Lediga jobb som Militärt arbete i Kiruna

Se lediga jobb som Militärt arbete i Kiruna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kiruna som finns hos arbetsgivaren.

Arbetsledare järnvägsunderhåll Kiruna

Ansök    Maj 31    Military Work i Sverige AB    Officer
Military Work arbetar med rekrytering och uthyrning av personal och erbjuder individer med militär erfarenhet nya möjligheter inom det civila arbetslivet. Genom lång erfarenhet och vårt nätverk erbjuder vi pålitliga, kunniga och drivna medarbetare med hög arbetskapacitet. Vi vänder oss till arbetsgivare som ser fördelen med att kort- eller långsiktigt engagera en professionell partner för att hitta rätt personal. Militäry Work söker flertalet arb... Visa mer
Military Work arbetar med rekrytering och uthyrning av personal och erbjuder individer med militär erfarenhet nya möjligheter inom det civila arbetslivet. Genom lång erfarenhet och vårt nätverk erbjuder vi pålitliga, kunniga och drivna medarbetare med hög arbetskapacitet. Vi vänder oss till arbetsgivare som ser fördelen med att kort- eller långsiktigt engagera en professionell partner för att hitta rätt personal.

Militäry Work söker flertalet arbetsledare som vill utveckla framtidens järnväg inom Norr- och Västerbotten.

 

Stå inte kvar på perrongen och vänta utan haka på tåget och ta spåret till framtiden nu.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en tjänstgöringsbakgrund i Försvarsmakten och som dessutom har erfarenhet från en ledande befattning. Du trivs med datorn som arbetsredskap och kan prioritera samt fatta beslut även när arbetsbelastningen är hög.

Som ledare är du ett föredöme som driver, engagerar och har förmågan att långsiktigt bygga självständiga team som vill och kan ta ansvar.

Du är van vid att planera, genomföra, följa upp och leverera enligt uppsatta mål och tidsramar. Vi ser att du är ambitiös och ansvarstagande då det är en förutsättning för att kunna leverera det vi lovar till våra kunder och uppdragsgivare. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig både i tal och skrift.

Du är flexibel med din fysiska arbetsplats eftersom resor, samt helg- och nattarbete kan förekomma.  Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det.

Arbetsuppgifter

På uppdrag av platschef ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp arbeten. Du ansvarar för att dina uppdrag utförs och följs upp enligt kontrakterade villkor. Du medverkar till att hitta nya lösningar som bidrar till förbättringar och säkerställer kvalitet, agerar affärsmässigt samt efterlever god affärsetik.

Arbetsledaren har en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet och tillväxt där kundbemötande värderas högt. Som arbetsledare har du personal och budgetansvar.

Din roll innebär bland annat att:
- Säkerställa samsyn och enighet i din grupp gällande företagets visioner och mål.
- Leda, planera, fördela och följa upp arbetet i din grupp.
- Verka för en god arbetsmiljö.
- Arbeta med att utveckla medarbetare och arbetssätt.
- Arbeta resultatorienterat efter ställda budgetramar.

Krav

Tjänstgöringsbakgrund från Försvarsmakten ex GU, Gss/T eller Reservofficer.

Erfarenhet från en ledande befattning.

God datavana.

Fullgod fysiskt status. 

Meriterande

Erfarenhet av ban- och svetsteknik samt projektledning.

Genomfört utlandstjänst i ledande befattning.

Erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.

Uppdragsgivaren

En väl underhållen och modern järnväg utgör stommen i en effektiv och hållbar infrastruktur för transporter. Både människor och gods färdas enkelt mellan platser och upplevelsen är att avstånden minskar. Det är framtidens spår för samhället.

För oss på Infranord innebär framtidens spår att vi är ett modernt järnvägsföretag med en öppen och inkluderande kultur där kompetens och förmåga tas tillvara. Med gedigen erfarenhet och genom att använda bästa tillgängliga teknik kan vi erbjuda underhåll i världsklass och marknadsledande anläggningsarbeten. I samverkan med våra kunder och partners utvecklar vi framtidens spår.

"För mig som medarbetare innebär framtidens spår att jag i en trygg och säker arbetsmiljö får möjlighet att bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle. Jag känner mig välkommen och får förutsättningar att göra ett bra arbete och att utvecklas som person. Infranord förstår att eget ansvar och balans i livet gör mig till en bättre medarbetare. Jag är stolt över att jobba för branschens mest attraktiva arbetsgivare." Visa mindre

Utbildningschef till I 19 Lapplandsjägargruppen

Ansök    Okt 1    Försvarsmakten    Officer
I 19 söker en utbildningschef/ställföreträdande utbildningsgruppchef tillsvidare med placering i Kiruna. Del av tiden kommer arbete att ske i Kalix/Grubbnäsudden. Tillträde snarast då nuvarande befattningshavare slutar 2019-12-31. Lapplandsjägargruppen är den av I 19:s fem utbildningsgrupper som i sin huvudsakliga uppgift utbildar och stöttar landets två nordligaste Hemvärnsbataljoner. Området som Lapplandsjägargruppen verkar i omfattar Kiruna-, Gällivar... Visa mer
I 19 söker en utbildningschef/ställföreträdande utbildningsgruppchef tillsvidare med placering i Kiruna. Del av tiden kommer arbete att ske i Kalix/Grubbnäsudden. Tillträde snarast då nuvarande befattningshavare slutar 2019-12-31.
Lapplandsjägargruppen är den av I 19:s fem utbildningsgrupper som i sin huvudsakliga uppgift utbildar och stöttar landets två nordligaste Hemvärnsbataljoner. Området som Lapplandsjägargruppen verkar i omfattar Kiruna-, Gällivare-, Pajala-, Överkalix-, Övertorneå-, Kalix samt Haparanda kommuner.
Från 2020-01-01 tillhör alla fem utbildningsgrupper Norra Militärregionen.
Utbildningsgruppen är placerad i Kiruna med del i Kalix (Grubbnäsudden). Lapplandsjägargruppen är utbildningsansvarig för 10. och 11. Hemvärnsbataljonerna. De finns utspridda i norra och östra Norrbotten. En Hemvärnsbataljon består av en bataljonstab, 3-4 hemvärnskompanier samt ett antal funktionsplutoner/grupper.
Utbildningsgruppen ansvarar dessutom för Grundläggande Utbildning av rekryter till hemvärnet (GU-Hv) samt utbildning av GU-plut med pliktrekryter, denna utbildning genomförs i Kiruna.

Befattningen och dess innehåll
Lapplandsjägargruppen söker en utbildningschef/ställföreträdande utbildningsgruppchef som ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av den övningsverksamhet som 10. och 11.hvbat årligen genomför samt den grundutbildning som genomförs vid gruppen.  Samverkan sker i första hand med 10. och 11. hvbat samt frivilliga försvarsorganisationer (FFO)  i området.

Du kommer att ingå i ett arbetsslag där du kommer att utbilda och leda verksamhet inom alla förmågor från planering av verksamhet till skjutningar med skarp ammunition(SUSA-FUSA).

Oregelbundna arbetstider förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Planera, genomföra och utvärdera utbildningen vid LJG.
• Biträda och ersätta chefen för LJG vid dennes frånvaro.
• Stödja övrig personal vid förberedelser, genomförande och efterarbeten i samband med övningar inom LJG samt övrigt stöd till HV och FFO.
• Dagligt handläggningsarbete mot hemvärnet eller frivilligverksamhet.
• Samordna utbildningsstödet till 10. och 11.hvbat.

Kvalifikationer
• Sökande skall vara OF 2-3.
• B-körkort.

Meriterande
• Utbildad skjutledare SUSA/FUSA
• Kompetensbevis minibuss
• Förarbevis bv 206
• Sambandsutbildad
• Utbildad på Ak4 och Pist 88
• Utbildad på understödsvapen (ksp 58, Grg, Pskott, PSG 90)
• Sjukvårdsutbildad (TOS)
• Genomfört militär närkampsutbildning
• Skyddsvaktsinstruktör
• Erfarenhet att utbilda i vintermiljö/ kallt väderförhållanden

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person som tycker om att lära andra och lära av andra. Du är ansvarstagande, noggrann och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt utifrån given uppgift. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss, HV/FFO och våra rekryter.
Då tjänsten innebär både utbildning av hemvärnspersonal och rekryter så ställer befattningen krav på förmåga att i hög grad kunna agera situationsanpassat och vara kreativ för att lösa hastigt uppkomna problem. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Tjänsten medger träning på arbetstid.
Anställningsvillkor: Tillsvidare.  Förmåner enl FM kollektivavtal.
Arbetsort: Kiruna/(Kalix)
Löneanspråk: Individuell lönesättning
Anställnings datum: Snarast, dock senast 1 dec 

Upplysningar kring tjänsten
Övlt Thomas Hagman, telefon 070-945 77 28. E-post: [email protected]
Mj Mats Drugge, telefon 070-  605 76 66. E-post: [email protected]

Fackliga representanter:
OF Bothnia: Lt Hans Johansson Tfn: 070-679 67 36.

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Soldater – två stycken - till Lapplandsjägargruppen

Ansök    Sep 30    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Lapplandsjägargruppen (LJG) är en utbildningsgrupp, vars främsta uppgift är att utbilda två Hemvärnsbataljoner. LJG har sin verksamhet förlagd vid två orter, Kiruna och Grubbnäsudden.  LJG söker två stycken soldater (GSS/K) med placering i Kiruna, vilka ska vara instruktörer under grundutbildning av rekryter, samt utbildning av hemvärnspersonal. Utbildningsgruppen ansvarar för Grundläggandeutbildning from 2020 av GU-plut. pliktrekryter. Huvudsakliga arbe... Visa mer
Lapplandsjägargruppen (LJG) är en utbildningsgrupp, vars främsta uppgift är att utbilda två Hemvärnsbataljoner. LJG har sin verksamhet förlagd vid två orter, Kiruna och Grubbnäsudden.  LJG söker två stycken soldater (GSS/K) med placering i Kiruna, vilka ska vara instruktörer under grundutbildning av rekryter, samt utbildning av hemvärnspersonal.

Utbildningsgruppen ansvarar för Grundläggandeutbildning from 2020 av GU-plut. pliktrekryter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Som instruktör utbilda rekryter vid grundutbildning (GU) och tjänstgöra vid GU-pluton
• Utgöra övningsledare/biträde vid övningar från soldat/grupp till pluton
• Stödja övrig personal vid förberedelser, genomförande och efterarbeten i samband med övningar inom LJG.
• Dagligt handläggningsarbete mot hemvärnet och

Kvalifikationer


• Svenskt medborgarskap
• Genomförd och godkänd värnplikt, alternativ godkänd GMU
• OR 4/OR 5
• B-körkort

Meriterande


• Minst ett år som anställd GSS/K eller BFA kontrakt med gott omdöme
• Gruppchefs- och Instruktörsutbildning      
• Utbildad skjutledare
• Kompetensbevis minibuss
• Förarbevis bv 206
• Utbildad på Ak4, pistol 88 och understödsvapen (ksp 58, Grg, Pskott, PSG 90)
• Godkänd som skyddsvakt
• Sjukvårdsutbildad (TOS)
• Genomfört militär närkampsutbildning
• Skyddsvaktsinstruktör

Tjänsten innehåller moment som är fysiskt krävande och en god personlig fysisk status är meriterande. Tjänsten medger träning på arbetstid.

Personliga egenskaper

För att trivas som instruktör är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande, noggrann och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt utifrån given uppgift. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss och våra rekryter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tjänsten är en anställning som gruppbefäl, soldat och sjömän (GSS/K) (anställningen inleds med sex månaders provanställning). Därefter tidsbegränsad anställning i åtta år. Kan därefter förlängas med fyra år.

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön enligt kollektivavtal.

Särskild säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

Arbetstider och omfattning
Dag, heltid. Vid övningar kan arbetstiden förskjutas till kvällar och helger. Arbetet kan medföra krav på viss kortare tjänstgöring på annan ort.

Upplysningar om tjänsten
C Lapplandsjägargruppen, Thomas Hagman tel: tfn: 0980 – 765 00 eller C GU-pluton Fj Jan Ejeklint, tfn: 070- 249 96 63 alt epost till [email protected]

 

Fackliga företrädare

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
OF Bothnia Lt Hans Johansson Tfn: 070-679 67 36

Seko FM Margareta Ryding
Försvarsförbundet Per Eriksson

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-30


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre