ge publiken bra radioupplevelser. Du är pedagogisk och strukturerad och kan på ett enkelt och begripligt sätt beskriva komplicerade tekniska system.

För att kunna bidra i rollen som produktionstekniker behöver du ha:

• Ljudteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
• Grundläggande IT-kunskaper
• B-körkort

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom media och/eller inom pedagogisk verksamhet samt har kunskaper i det samiska språket.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är ett vikariat på 100 % under perioden 18 november 2019 till 23 februari 2020. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket kan innebära tjänstgöring tidiga morgnar, kvällar och helger. Placeringsort är Kiruna.

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast den 25 augusti 2019.

Frågor om tjänsten: Olof Johansson, produktionschef, tel: 090-17 17 20 eller [email protected]

Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner, tel: 090-17 17 57

Facklig kontakt: Therese Holma, Unionen, tel: 0980-750 25. SJF och SACO nås via växeln på tel: 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Norrskensfotoguide till Abisko

Ansök    Jun 11    Lights Over Lapland AB    Fotograf
Lights Over Lapland arrangerar högkvalitativa norrskensfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför säsongen 2019/2020 söker vi en fotograf till vårt team av totalt ca 10 personer för guidning av dessa turer. Tjänsten är en säsongsanställning från december 2019 till mars 2020.Detta krävs för att söka tjänsten:Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö.Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och e... Visa mer
Lights Over Lapland arrangerar högkvalitativa norrskensfototurer i byn Abisko i Lapplandsfjällen. Inför säsongen 2019/2020 söker vi en fotograf till vårt team av totalt ca 10 personer för guidning av dessa turer. Tjänsten är en säsongsanställning från december 2019 till mars 2020.Detta krävs för att söka tjänsten:Erfarenhet från guidning och fotografering i arktisk vintermiljö.Dokumenterad erfarenhet som fotograf, dessutom med mycket goda kunskaper i och erfarenhet av norrskensfotografi.100% flytande engelska.Den person vi söker ska även ha goda kontakter med och kunskap om den australiensiska turistbranschen.Rekrytering sker löpande. Skicka in din ansökan och CV snarast möjligt! Vi föredrar att dokumenten är på engelska och att du i din ansökan kan styrka att du uppfyller ovanstående krav. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.lightsoverlapland.com Visa mindre

Stiftelsen Föremålsvård söker en papperskonservator

Vid avdelningen arbetar fem konservatorer och en bokbindare tillsammans i fullt utrustade konserveringsateljé inom såväl preventiv som aktiv konservering i olika former samt dokumentation.I dina arbetsuppgifter ingår konservering av olika samlingar; rengöring, lagning, omläggning, dokumentation m.m. . Avdelningen arbetar med konservering och bevarande av olika samlingar av papper, på uppdrag från Kungliga Biblioteket och Riksarkivet. Konservatorsutbildni... Visa mer
Vid avdelningen arbetar fem konservatorer och en bokbindare tillsammans i fullt utrustade konserveringsateljé inom såväl preventiv som aktiv konservering i olika former samt dokumentation.I dina arbetsuppgifter ingår konservering av olika samlingar; rengöring, lagning, omläggning, dokumentation m.m. . Avdelningen arbetar med konservering och bevarande av olika samlingar av papper, på uppdrag från Kungliga Biblioteket och Riksarkivet.


Konservatorsutbildning, minst 3 år, med inriktning mot papper. Erfarenhet av papperskonservering i bibliotek och arkiv är meriterande.

Stiftelsen Föremålsvård är en statlig stiftelse som arbetar för att kulturarvet skall kunna bevaras och studeras av nuvarande och kommande generationer. Genom att bedriva vård och konservering inom områdena metall och papper samt digitalisering av fotografiskt material och dokument, bidrar SFMV till bevarandet och tillgängliggörandet av vårt kulturarv. Mer information finner du på vår hemsida www.sfmv.se Visa mindre

Projektledare med eventbakgrund till Stadsliv Kiruna!

Vi söker en projektledare till ett av våra verksamhetsområden, Stadsliv Kiruna. Uppdraget är att ”arbeta tillsammans för en levande stad” och en stor del i arbetet består i att anordna evenemang under årets alla årstider. Stadsliv Kiruna arbetar på uppdrag av Kiruna kommun, Kiruna Bostäder och LKAB som också är projektets styrgrupp.Den vi söker har projektledarkompetens, förvärvat både genom utbildning och erfarenhet av projektledning. Du har vana av att a... Visa mer
Vi söker en projektledare till ett av våra verksamhetsområden, Stadsliv Kiruna. Uppdraget är att ”arbeta tillsammans för en levande stad” och en stor del i arbetet består i att anordna evenemang under årets alla årstider. Stadsliv Kiruna arbetar på uppdrag av Kiruna kommun, Kiruna Bostäder och LKAB som också är projektets styrgrupp.Den vi söker har projektledarkompetens, förvärvat både genom utbildning och erfarenhet av projektledning. Du har vana av att anordna event av olika slag och vi ser att du kan arbeta strukturerat och strategiskt, likväl som operativt när så krävs. Som vanligt i alla projekt är tid, funktion och ekonomi viktiga parametrar, som du som projektledare ansvarar för.Förmåga att både sätta ihop och leda en projektgrupp, samt gilla att skapa nya kontakter är en förutsättning för att du ska trivas i denna mycket sociala roll som projektledare i Kirunas hjärta, Stadslivet. I rollen som projektledare för Stadsliv ingår även att ansvara för marknadsföringen av projektets alla delar, från olika evenemang som anordnas av Stadsliv själva men även att koordinera marknadsföring för andra evenemang som anordnas i vår stad. Du bör alltså gilla och behärska att arbeta med marknadsföring på olika sätt, samt ha en god språklig förmåga i både tal och skrift. I nuläget används både hemsida och sociala medier till detta. Har du arbetat med liknande uppgifter så är det meriterande. Som person är du driven, orädd och kreativ och samtidigt intresserad av att arbeta målinriktat och strukturerat.Vi erbjuder dig bra introduktion, ett stimulerande arbete, trevliga kollegor och en god arbetsmiljö där Du och din trivsel är av största vikt för oss! Utöver det erbjuder vi även friskvårdsbidrag och roliga aktiviteter, samt massage för våra anställda.Tror du att du kan vara den vi söker? Tveka inte att skicka in din ansökan med ett personligt brev och CV så snart som möjligt!Vi genomför intervjuer löpande.Tillträde 1/8-2019 eller enligt överenskommelse.För mer information om tjänsten eller företaget, gå in på www.dinsamarbetspartner.se maila eller ring VD/Personalchef Agneta Magnusson på 072- 2456714. Visa mindre

Reporter / programledare till Sameradion

Ansök    Mar 18    Sveriges Radio AB    Journalist/Reporter
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån.  Om rollen Som reporter/pr... Visa mer
Sameradion speglar det som sker i Sápmi och rapporterar om samiska, svenska och globala ämnen som är angelägna för det samiska folket. Vårt mål är att vara relevanta och att vi lämnar spår efter oss samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Vi arbetar även för att det ska finns mångfald i våra produktioner med hänsyn till ämnen, ålder, kön och varifrån de intervjuade kommer ifrån.

 Om rollen

Som reporter/programledare på Sameradion arbetar du med både nyheter och program. Du producerar innehåll för radio, webb och sociala medier samt arbetar även som programledare. Sameradion har ett nära samarbete med SVT Sápmi. Sameradion samsänder ett dagligt morgonprogram (buorre idit Sápmi) tillsammans med Yle- och NRK Sápmi.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

• Producera reportage till nyheter och program
• Presentera nyheter och längre program
• Skriva, fotografera och publicera till webben och sociala medier

Vem är du

Vi söker dig som är samhällsengagerad och allmänbildad samt tycker om att arbeta med same- och andra urfolksfrågor. Du gillar tempo i arbetet, har energi som inspirerar kollegor och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi vill också att du är flexibel och söker nya utmaningar samt är kreativ med egna idéer och uppslagsförslag.

• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
• Kunskaper i samiska i både tal och skrift är ett krav
• Erfarenhet av radioproduktion samt bra koll på sociala medier och webb är meriterande
• Kunskaper om det samiska samhället med inriktning på Sverige är meriterande
• Körkort är ett krav

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Vill du vara med och skapa berörande lokal radio samt jobba i en kreativ och utvecklande miljö? Då tycker vi att du ska skicka in din ansökan redan nu, vi går igenom ansökningarna löpande.

Sista ansökningsdag: 7 april 2019

Frågor om tjänsten: Ole-Isak Mienna, kanalchef, tel: 070-314 58 56

Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner, tel: 090-17 17 57

Fackliga kontakter: Therese Holma (Unionen) eller Journalistklubben SJF som nås via Sveriges Radios växel tel: 08-784 50 00 eller SACO nås via [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre