Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Kiruna

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Kiruna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kiruna som finns hos arbetsgivaren.

Marknadsundersökare/Sälj. Jobba hemifrån

Hej. Leena heter jag och jag äger Basic Bemanning Norden. Jag har 30 års erfarenhet inom bemanning och driver idag ett relativt nystartat bemanningsföretag som har sitt säte i Flen som ligger i Sörmlands län. Jag vill göra en marknadsundersökning i Sveriges norra land ang personaluthyrning och eventuella behov man har. Allt från Dalarna och upp till Riksgränsen. Jag vet att det är ett enormt område. Min fortsättningsplan är att etablera kontor där men inna... Visa mer
Hej.
Leena heter jag och jag äger Basic Bemanning Norden.
Jag har 30 års erfarenhet inom bemanning och driver idag ett relativt nystartat bemanningsföretag som har sitt säte i Flen som ligger i Sörmlands län.
Jag vill göra en marknadsundersökning i Sveriges norra land ang personaluthyrning och eventuella behov man har.
Allt från Dalarna och upp till Riksgränsen. Jag vet att det är ett enormt område.
Min fortsättningsplan är att etablera kontor där men innan den planen kommer till skott vill jag veta underlaget för att ha ett kontor finns.
Jag har en tanke på att man kanske kan vara 2 stycken som gör detta då det är en enorm vidd men jag har inte riktigt bestämt mig ännu.
Men grundtanken med denna annons är att göra en marknadsundersökning samt samtidigt sälja in oss lite.
Så vad behöver jag av dig som söker ?
Kännedom om dessa områden
Kunskap om arbetslivets olika delar.
Kämparanda och envishet
Kunna jobba hemifrån vare sig det är en toppstuga i Norrland eller en lägenhet i Jämtland.
Hos oss är det bra om du har humor och är orädd.
Van att jobba med papper och penna jag är inte hysteriskt datoriserad.
Ha med dig i baktanken att det kan bli så att du får ta hand om kontoret om vi kommer till en etablering på en ort.
Du ska bo uppåt i landet för att vara aktuell.
Snabbtänkt och en stor problemlösare
Svenska i tal och skrift är ett måsteGå in och titta på vår hemsida
www.basicbemanning.se
I skrivandets stund så går vi över till att bli ett AB som nyss har blivit klart. Vårat AB har samma namn Basic Bemanning Norden.
Jag har ett brinnande intresse för att finnas över Hela Sverige då jag anser att det är viktigt för Hela Sverige att utvecklas även på orter utanför storstäderna.
Tjänsten påbörjas som en behovsanställning och sen tar vi det därifrån.
Du jobbar hemifrån och använder din egen dator. Vi tillhandahåller mobil med företagsnummer och en företagsmail.
Är du nyfiken på att eventuellt kunna utvecklas med oss ?
Kontakta mig på [email protected]
Hoppas vi hörs av
// Leena Visa mindre

Språkfrämjare i meänkieli till språkcentrum

Institutet för språk och folkminnen (Isof) etablerar nationella språkcentrum för meänkieli i Övertorneå och Kiruna och nu söker vi dig som vill vara med och främja användningen av språket! Uppdraget Du ska rådgiva, identifiera och möta olika behov av språkrevitalisering inom meänkieli genom att samla in och förmedla goda erfarenheter t.ex. språkbadsläger, mentorskap, arbete med språkspärrar och attityder. Du planerar och genomför olika insatser, tar fram ... Visa mer
Institutet för språk och folkminnen (Isof) etablerar nationella språkcentrum för meänkieli i Övertorneå och Kiruna och nu söker vi dig som vill vara med och främja användningen av språket!

Uppdraget
Du ska rådgiva, identifiera och möta olika behov av språkrevitalisering inom meänkieli genom att samla in och förmedla goda erfarenheter t.ex. språkbadsläger, mentorskap, arbete med språkspärrar och attityder. Du planerar och genomför olika insatser, tar fram material och medverkar vid interna och externa arrangemang i både fysisk och digital form, samt sprider information via sociala medier och genomför mindre översättningar. I rollen samverkar du med språkvården på Isof, ledamöter i styrgruppen, andra myndigheter, kommuner, regioner och intresseorganisationer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande som myndigheten bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har erfarenhet av språkrevitalisering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i både meänkieli och svenska i såväl tal som skrift samt god It-vana.

Har du dessutom en akademisk utbildning i meänkieli, kunskaper och erfarenheter av offentlig förvaltning och kommunikation är det meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med frågor som rör de nationella minoriteterna och minoritetsspråken eller ett aktivt intresse för frågor om mänskliga rättigheter. Vi ser också positivt på om du har pedagogisk erfarenhet, t.ex. som modersmålslärare eller från kursverksamhet.

Dina egenskaper
Som person är du resultatinriktad och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du jobbar både självständigt och samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Tjänsten passar dig som är relationsskapande och har en pedagogisk förmåga dvs. att du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och hur du ska bemöta det. För tjänsten kommer vi särskilt att värdesätta personliga egenskaper. 

Om Isof
Isof är en statlig myndighet som samlar in, bygger upp och sprider kunskap om språk och kultur i vårt flerspråkiga Sverige. Vi finns till för alla och är en resurs för många yrkesgrupper, föreningar och organisationer. Vi bistår regeringen med underlag och ger stöd till andra myndigheter. Läs mer om oss på vår webbplats isof.se/uppdrag!

Om etableringen av nationella språkcentrum
Isof har i uppdrag av regeringen att inrätta språkcentrum för de nationella minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli och romska. Nationella språkcentrum ska ge språkbärare i hela landet möjligheten att behålla, ta tillbaka och utveckla sitt språk – så att de nationella minoritetsspråken kan leva vidare i Sverige.

Under våren 2022 söker vi många nya medarbetare som vill vara med och främja språken och utveckla verksamheten vid våra nationella språkcentrum. Läs mer om aktuella och kommande tjänster på isof.se/jobbapasprakcentrum

Övrigt
Placering: Avdelningen för nationella minoriteters språk och kultur, Malmfälten Kiruna. Tillsvidareanställning på omfattningen 100 %. Tillträde är enligt överenskommlse. 

Är du intresserad?
Välkommen att skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev! Sista ansökningsdag är 2022-05-20. I ditt CV ska det tydligt framgå år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Ladda även upp relevant dokumentation som styrker dina erfarenheter och examensbevis/betyg.  
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Kiruna

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Kiruna för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till ... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Kiruna för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Kiruna" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Kommunikatör

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. Om tjänsten Vill ... Visa mer
LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020.
Om tjänsten
Vill du vara en del av vårt kommunikationsteam?
Vi söker dig som proffsigt kan förbereda och genomföra press- och leverantörsbesök i våra verksamheter i samarbete med presschef och guider. Du bidrar aktivt med text och bild till våra kommunikationskanaler som intranät, webb och tidningar och ingår i ett rullande kris- och pressberedskapsschema. En av många förändringar som drivs av LKAB är centrumflytten i Kiruna hösten 2022. Inledningsvis kommer del av din arbetstid att fokusera på att kommunikativt stötta arbetet kring detta.
Dina kvalifikationer
Du har en högskole- eller universitetsutbildning som av arbetsgivaren bedöms som lämplig, gärna med erfarenhet som journalist. Du har lätt för att skapa relationer, har vana vid mediahantering och gillar att prata med och inför folk. Du är en vass skribent som kan ta dig an skilda ämnesområden och är en fena på att göra komplicerade saker begripliga. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp, är noggrann, strukturerad och flexibel. Du har koll på publiceringsverktyg som EpiServer, Wordpress och Sharepoint samt Adobe- och Officepaketet och kan hantera en kamera. Du har minst B-körkort. Det är en fördel om du har kännedom om samhällsomvandlingen i Kiruna.
Hos oss är det ofta högt tempo, vilket förutsätter att du är van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Vi arbetar i en internationell koncern, så du behärskar både svenska och engelska.
Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.
Placeringsort Kiruna. Resor mellan verksamhetsorterna förekommer.
Vi erbjuder
Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.
Övrig information
Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober 2021!
För information om tjänsten vänligen kontakta Tina Benson 0980-710 85.
Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, [email protected], 0980-710 50
Sakari Alanko för Unionen, [email protected], 0980-725 08
Björn Åström för Akademikerföreningen, [email protected], 0980-729 03 Visa mindre

Samordnare matavfallssortering

Vad roligt att du är intresserad av att bli en av medarbetarna på Tekniska Verken! Vi är stolta över att vara en del av människors vardag. Vi ser till att gatlampor lyser, vägar är plogade, avfall tas omhand, att bostäder är varma, att de minsta har säkra lekplatser och att vi har gott vatten i kranarna. Tekniska Verken arbetar i midnattssol, norrsken, snöstorm och myggiga sommarkvällar. Vi finns i fjällvärlden, skogarna och längs orörda älvar. Vår drivkr... Visa mer
Vad roligt att du är intresserad av att bli en av medarbetarna på Tekniska Verken!

Vi är stolta över att vara en del av människors vardag. Vi ser till att gatlampor lyser, vägar är plogade, avfall tas omhand, att bostäder är varma, att de minsta har säkra lekplatser och att vi har gott vatten i kranarna. Tekniska Verken arbetar i midnattssol, norrsken, snöstorm och myggiga sommarkvällar. Vi finns i fjällvärlden, skogarna och längs orörda älvar. Vår drivkraft är en hållbar och ansvarsfull utveckling inom samhällsservice och miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Inom Kiruna kommun sorterar vi ut matavfallet från övrigt restavfall. Villorna och fritidshusen har varit först ut med matavfallssorteringen och nu är det dags att lägga mer fokus på flerbostadshus.

Vi söker nu en person som kan ansvara för att samordna kommunikationen kring införandet av matavfallssortering i flerbostadshus. Ditt uppdrag blir att vara den som har kontakt med bostadsrättsföreningar och andra hyresvärdar i arbetet med att upprätta och utveckla en plan för införandet av matavfallssortering.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i tjänsten som samordnare för matavfallsinsamlingen är det bra om du har ett brinnande intresse för miljö och avfall, är noggrann och strukturerad samt har lätt för att lära dig nya saker. Du är kommunikativ och prestigelös, gillar att skapa och vårda relationer samt har förmåga att hantera olika arbetsuppgifter parallellt. Du bör kunna arbeta självständigt såväl som i grupp, vana av arbete i Microsoft 365-miljö är meriterande.

Vi kommer att ge dig en intern utbildning med fokus på bland annat regler och juridik anpassat för den aktuella tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav

Vänta inte med din ansökan - intervjuer sker löpande

ÖVRIGT
Tillträde efter överenskommelse, alla våra tjänster föregås av en provanställning

Tekniska Verken har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Inom Tekniska Verken i Kiruna AB finns många olika yrken, vi arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare där man känner arbetsglädje och kan påverka sitt arbete. Vi eftersträvar en god arbetsmiljö för våra anställda och vi jobbar aktivt med hälsofrågor. Visa mindre

Vaccinationsinformatörer på arabiska, tigrinja, persiska eller somaliska

I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invå... Visa mer
I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Personalavdelningen består av personalkontoret, bemannings- och rekryteringsenheten samt arbetsmarknadsenheten och integrationsenheten. De senaste tre åren har närmare 300 000 personer sökt uppehållstillstånd i Sverige. De personer som beviljas uppehållstillstånd och anvisas till Kiruna behöver hjälp att bosätta sig och etablera sig. Kommunens integrationsenhet är ett nav i mottagandet.

Med stöd av regeringsuppdraget Uppdrag att bistå regionerna i att genomföra vaccination mot covid-19 och i syfte att nå en högre vaccinationstäckning i gruppen utrikesfödda.

Kiruna kommun söker därför två vaccinationsinformatörer. Som vaccininformatör hos oss på Kiruna kommun har du en mycket viktig roll i arbetet med att få fler att vilja vaccinera sig mot covid-19.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som vaccininformatör innebär att du arbetar för att fler utrikesfödda i kommunen ska vaccinera sig mot covid-19. Bland arbetsuppgifterna ingår kartläggning av målgruppen, information på hemspråket gällande vaccinationer och praktisk hjälp vid bokning och vaccinationstillfälle. Arbetet kommer att ske i samverkan med integrationsenheten och det är också där du kommer att utgå ifrån.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som gärna har gymnasial utbildning och som talar arabiska, tigrinja, persiska eller somaliska. För uppdraget krävs också att du behärskar flytande svenska i tal och skrift.

Du har en positiv inställning och bidrar till ett bra arbetsklimat för att främja ett gott samarbete på arbetsplatsen och med de människor du möter i tjänsten. Du har intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är social, utåtriktad och har lätt för att möta nya människor. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

En projektledare och en processtödjare till Kulturhusprojektet

Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna. I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på.... Visa mer
Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm. Våra ambitioner är högre än våra fjäll. Våra näringar gör oss världsledande. De stora vidderna ger rymd åt ursprung och nytänkande. Vi är Kiruna.

I Kiruna kan du uppleva allt från storslagen fjällvärld till ett spännande kulturliv, från midnattssol till norrsken, från snöfyllda vintrar till ljusfyllda somrar. Kiruna kommun är Sveriges nordligaste stad som vi nu flyttar på. Kiruna befinner sig därmed i ett spännande läge och framtidstron är stor.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kiruna kommuns verksamheter håller en hög kvalitet med invånarna i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av vår värdegrund RASK där respekt, ansvar och samverkan i Kiruna kommun är ledorden.

Kulturen spelar en viktig roll i samhället och kulturhuset ska vara vårt nya landmärke där kultur, utbildning, föreningsliv och näringsliv möts och ger energi och tillväxt till staden. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Nu söker vi en projektledare och en processtödjare till Kirunas nya kulturhus som ska stå klart år 2021.

Arbetsuppgifter
Kommunens ambition med nya kulturhuset bygger på ett växelspel mellan kultur, föreningsliv, näringsliv och kommunal verksamhet med en kärna av eget programutbud. Målsättningen är att kulturhuset ska vara Kirunabornas allrum samtidigt som det ska komplettera reseanledningarna till Kiruna både vad gäller volym liksom bredd av besökare.

Kirunas kulturhus står klart vid årsskiftet 2020/2021 och verksamhetsutvecklingen för att ta kulturhuset i drift påbörjas år 2020 och pågår till och med halvårsskiftet 2021. Kulturhusprojektet leds av en styrgrupp med representanter från berörda kommunala verksamheter: kommunkontoret, kultur- och utbildningsförvaltningen samt Kirunabostäder AB.

Projektledaren och processtödjaren ansvarar för att etablera kulturhusets verksamhet, en verksamhetsutveckling med berörda kommunala funktion i nära samverkan med omgivande förenings- och näringsliv samt utveckling av en egen programverksamhet kopplad till en säljfunktion. Du har det övergripande ansvaret för flytt av befintlig verksamhet och verksamhetsanpassning av kulturhuset så att det blir ett ändamålsenligt kulturhus som berikar kultur-, förenings- och näringsliv.

Som projektledare ska du säkerställa och tillvarata alla möjligheter som huset ger både för upplevelsen för besökarna men också till möten och olika engagemang. Som projektledare ska du bidra med engagemang och driva utveckling till att skapa ett kulturhus som vågar. Det är viktigt att du kan skapa goda relationer och bygger nätverk. Genom att du trivs i mötet med andra har du förmåga att hitta möjligheter till värdefulla samarbeten. Du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas. Du är nyfiken, stimulerar till dialog och ifrågasättande samt har förmåga att se mer än en möjlig lösning.

Som processtödjare samordnar du ditt arbete med projektledaren. Arbetet omfattar logistik kring flytt av berörda verksamheter, verksamhetsanpassning av huset samt projektadministration.

Kvalifikationer projektledare
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet från verksamhetsutveckling i samverkan med förenings- och näringsliv samt erfarenhet av ledarskap och projektledning. Det är av stor betydelse för tjänsten att du har en lokal förankring samt intresse och förståelse för den lokala kulturen. Uppdraget bygger på personlig lämplighet där projektledaren bör uppvisa förmåga till eget engagemang, drivkraft och ansvar liksom förmåga att etablera och utveckla goda relationer för att uppnå visionen med kulturhuset.

Kvalifikationer processtödjare
Vi söder dig som har en relevant utbildningsbakgrund på minst gymnasienivå samt förvärvad erfarenhet från processtödjande arbete såsom dokumentation, ekonomi och juridik. Stor vikt lägg vid personliga egenskaper och du behöver har förmåga att hantera många parallella processer med hög kvalité i samverkan med andra och bibehållna goda relationer.

Övrig information
För att arbeta hos oss ska du dela Kiruna kommuns gemensamma värdegrund där respekt, ansvar och samverkan är ledorden.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter och att du som medarbetare får en god balans mellan arbete och fritid.

Vi har många olika förmåner så som fri-friskvård där du som medarbetare kan träna kostnadsfritt på olika träningsanläggningar, vi har stugor i fjällen som du kan hyra, vi erbjuder möjlighet att löneväxla till lediga dagar.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Kiruna kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli då Kiruna kommun är förvaltningsområde för dessa språk.

Rekrytering sker i samråd med våra berörda fackliga organisationer.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse allmän visstidsanställning t.o.m. 2021-06-30

Ansök via vår hemsida www.kiruna.se eller gå via arbetsförmedlingen www.ams.se för att där söka denna tjänst

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Kiruna kommun och möjliggöra god kommunikation med våra sökande, ber vi dig skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem

Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster Visa mindre

Informatör

Arbetsuppgifter I denna roll som informatör ingår ett samordningsansvar för myndighetens interna och externa informations- och kommunikationsarbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, planera för och genomföra informations- och kommunikationsinsatser, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med pr... Visa mer
Arbetsuppgifter
I denna roll som informatör ingår ett samordningsansvar för myndighetens interna och externa informations- och kommunikationsarbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, planera för och genomföra informations- och kommunikationsinsatser, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media.
Du kommer vidare att ansvara för, och handha, vår besöksverksamhet, vårt bibliotek och vårt arkiv. Du kommer även att hantera och analysera informationsflödet som är relevant för IRF:s verksamhet.
Vi är en liten arbetsplats och arbetsuppgifterna är varierande både vad gäller innehåll och svårighetsgrad.
Du kommer att ingå i IRF:s ledningsgrupp och vara IRF:s representant i vissa forum. Tjänsteresor kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har utbildning inom kommunikation som arbetsgivaren bedömer som relevant eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
– har erfarenhet av kommunikationsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant,
– kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
– har baskunskaper inom bildhantering och grafisk formgivning,
– har kunskaper i InDesign, Photoshop, Office-paketet och WordPress.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, kunna hålla deadlines och känna ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet.
Det är viktigt att du är bra på att skriva egna texter och att kvalitetssäkra kollegors skrivna material genom språkgranskning.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Föreståndare, 0980-791 22, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan, helst via
e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2021-02-22
Ange ref. dnr 2.2.1-30/21
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Informationschef

Arbetsuppgifter I rollen som informationschef kommer du att leda, planera, handlägga och samordna myndighetens interna och externa information – både självständigt och i olika samarbetskonstellationer. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media. ... Visa mer
Arbetsuppgifter
I rollen som informationschef kommer du att leda, planera, handlägga och samordna myndighetens interna och externa information – både självständigt och i olika samarbetskonstellationer. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media.
Du kommer vidare att ansvara för, och handha, vår besöksverksamhet, vårt bibliotek och vårt arkiv. Du kommer även att hantera och analysera informationsflödet som är relevant för IRF:s verksamhet.
Vi är en liten arbetsplats och arbetsuppgifterna är varierande både vad gäller innehåll och svårighetsgrad.
Du kommer att ingå i IRF:s ledningsgrupp och vara IRF:s representant i vissa forum. Tjänsteresor kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har utbildning inom kommunikation som arbetsgivaren bedömer som relevant eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
– har erfarenhet av kommunikationsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant,
– kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
– har erfarenhet från arbete i chefsbefattning,
– har baskunskaper inom bildhantering,
– har erfarenhet av arbete i och/eller kunskap om forskningsmiljön,
– har kunskaper i InDesign, Photoshop, Office-paketet och WordPress.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, kunna hålla deadlines och känna ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet.
Det är viktigt att du är bra på att skriva egna texter och att kvalitetssäkra kollegors skrivna material genom språkgranskning. Du måste verka för och värna den statliga värdegrunden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Föreståndare, 0980-791 22, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2020-12-20
Ange ref. dnr 2.2.1-356/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Communications Officer Esrange

Ansök    Dec 20    SSC    Informatör/Kommunikatör
SSC is seeking a new Communications Officer at Esrange Space Center in Kiruna. We think of you as a dedicated communications specialist interested in working in a place "out of this Earth". Your mind is strategic as well as practical and you want to be part of an exciting industry under rapid development and with employees all over the world. YOUR RESPONSIBILITES As Communications Officer, you will have overall responsibility for all issues that affect Es... Visa mer
SSC is seeking a new Communications Officer at Esrange Space Center in Kiruna. We think of you as a dedicated communications specialist interested in working in a place "out of this Earth". Your mind is strategic as well as practical and you want to be part of an exciting industry under rapid development and with employees all over the world.

YOUR RESPONSIBILITES
As Communications Officer, you will have overall responsibility for all issues that affect Esrange Space Center. Saying there is a lot happening is no exaggeration. You will be a central part of rocket launches, balloon releases and expansions for future satellite launch capabilities. To handle this, you will have continuous and close contact with the staff at Esrange as well as journalists and local decision-makers in the Norrbotten region, in order to build local relationships that benefit the organization in the long term.

As responsible for the communications function at Esrange, you will become part of a tight communications team based in Kiruna and Stockholm, and you will report to Esrange’s site manager. The position allows you to have great freedom to form your function. Together we have a wide range of responsibilities, from handling complex strategy issues to quick practical commitments such as social media and keeping the Esrange Visitor's Center in top shape.

 

WE OFFER YOU

• An exciting and dynamic workplace with employees and customers all over the world.
• A workplace characterized by an open atmosphere and proud employees.
• A varied work description where you are given great freedom to form your own function and plan your work.
• Interesting and challenging tasks at a high strategic level combined with practical hands-on assignments.
• Great opportunity to develop both yourself and your role at SSC.

 

WHO YOU ARE
You enjoy having a lot of flexibility to form your function and plan your own work. You want to be at the heart of things and enjoy taking on complex strategy issues as much as handling quick practical tasks.

 

You hold a degree in communications and have a good linguistic eye as well as the ability to adapt messages to reach different target groups. You are fluent in Swedish and English in both speech and writing. You also hold a class B driver’s license. Local knowledge is a merit, since an important part of the job involves building local relations. You are also used to working with various web tools, pictures, photos and social media. The job sometimes involves traveling and working outside normal office hours, for example close to launches that might take place in the middle of the night. Hence, you do not mind irregular working now and then.

 

LOCATION
The employment is located at Esrange Space Center outside Kiruna.

 

NEXT STEP
Does this sound like a perfect match for you? Send us your application today! We apply ongoing recruitment.
For further questions, please contact us from 7th January:
Lennart Poromaa Site Manager Esrange, 070-5645477
Anni Bölenius Communications Manager, 073-0337490

 


WE HELP EARTH BENEFIT FROM SPACE SSC is a leading global provider of advanced space services with more than fifty years of experience. Since our start pioneering scientific rocket launches in northern Sweden, we have grown into a renowned, full-service supplier of state-of-the-art space engineering, satellite and launch services to commercial and institutional customers worldwide. Visa mindre