Lediga jobb Inst För Rymdfysik i Kiruna

Se alla lediga jobb från Inst För Rymdfysik i Kiruna. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Kiruna som finns inom det yrket.

Forskningsingenjör med inriktning mot mjukvaruutveckling

Ansök    Jun 23    Inst För Rymdfysik    Mjukvaruutvecklare
Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetosfär och jonosfär. De teknologiska effekterna är välkända med påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. Rymdvädret orsakar också de vackra norrskenen. IRF är medlem i International Space Environment Service och ansvarar för Regional Warning Center Sweden. IRF ingår också i ESA:s Space Safety Pro... Visa mer
Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetosfär och jonosfär.
De teknologiska effekterna är välkända med påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. Rymdvädret orsakar också de vackra norrskenen.
IRF är medlem i International Space Environment Service och ansvarar för Regional Warning Center Sweden. IRF ingår också i ESA:s Space Safety Programme som en del av Geomagnetic Expert Service Centre (G-ESC).
Ingenjörstjänsten är på heltid och består i första hand av utveckling av mjukvara för norrskensapplikationer. IRF:s rymdvädergrupp består av forskare, mjukvaruutvecklare och ingenjörer från IRF:s olika kontor.
I tjänsten förväntas du att utveckla programvara för prognoser av IRF:s norrskensindex, analys av norrskensbilder och att ta fram en applikation för mobiltelefoner.
Arbetet sker i nära samverkan med IRF:s observatorieverksamhet genom utveckling av rymdväderprodukter baserade på observatoriedata. Andra tekniska arbetsuppgifter kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi tror att du har en teknisk universitetsutbildning och/eller kunskap och erfarenhet av programmering i Python och maskininlärning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för arbetsuppgifterna. Erfarenhet av dataanalys och rymdväderverksamhet är meriterande.
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under ett år med placering i Lund och tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Dr Johan Kero, +46-980 790 84, [email protected]
Dr Peter Wintoft, +46-46 286 21 21, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2022-06-28.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-257/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Mjukvaruutvecklare

Nytt
Institutet för rymdfysik (IRF) söker två mjukvaruutvecklare för forskningsinfrastruktur inom rymdfysik. IRF söker två utvecklare av avancerad mjukvara för studier av norrsken, andra fenomen i polaratmosfären och rymdväder. Du kommer ingå i ett team som tillsammans vidareutvecklar institutets forskningsinfrastruktur – en verktygslåda för numerisk och visuell dataanalys och olika informationstjänster till forskare, myndigheter och den breda allmänheten. Arbe... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker två mjukvaruutvecklare för forskningsinfrastruktur inom rymdfysik.
IRF söker två utvecklare av avancerad mjukvara för studier av norrsken, andra fenomen i polaratmosfären och rymdväder. Du kommer ingå i ett team som tillsammans vidareutvecklar institutets forskningsinfrastruktur – en verktygslåda för numerisk och visuell dataanalys och olika informationstjänster till forskare, myndigheter och den breda allmänheten.
Arbetsbeskrivning
Rymdväder påverkar teknologi genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetfält och atmosfär. De teknologiska effekterna omfattar påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. IRF:s rymdvädergrupp består av forskare och ingenjörer från IRF:s olika kontor. I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du att få ta aktiv del i gruppens operativa arbete och utveckling av rymdväderprodukter baserade på observatoriedata. IRF ingår i europeiska rymdorganisationen ESA:s Space Safety Programme som en expertgrupp inom geomagnetism och levererar såväl data som prognoser i nära realtid.
ALIS_4D är ett unikt markbaserat optiskt system för studier av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. Det består av ett nätverk av obemannade fjärrstyrda stationer som är i kontinuerlig drift vid mörker. Ett av de vetenskapliga målen är att göra tredimensionella avbildningar av norrsken med hjälp av tomografisk rekonstruktion. Som mjukvaruutvecklare kommer du att uppgradera och vidareutveckla befintlig programvara och avancerade verktyg för vetenskaplig bildbehandling och algoritmer för tredimensionella avbildningar.
Du kommer att arbeta forskarnära och ges möjlighet att delta i forskningsprocessen, vidareutveckling och drift av operationella system, samt utveckling av webbplatser för visualisering, utforskning och hantering av datamängder från institutets markbaserade instrument.
Kvalifikationer
Vi tror att du har en universitetsutbildning i datavetenskap, fysik, eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt skulle arbetsuppgifterna kunna anpassas till och intressera någon som är forskarutbildad inom ett relevant fält som rymdfysik eller datavetenskap.
Delar av befintlig mjukvara för datahantering och dataanalys är skriven i MATLAB och Scilab. Du behöver därför kunna läsa sådan kod. Goda programmeringskunskaper i Python är ett krav. Erfarenhet av andra programmeringsspråk, verktyg och utvecklingsmetoder, som till exempel HTML, JavaScript, CSS, C, Fortran, testdriven utveckling, developer operations, versionshantering, etc. är meriterande. All mjukvaruutveckling sker i Linuxmiljö. Det är viktigt att du kan kommunicera på engelska.
Tjänsterna är placerade vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde hösten 2022 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Dr Johan Kero, +46-980 790 84, [email protected]
Lars-Henrik Snow, +46 980-79063, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2022-08-23.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-281/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Post-Doctoral Position

Ansök    Jun 14    Inst För Rymdfysik    Fysiker
IRF leads two particle instruments, Energetic Neutrals Analyzer (ENA) and Miniature Ion Precipitation Analyzer (MIPA), onboard ESA Mercury Planetary Orbiter and JAXA Mercury Magnetospheric Orbiter of the ESA/JAXA BepiColombo mission to Mercury https://www.esa.int/Science_Exploration/Space_Science/BepiColombo Applicants are invited for a post-doctoral position for analysis of data collected in the cruise phase, from Mercury fly-bys, and at Mercury after or... Visa mer
IRF leads two particle instruments, Energetic Neutrals Analyzer (ENA) and Miniature Ion Precipitation Analyzer (MIPA), onboard ESA Mercury Planetary Orbiter and JAXA Mercury Magnetospheric Orbiter of the ESA/JAXA BepiColombo mission to Mercury https://www.esa.int/Science_Exploration/Space_Science/BepiColombo
Applicants are invited for a post-doctoral position for analysis of data collected in the cruise phase, from Mercury fly-bys, and at Mercury after orbit insertion in 2025. The selected candidate will work in a successful research group, Solar System Physics and Space Technology (SSPT) at IRF, that conducts active research on the solar system developing particle instruments for planetary missions, analyzing data, and performing computer simulations.
Tasks:
The tasks include but are not limited to:
- development of software for processing, archiving, and display of data;
- science data analysis;
- calibration data analysis for instrument characterization;
- instrument science operation planning.
The work involves international collaboration with other research institutes and space organizations such as ESA and JAXA in Europe and Japan.
Qualifications:
Candidates should have completed (or expect to complete) a PhD in space physics or a related field during 2019 or later. Candidates planning to obtain their PhD degree before July 2022 may also apply for this position.
Strong programming skills are required. Main languages used are C, C++ and Python. Having extensive knowledge on using different operating systems including Linux, Windows, and macOS is a merit.
You should be able to work independently. We have a great deal of international contacts, so an ability to collaborate well both within the group and with various international groups is essential. You will be part of an active tight-knit group of engineers and scientists specializing in building space hardware for various spacecraft and conductive active research on solar system physics. More information about the group's activities can be found at http://www.irf.se
The position is placed in Kiruna, Sweden, and is for 3 years with possibilities to extend for one more year.
For further information please contact:
Stas Barabash, e-mail: [email protected], +46-980-791 22
Trade union representatives:
Uwe Raffalski, SACO-S, e-mail: [email protected], +46-980- 790 21
Stefan Karlsson, ST, e-mail: [email protected], +46-980-790 29
Closing date for applications is July 3 2022.
Applications should include a CV, a personal covering letter (one page), and contact information for two professional references.
Applications should be submitted, preferably by email, to:
Swedish Institute of Space Physics,
Registrar,
Box 812,
SE-981 28 Kiruna, Sweden
or by email to: [email protected]
Please quote reference number: 2.2.1-237/22
If your application is sent by e-mail you should get a confirmation that we have received it. If you do not get the confirmation within three days, please contact the registrar: +46 980-790 00. Visa mindre

Forskare inom rymdväder

Ansök    Maj 30    Inst För Rymdfysik    Fysiker
IRF söker en forskare inom rymdväder för att koordinera IRF:s medverkan i rymdväderprojekt. Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetosfär och jonosfär. De teknologiska effekterna är välkända med påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. IRF är medlem i International Space Environment Service och ansvarar för Regional Warning Center Swe... Visa mer
IRF söker en forskare inom rymdväder för att koordinera IRF:s medverkan i rymdväderprojekt.
Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetosfär och jonosfär. De teknologiska effekterna är välkända med påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution.
IRF är medlem i International Space Environment Service och ansvarar för Regional Warning Center Sweden. IRF ingår också i ESA:s Space Safety Programme som en del av Geomagnetic Expert Service Centre (G-ESC).
Forskartjänsten består i första hand av projektledning och vidareutveckling av IRF:s rymdväderprodukter och medverkan i G-ESC. IRF:s rymdvädergrupp består av forskare, mjukvaruutvecklare och ingenjörer från IRF:s olika kontor. I rollen som projektledare förväntas du ta aktiv del i gruppens nationella/internationella samarbeten samt utveckla och koordinera nya samarbeten. Arbetet sker i nära samverkan med IRF:s observatorieverksamhet genom utveckling av rymdväderprodukter baserade på observatoriedata.
Kvalifikationer
Vi tror att du har relevant kunskap och erfarenhet av rymdväderverksamhet, geofysisk observatorieverksamhet, samt projektledning. Erfarenhet från ledning av rymdväderprojekt inom ESA samt koordinering av operationella rymdväderaktiviteter eller rymdväderservice är meriterande.
Den sökande ska ha god kännedom om rymdväder och doktorsexamen i fysik, matematik eller motsvarande.
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under sex månader på halvtid (50% av heltid) med placering i Kiruna och tillträde i september 2022. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Johan Kero, +46-980 79084, [email protected]
Magnus Wik, +46-286 21 22, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2022-06-09.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr: 2.2.1-216/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Mjukvaruutvecklare

Ansök    Maj 30    Inst För Rymdfysik    Mjukvaruutvecklare
Institutet för rymdfysik (IRF) söker två utvecklare av avancerad mjukvara till ett unikt optiskt kamerasystem för observationer av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. De två mjukvaruutvecklarna kommer även att ingå i IRF:s operativa rymdvädergrupp. Arbetsbeskrivning Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetfält och atmosfär. De teknologiska effekterna omfatta... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker två utvecklare av avancerad mjukvara till ett unikt optiskt kamerasystem för observationer av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. De två mjukvaruutvecklarna kommer även att ingå i IRF:s operativa rymdvädergrupp.
Arbetsbeskrivning
Rymdväder påverkar teknologi och människa genom fysikaliska processer med ursprung i solen och dess växelverkan med jordens magnetfält och atmosfär. De teknologiska effekterna omfattar påverkan på satelliter, kommunikation, navigering och elkraftdistribution. IRF:s rymdvädergrupp består av forskare och ingenjörer från IRF:s olika kontor. I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du att få ta aktiv del i gruppens operativa arbete och utveckling av rymdväderprodukter baserade på observatoriedata.
Ett av observatorieinstrumenten är ALIS_4D – ett unikt markbaserat optiskt system för studier av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. ALIS_4D består av ett nätverk av obemannade fjärrstyrda stationer som är i kontinuerlig drift vid mörker. Ett av ALIS_4D:s vetenskapliga mål är att göra tredimensionella avbildningar av norrsken med hjälp av tomografisk rekonstruktion.
Som mjukvaruutvecklare kommer du att uppgradera och vidareutveckla befintlig programvara och avancerade verktyg för vetenskaplig bildbehandling och algoritmer för tredimensionella avbildningar. Du kommer att arbeta forskarnära och ges möjlighet att delta i forskningsprocessen samt med utveckling och drift av operationell­­a system. IRF ingår i ESA:s Space Safety Programme som en expertgrupp inom geomagnetism och levererar såväl data som rymdväderprognoser i nära realtid.
Kvalifikationer
Vi tror att du har en universitetsutbildning i datavetenskap, datateknik, eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda programmeringskunskaper i Python och versionshantering med till exempel git är ett krav. Erfarenhet av andra programmeringsspråk som C, Fortran, html, css, etc. är meriterande. All mjukvaruutveckling sker i Linuxmiljö. Det är viktigt att du kan kommunicera på engelska.
Tjänsterna är placerade vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde hösten 2022 eller enligt överenskommelse.
Mer information om tjänsterna kan lämnas av:
Johan Kero, +46-980-790 84, [email protected],
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2021-06-10.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik
Registrator
Box 812
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr: 2.2.1-217/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

OPERATIV IT-CHEF

OPERATIV IT-CHEF IT-enheten är en del av IRF:s förvaltning och består i dagsläget av tre medarbetare. Enhetens arbete sker i samverkan med forskningsprogrammens mjukvaruingenjörer som också bidrar till driften av verksamhetsspecifika system och servrar. IT-enhetens övergripande uppdrag är att utföra drift och service på servrar, de allmänna administrativa systemen och nätverken samt användarnas datorer. Det ingår även i IT-enhetens uppdrag att med ett kons... Visa mer
OPERATIV IT-CHEF
IT-enheten är en del av IRF:s förvaltning och består i dagsläget av tre medarbetare. Enhetens arbete sker i samverkan med forskningsprogrammens mjukvaruingenjörer som också bidrar till driften av verksamhetsspecifika system och servrar. IT-enhetens övergripande uppdrag är att utföra drift och service på servrar, de allmänna administrativa systemen och nätverken samt användarnas datorer. Det ingår även i IT-enhetens uppdrag att med ett konsultativt förhållningssätt stödja verksamheten i IT-frågor.
Vi har en blandad IT-miljö som består av Linux, Windows och MacOS. Linux dominerar för servrar, men även Windows förekommer. IRF använder utöver kommersiella program en hel del öppen källkodsmjukvara i egen drift. Ett mål är att ha koll på vår data och personuppgifter genom att lagra dem internt på egna servrar.

Arbetsuppgifter
Som IT-chef kommer du att leda och ansvara för arbetet inom IRF:s IT-grupp samt ansvara för samordning av all IT-verksamhet på IRF:s alla verksamhetsorter. I rollen som IT-chef ingår ett övergripande ansvar över medarbetare, budget, arbetsmiljö och verksamhet. En stor del av ditt arbete kommer att vara operativt där du själv praktiskt deltar i verksamheten genom problemlösning av IT-relaterade frågor och utveckling samt drift av system.
Du kommer att såväl leda som delta i arbetet mot en mer digitaliserad förvaltning och forskningsverksamhet. IRF:s verksamhet går mot allt mer användning av digitala verktyg både vad gäller forskning och administration.
Du kommer även att ha ansvar för IRF:s säkerhetsarbete. I det arbetet ingår bland annat säkerhetsskydd, informationssäkerhet samt skalskydd och andra fysiska säkerhetsaspekter.
Som IT-chef ingår du i IRF:s ledningsgrupp och kommer att vara direkt underställd generaldirektören. Du kommer att vara IRF:s representant i vissa externa forum. Tjänsteresor kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har en universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
– har kunskaper inom IT
– har erfarenhet av arbete inom IT-service
– kan tala och skriva svenska och engelska
– är svensk medborgare, du ska kunna säkerhetsklassas
Det är meriterande om du:
– har erfarenhet av Windows, Linux, Mac system och serverdrift
– har erfarenhet av serverdrift
– har kunskaper inom IT-säkerhet
– har kunskaper inom server, dator och nätverkshårdvara
– har erfarenhet av komplexa integrerade system med flera processer och applikationer
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, vara drivande och serviceinriktad. Det är viktigt att du känner ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet. Du måste verka för, och värna den statliga värdegrunden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Olle Norberg, generaldirektör, 0980-790 78, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2022-05-02
Ange ref. dnr 2.2.1-70/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

OPERATIV IT-CHEF

IT-gruppen är en del av IRF:s förvaltning och består i dagsläget av tre medarbetare. Flera mjukvaruingenjörer som tillhör forskningsprogrammen bidrar också till driften av IRF:s gemensamma servrar. IT-gruppens övergripande uppdrag är att utföra drift och service på servrar, de allmänna administrativa systemen och nätverken samt användarnas datorer. Det ingår även i IT-gruppens uppdrag att med ett konsultativt förhållningssätt stödja verksamheten i IT-frågo... Visa mer
IT-gruppen är en del av IRF:s förvaltning och består i dagsläget av tre medarbetare. Flera mjukvaruingenjörer som tillhör forskningsprogrammen bidrar också till driften av IRF:s gemensamma servrar.
IT-gruppens övergripande uppdrag är att utföra drift och service på servrar, de allmänna administrativa systemen och nätverken samt användarnas datorer. Det ingår även i IT-gruppens uppdrag att med ett konsultativt förhållningssätt stödja verksamheten i IT-frågor. Forskningsdata ska gå att hitta, det ska finnas information om hur man får tillgång till dem, de ska vara kompatibla med andra data, och de ska vara möjliga att återanvända.
Miljön är blandad med Linux, Windows och MacOS. Linux dominerar för servrar, men även Windows förekommer. IRF använder utöver kommersiella program en hel del öppen källkodsmjukvara i egen drift. Ett mål är att ha koll på vår data och personuppgifter genom att lagra dem internt på egna servrar.
Arbetsuppgifter
Som IT-chef kommer du att leda och ansvara för arbetet inom IRF:s IT-grupp samt ansvara för samordning av all IT-verksamhet på IRF:s alla verksamhetsorter. I rollen som IT-chef ingår ett övergripande ansvar över medarbetare, budget, arbetsmiljö och verksamhet. En stor del av ditt arbete kommer att vara operativt där du själv praktiskt deltar i verksamheten genom problemlösning av IT-relaterade frågor, utveckling samt drift av system. Du kommer att såväl leda som delta i arbetet mot en mer digitaliserad förvaltning och forskningsverksamhet. IRF:s verksamhet går mot allt mer användning av digitala verktyg både vad gäller forskning och administration. Du kommer även att ha ansvar för IRF:s säkerhetsarbete. I det arbetet ingår bland annat säkerhetsskydd, informationssäkerhet samt skalskydd och andra fysiska säkerhetsaspekter. Som IT-chef ingår du i IRF:s ledningsgrupp och kommer att vara direkt underställd generaldirektören. Du kommer att vara IRF:s representant i vissa externa forum. Tjänsteresor kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har en universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
– har kunskaper inom IT
– har erfarenhet av arbete inom IT-service
– kan tala och skriva svenska och engelska
– är svensk medborgare, du ska kunna säkerhetsklassas
Det är meriterande om du:
– har erfarenhet av Windows, Linux, Mac system och serverdrift
– har erfarenhet av serverdrift
– har kunskaper inom IT-säkerhet
– har kunskaper inom server, dator och nätverkshårdvara
– har erfarenhet av komplexa integrerade system med flera processer och applikationer
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, vara drivande och serviceinriktad. Det är viktigt att du känner ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet. Du måste verka för, och värna den statliga värdegrunden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Olle Norberg, generaldirektör, 0980-790 78, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till: Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2022-03-22
Ange ref. dnr 2.2.1-70/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Postdoktor i rymdfysik

Ansök    Mar 3    Inst För Rymdfysik    Fysiker
Jorden är omgiven av rymdskrot – från förbrukade satelliter och raketsteg till materialfragment - med en total massa av storleksordningen 10 000 ton. Kollisioner i rymden har skapat uppskattningsvis en miljon föremål som är större än 1 cm. Deras banparametrar behöver kartläggas för att undvika framtida kollisioner och en exponentiell ökning av antalet nya objekt. Projektarbetet omfattar experimentella studier och numerisk modellering för banbestämning av r... Visa mer
Jorden är omgiven av rymdskrot – från förbrukade satelliter och raketsteg till materialfragment - med en total massa av storleksordningen 10 000 ton. Kollisioner i rymden har skapat uppskattningsvis en miljon föremål som är större än 1 cm. Deras banparametrar behöver kartläggas för att undvika framtida kollisioner och en exponentiell ökning av antalet nya objekt.
Projektarbetet omfattar experimentella studier och numerisk modellering för banbestämning av rymdobjekt. Du kommer att vidareutveckla befintlig programvara och numeriska verktyg för att analysera optiska observationer från ett kameranätverk bestående av flera stationer, samt radardata, med målsättning att bidra till rymdlägesbild.
Postdoktortjänsten är del av ett projekt finansierat av Rymdstyrelsen som utförs i samarbete mellan IRF och Rymdbolaget (SSC), samt relaterat till internationella projekt finansierade av European Space Agency (ESA) Space Debris Office. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av flera forskare, ingenjörer och mjukvaruutvecklare.
Vi tror att du har goda kunskaper i statistisk dataanalys och numerisk modellering med Python, C/C++ eller motsvarande. Relevant erfarenhet av mjukvaruutveckling, signalbehandling och bearbetning av experimentella data från optiska instrument eller radarsystem är meriterande.
Den sökande ska ha en doktorsexamen i fysik, rymdteknik, tillämpad matematik eller motsvarande. Vi kommer att i första hand beakta kandidater med examen avlagd de senaste tre åren. Sökanden som har en äldre examen och vill hänvisa till särskilda omständigheter, såsom föräldraledighet, bör ange detta i ansökan. Den sökande ska för närvarande inte vara verksam som postdoktor vid IRF.
Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Kiruna och är en tidsbegränsad anställning under två år.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Dr Johan Kero, +46-980-790 84, [email protected],
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2022-03-27.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-78/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Verkstadsmekaniker

Institutet för rymdfysik (IRF) söker efter en verkstadsmekaniker. Arbetsuppgifter: I vår finmekaniska verkstad tillverkas detaljer för vetenskapliga satellitinstrument som används för våra forskningsmissioner i solsystemet. I arbetsuppgifterna som verkstadsmekaniker ingår alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad, men de består i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3-, 4-, och 5-axliga CNC-maskiner samt en manuell svarv... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker efter en verkstadsmekaniker.
Arbetsuppgifter:
I vår finmekaniska verkstad tillverkas detaljer för vetenskapliga satellitinstrument som används för våra forskningsmissioner i solsystemet.
I arbetsuppgifterna som verkstadsmekaniker ingår alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad, men de består i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3-, 4-, och 5-axliga CNC-maskiner samt en manuell svarv och en CNC-svarv.
Kvalifikationer:
Lämplig utbildning är verkstadsteknisk utbildning med inriktning mot datorstyrda maskiner. Erfarenheter av CNC/CAM-beredning är meriterande.
Tjänsten ställer krav på hantverksskicklighet och förmåga till problemlösning. I arbetet krävs att du är flexibel och har en stark vilja att genomföra dina uppdrag på bästa sätt. Det är också viktigt att kunna arbeta självständigt liksom att kunna samarbeta och kommunicera med alla parter som kommer i kontakt med verkstaden. Ett gott ordningssinne är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vad kan vi erbjuda dig?
Endast två personer har sin arbetsplats i vår finmekaniska verkstad. Om du blir en av dessa två personer så kan vi erbjuda dig ett utvecklande, fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får ingå i en arbetsgrupp där alla, utifrån sin kompetens, bidrar till institutets uppdrag.
Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, programchef, 0980-791 22, [email protected]
Magnus Oja, verkstadsansvarig, 0980-791 79, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980 -790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 31 mars 2022
Ange ref. dnr 2.2.1-100/22
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Doktorand i rymdfysik

Ansök    Dec 16    Inst För Rymdfysik    Fysiker
Forskningsprogrammet Solsystemets fysik och rymdteknik (SSPT) vid Institutet för rymdfysik (IRF) söker en doktorand i experimentell rymdfysik. Doktoranden kommer att ingå i en arbetsgrupp som ska utveckla den första dedikerade massanalysatorn för negativa joner som ska flyga till rymden, Negative Ion at the Lunar Surface (NILS). I arbetsuppgifterna ingår att montera, testa, kalibrera och analysera data från det aktuella instrumentet. Arbetsuppgifterna kom... Visa mer
Forskningsprogrammet Solsystemets fysik och rymdteknik (SSPT) vid Institutet för rymdfysik (IRF) söker en doktorand i experimentell rymdfysik.
Doktoranden kommer att ingå i en arbetsgrupp som ska utveckla den första dedikerade massanalysatorn för negativa joner som ska flyga till rymden, Negative Ion at the Lunar Surface (NILS). I arbetsuppgifterna ingår att montera, testa, kalibrera och analysera data från det aktuella instrumentet. Arbetsuppgifterna kommer till stor del att utföras i IRF:s integrationsanläggningar. Arbetet med dataanalysen ska utmynna i en matematisk modell.
Sökanden förväntas ha avlagt en master/civilingenjörsexamen. Kunskaper i programmeringsspråket Python är ett krav.
Det är meriterande om den sökande har goda kunskaper i att kunna planera och utföra experimentella uppgifter. Det är även meriterande att ha ett intresse, och förmåga, att ta itu med elektronik- och maskintekniska problem.
Doktoranden anställs för fyra år vid Institutet för rymdfysik, med lokaler på huvudkontoret i Kiruna. Anställningen bör kunna påbörjas under första kvartalet 2022.
Vad avser forskarutbildning tillhör doktoranden Institutionen för fysik vid Umeå universitet, och måste alltså uppfylla kraven för antagning till denna utbildning. Information om forskarutbildningen finns på https://www.umu.se/en/department-of-physics/. Information om forskning vid IRF finns på https://www.irf.se.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Dr Martin Wieser, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev (en sida) som beskriver forskningsintressen och relevant erfarenhet, CV, kopior av akademiska betyg, och andra relevanta publikationer samt kontaktinformation till två referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik
Registrator
Box 812
981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2022-01-07
Ange ref. dnr 2.2.1-354/21
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Forskningsingenjör inom analog elektronik

Institutet för rymdfysik söker en Forskningsingenjör inom analog elektronik. Vill du verka i solsystemets utkant och i teknikens framkant? Vill du bli en del av ett dynamiskt och motiverat arbetslag där du ges stora möjligheter att föreslå egna tekniska lösningar? Vill du jobba i en internationell miljö som präglas av gemenskap och där delaktighet och inflytande inte bara är fina ord? Då ska du söka detta jobb! Inom forskningsprogrammet Solsystemets fysik ... Visa mer
Institutet för rymdfysik söker en Forskningsingenjör inom analog elektronik.
Vill du verka i solsystemets utkant och i teknikens framkant? Vill du bli en del av ett dynamiskt och motiverat arbetslag där du ges stora möjligheter att föreslå egna tekniska lösningar? Vill du jobba i en internationell miljö som präglas av gemenskap och där delaktighet och inflytande inte bara är fina ord? Då ska du söka detta jobb!
Inom forskningsprogrammet Solsystemets fysik och rymdteknik utforskar vi solsystemet. Gruppen består av forskare och ingenjörer med olika specialistkompetenser. Vi utvecklar instrument för nationella och internationella vetenskapliga satelliter tillsammans med ESA, NASA och andra större rymdorganisationer.
Mer information om aktiviteterna inom programmet och dess projekt finns här: Solsystemets fysik och rymdteknik – IRF.
För närvarande leder programmet ett stort internationellt konsortium som har utvecklat och nyligen levererat instrument till den europeiska rymdorganisationen ESA:s satellit JUICE (Jupiter Icy Moons Explorer), som under de kommande tio åren kommer att utforska Jupiter och dess månar.
Din uppgift blir att utveckla, konstruera, tillverka och testa elektroniska och elektromekaniska system för rymdinstrument. Vi söker i första hand en ingenjör med erfarenhet av analog elektronik, kraftsystem och EMC.
Processen från idé till ett färdigt instrument utförs huvudsakligen vid IRF och uppgifterna är utmanande, utvecklande och varierade. Framställning av teknisk dokumentation är en viktig del av arbetet, såväl som att muntligen kunna kommunicera resultaten av arbetet. Alla projekt innebär internationella samarbeten, vilket innebär både inrikes- och utrikes resor.
Kvalifikationer
Civilingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Specialisering inom rymdteknik är meriterande.
Erfarenhet av utveckling och testning av analoga elektroniksystem (t.ex. förstärkare och kraftaggregat) för rymd- eller flygapplikationer, såväl som erfarenhet inom området EMC, värderas högt. Erfarenhet av konstruktion av digitala system är också meriterande, såväl som kunskap inom rymdteknik. På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på engelska.
Arbetet medför höga krav på självständighet, noggrannhet, initiativförmåga och förmåga att lösa problem inom många teknikområden. Förmåga att samarbeta inom arbetsgruppen såväl som med externa parter är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Herman Andersson, Teknisk chef, +46-980-790 34, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2021-09-22
Ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev (max en sida) som beskriver relevant erfarenhet. Ansökan ska även innehålla kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-228/21
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn +46-980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Elektronikingenjör med radioteknisk inriktning

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en elektronikingenjör med radioteknisk inriktning. Är du intresserad av elektronik och radioteknik? Vill du ha spännande och varierande arbetsuppgifter? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom norrskens- och rymdvädersforskning? I så fall har vi en plats för dig! Institutet för rymdfysik, IRF, är ett statligt forskningsinstitut med verksamhet i Kiruna (huvudkontor), Umeå, Uppsala oc... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en elektronikingenjör med radioteknisk inriktning.
Är du intresserad av elektronik och radioteknik? Vill du ha spännande och varierande arbetsuppgifter? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom norrskens- och rymdvädersforskning?
I så fall har vi en plats för dig!
Institutet för rymdfysik, IRF, är ett statligt forskningsinstitut med verksamhet i Kiruna (huvudkontor), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information finns på www.irf.se.
IRF bedriver långsiktig mät- och registreringsverksamhet, observatorieverksamhet. Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer vars huvuduppdrag är drift, underhåll, utveckling och konstruktion av markbaserade instrument för norrskens- och rymdvädersforskning.
Kvalifikationer:
Eftergymnasial utbildning inom elektronik eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Kompetens inom analog och digital radioteknik.
Körkort minst klass B (manuell växellåda).
Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Meriterande: ?
Radioteknisk erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: kortvåg, mm-vågor, antennteknik.
Radioamatörcertifikat.
Datorkunskaper och enklare programmering.
Kunskaper inom enklare mekanisk konstruktion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad vid huvudkontoret i Kiruna. Resor förekommer i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Observatoriechef Urban Brändström, +46-(0)980-79 126, [email protected]
Fackliga företrädare: ?
SACO-S, Uwe Raffalski, +46-(0)980-79 021, [email protected]
ST, Stefan Karlsson, +46-(0)980-79 029, [email protected]
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-31.
Ansökan ska innehålla ett CV samt ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter.
Ange ref. Dnr. 2.2.1-91/21.
Ansökan skickas helst via e-post, till: [email protected]
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på telefon: +46-(0)980-79 000.
Ansökan kan även skickas per post till:
Institutet för rymdfysik
Registrator
Box 812
981 28 Kiruna
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Ingenjör

Institutet för rymdfysik (IRF) söker en ingenjör med inriktning mot radiofrekvent elektronik. IRF bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av vetenskapliga instrument (bla. jonosonder, riometrar, magnetometrar, optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik). Du kommer att ingå i... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en ingenjör med inriktning mot radiofrekvent elektronik.
IRF bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av vetenskapliga instrument (bla. jonosonder, riometrar, magnetometrar, optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik).
Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer vars uppgift är att ansvara för drift, underhåll, kvalitetssäkring, kalibrering och utveckling av samtliga instrument inom IRF:s observatorieverksamhet. Efter en introduktionsperiod kommer du så småningom att vara ansvarig ingenjör för vår radiofrekventa utrustning såsom: jonosonder (HF), riometrar (HF) samt mm-vågs radiometri (EHF).
Kvalifikationer
Vi tror att du har civilingenjörsutbildning, eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha goda kunskaper inom digital och analog elektronik och vara intresserad av att arbeta med radiofrekvent elektronik. Kunskaper inom mekanik, programmering och operativ-systemet Linux är meriterande.
Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska tycka om att lösa tekniska problem inom många olika områden och ha en god förmåga att kommunicera samt dokumentera ditt arbete både på svenska och engelska.
Svenskt körkort (minst B) är ett krav. Du ska ha lätt för att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Urban Brändström, observatoriechef, +46-980-791 26, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2021-03-12
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-382/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Informatör

Arbetsuppgifter I denna roll som informatör ingår ett samordningsansvar för myndighetens interna och externa informations- och kommunikationsarbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, planera för och genomföra informations- och kommunikationsinsatser, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med pr... Visa mer
Arbetsuppgifter
I denna roll som informatör ingår ett samordningsansvar för myndighetens interna och externa informations- och kommunikationsarbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, planera för och genomföra informations- och kommunikationsinsatser, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media.
Du kommer vidare att ansvara för, och handha, vår besöksverksamhet, vårt bibliotek och vårt arkiv. Du kommer även att hantera och analysera informationsflödet som är relevant för IRF:s verksamhet.
Vi är en liten arbetsplats och arbetsuppgifterna är varierande både vad gäller innehåll och svårighetsgrad.
Du kommer att ingå i IRF:s ledningsgrupp och vara IRF:s representant i vissa forum. Tjänsteresor kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har utbildning inom kommunikation som arbetsgivaren bedömer som relevant eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
– har erfarenhet av kommunikationsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant,
– kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
– har baskunskaper inom bildhantering och grafisk formgivning,
– har kunskaper i InDesign, Photoshop, Office-paketet och WordPress.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, kunna hålla deadlines och känna ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet.
Det är viktigt att du är bra på att skriva egna texter och att kvalitetssäkra kollegors skrivna material genom språkgranskning.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Föreståndare, 0980-791 22, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan, helst via
e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2021-02-22
Ange ref. dnr 2.2.1-30/21
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Mjukvaruutvecklare

Ansök    Mar 12    Inst För Rymdfysik    Mjukvaruutvecklare
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en mjukvaruutvecklare för norrskensstudier. Vi söker en person som är intresserad av att utveckla avancerad mjukvara för att analysera data från ett unikt optiskt kamerasystem för norrskensstudier. Arbetsbeskrivning ALIS_4D är ett unikt markbaserat optiskt system för studier av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. ALIS_4D består av ett nätverk av obemannade fjärrstyrda stationer som är i kontinuerlig drift vid ... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en mjukvaruutvecklare för norrskensstudier. Vi söker en person som är intresserad av att utveckla avancerad mjukvara för att analysera data från ett unikt optiskt kamerasystem för norrskensstudier.
Arbetsbeskrivning
ALIS_4D är ett unikt markbaserat optiskt system för studier av norrsken och andra fenomen i polaratmosfären. ALIS_4D består av ett nätverk av obemannade fjärrstyrda stationer som är i kontinuerlig drift vid mörker. Ett av ALIS_4D:s vetenskapliga mål är att göra tredimensionella avbildningar av norrsken med hjälp av tomografisk rekonstruktion.
Som mjukvaruutvecklare kommer du att uppgradera och vidareutveckla befintlig programvara och avancerade verktyg för vetenskaplig bildbehandling och algoritmer för tredimensionella avbildningar. Du kommer att arbeta forskarnära och ges möjlighet att delta i forskningsprocessen.
Kvalifikationer
Vi tror att du har en universitetsutbildning i datavetenskap, fysik eller har kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt skulle arbetsuppgifterna kunna anpassas till och intressera någon som är forskarutbildad inom ett relevant fält som rymdfysik eller datavetenskap.
Befintlig mjukvara för datahantering och dataanalys är huvudsakligen skriven i MATLAB och Scilab. Du behöver därför kunna läsa sådan kod. Goda programmeringskunskaper i Python och versionshantering med till exempel git är ett krav. Erfarenhet av andra programmeringsspråk som C, Fortran, php, etc. är meriterande. All mjukvaruutveckling sker i Linuxmiljö. Det är viktigt att du kan kommunicera på engelska.
Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Kiruna och är en tidsbegränsad anställning under två år, med möjlighet till förlängning. Tillträde hösten 2021 eller enligt överenskommelse.
Mer information om tjänsten:
Dr Tima Sergienko, +46-980-790 71, [email protected],
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 2021-04-30.
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-73/21
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Informationschef

Arbetsuppgifter I rollen som informationschef kommer du att leda, planera, handlägga och samordna myndighetens interna och externa information – både självständigt och i olika samarbetskonstellationer. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media. ... Visa mer
Arbetsuppgifter
I rollen som informationschef kommer du att leda, planera, handlägga och samordna myndighetens interna och externa information – både självständigt och i olika samarbetskonstellationer. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer bland annat att utarbeta förslag till policy och strategier, ansvara för och utveckla hemsida, intranät och sociala medier samt hantera kontakter med press och media.
Du kommer vidare att ansvara för, och handha, vår besöksverksamhet, vårt bibliotek och vårt arkiv. Du kommer även att hantera och analysera informationsflödet som är relevant för IRF:s verksamhet.
Vi är en liten arbetsplats och arbetsuppgifterna är varierande både vad gäller innehåll och svårighetsgrad.
Du kommer att ingå i IRF:s ledningsgrupp och vara IRF:s representant i vissa forum. Tjänsteresor kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
– har utbildning inom kommunikation som arbetsgivaren bedömer som relevant eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
– har erfarenhet av kommunikationsarbete som arbetsgivaren bedömer som relevant,
– kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
– har erfarenhet från arbete i chefsbefattning,
– har baskunskaper inom bildhantering,
– har erfarenhet av arbete i och/eller kunskap om forskningsmiljön,
– har kunskaper i InDesign, Photoshop, Office-paketet och WordPress.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och du ska ha en kommunikativ förmåga, kunna hålla deadlines och känna ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet.
Det är viktigt att du är bra på att skriva egna texter och att kvalitetssäkra kollegors skrivna material genom språkgranskning. Du måste verka för och värna den statliga värdegrunden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, Föreståndare, 0980-791 22, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik, Registrator, Box 812, 981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 2020-12-20
Ange ref. dnr 2.2.1-356/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Post-doctoral Position in Space Physics

Ansök    Feb 5    Inst För Rymdfysik    Fysiker
To study auroral ionosphere dynamics with a sounding rocket. Applications are invited for a post-doctoral position in a project related to experimental and modelling studies of the auroral ionosphere. You will be involved in analyses of observations of spectacular luminous clouds and ionized plasma using state-of-the-art research facilities such as a multi-station auroral imaging system and the international EISCAT UHF/EISCAT_3D research radars. The postdo... Visa mer
To study auroral ionosphere dynamics with a sounding rocket.
Applications are invited for a post-doctoral position in a project related to experimental and modelling studies of the auroral ionosphere. You will be involved in analyses of observations of spectacular luminous clouds and ionized plasma using state-of-the-art research facilities such as a multi-station auroral imaging system and the international EISCAT UHF/EISCAT_3D research radars.
The postdoc position is related to a rocket mission to be launched from the SSC Esrange Space Centre near Kiruna, Sweden. The Barium Release Optical and Radio (BROR) rocket experiment aims to study small-scale processes and structures in the auroral ionosphere by means of an active modification of the ionosphere using multiple releases of barium.
The position is intended for modeling of auroral ionosphere dynamics and the interaction of the neutral and ionized barium clouds with the ambient ionosphere-thermosphere.
Along with these core tasks, you will also be involved in activities related to the barium-thermite payload test. Relevant experience with processing experimental data from optical and/or radar auroral observations is a merit.
Candidates should have completed (or expect to complete) a PhD in space physics or a related field during 2018 or later. Candidates planning to obtain their PhD degree before February 2021 may apply for this position.
If the candidate has an older degree and wants to refer to special circumstances, such as parental leave, this should be clearly stated. The candidate should not currently be an active researcher at the Swedish Institute of Space Physics.
The position, placed in Kiruna, is funded by the Swedish National Space Agency for 2 years.
For further information please contact:
Dr Tima Sergienko, e-mail: [email protected], +46-980-790 71
Trade union representatives:
Uwe Raffalski, SACO-S: [email protected], +46-980- 790 21
Stefan Karlsson, ST: [email protected], +46-980-790 29
Closing date for applications is 28 February 2021.
Applications should include a CV, a short letter (one page) stating research interests and relevant experience, copies of academic transcripts and contact information for two professional references.
Applications should be submitted, preferably by email, to: [email protected]
Or by mail:
Swedish Institute of Space Physics,
Registrar,
Box 812,
SE-981 28 Kiruna, Sweden
Please quote reference number: 2.2.1-14/21
If your application is sent by e-mail you should get a confirmation that we have received it. If you do not get the confirmation within three days, please contact the registrar: +46 980-790 00.
Swedish Institute of Space Physics (IRF) is a governmental research institute that conducts postgraduate education and research in space physics, atmospheric physics and space technology. Many of IRF’s projects are run as large international projects in collaboration with other research institutes and space agencies. IRF has about one hundred employees and offices in Kiruna (headquarters), Umeå, Uppsala and Lund. For more information about IRF: www.irf.se Visa mindre

Forskningsingenjör

Institutet för rymdfysik (IRF) bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av avancerade vetenskapliga instrument (jonosonder, riometrar, magnetometrar, kameror och andra optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik). Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) bedriver långsiktig mät- och registrerings-verksamhet (observatorieverksamhet). I denna verksamhet ingår drift, under-håll, utveckling och konstruktion av avancerade vetenskapliga instrument (jonosonder, riometrar, magnetometrar, kameror och andra optiska instrument, infraljudsmätstationer och instrument för mätningar av spårgaser i atmosfären med mm-vågsteknik).
Du kommer att ingå i en liten grupp med forskare och ingenjörer vars uppgift är att ansvara för drift, underhåll, kvalitetssäkring, kalibrering och utveckling av samtliga instrument inom IRF:s observatorieverksamhet.
Du kommer att få ett särskilt ansvar för radiofrekvent utrustning såsom: jonosonder (HF), riometrar (HF) samt mm-vågs radiometri (EHF).
Kvalifikationer
Vi söker en forskningsingenjör med dokumenterat goda kunskaper inom digital och analog elektronik med huvudinriktning mot radiofrekvent elektronik. Vi tror att du har civilingenjörsutbildning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av digital och analog elektronikkonstruktion, tillverkning, reparation och underhållsarbeten är ett krav. Erfarenheter av mjukvarudefinierad radio (SDR) är synnerligen meriterande då bland annat framtida jonosonder bygger på denna teknik. Kunskaper inom mekanik, enklare programmering och operativ-systemet Linux är meriterande.
Arbetsuppgifterna är mycket varierande och ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska kunna lösa tekniska problem inom många områden, ibland med begränsad vägledning och dokumentation. Du förväntas ha god förmåga att kommunicera samt dokumentera ditt arbete både på svenska och engelska.
Svenskt körkort (minst B) är ett krav, då resor till mätstationer är vanligt förekommande. Du skall ha lätt för att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid huvudkontoret i Kiruna. Tillträde enligt överenskommelse.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Urban Brändström, observatoriechef, +46-980-791 26, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är den 31 januari 2021
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevanta erfarenheter, kopior av akademiska meriter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-382/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Verkstadsmekaniker

Ansök    Sep 18    Inst För Rymdfysik    Finmekaniker
Arbetsuppgifter: I vår finmekaniska verkstad tillverkas detaljer för vetenskapliga satellitinstrument som används för våra forskningsmissioner i solsystemet. I arbetsuppgifterna som verkstadsmekaniker ingår alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad, men de består i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3-, 4-, och 5-axliga CNC-maskiner samt en manuell svarv och en CNC-svarv. Kvalifikationer: Lämplig utbildning är verkstad... Visa mer
Arbetsuppgifter:
I vår finmekaniska verkstad tillverkas detaljer för vetenskapliga satellitinstrument som används för våra forskningsmissioner i solsystemet.
I arbetsuppgifterna som verkstadsmekaniker ingår alla typer av arbeten som förekommer i en finmekanisk verkstad, men de består i huvudsak av CNC-beredning och fräsning med hjälp av 3-, 4-, och 5-axliga CNC-maskiner samt en manuell svarv och en CNC-svarv.
Kvalifikationer:
Lämplig utbildning är verkstadsteknisk utbildning med inriktning mot datorstyrda maskiner. Erfarenheter av CNC/CAM-beredning och operation av sådana maskiner värderas mycket högt.
Tjänsten ställer höga krav på hantverksskicklighet och förmåga till problemlösning. I arbetet krävs att du är flexibel och har en stark vilja att genomföra dina uppdrag på bästa sätt. Det är också viktigt att kunna arbeta självständigt liksom att kunna samarbeta och kommunicera med alla parter som kommer i kontakt med verkstaden. Ett gott ordningssinne är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vad kan vi erbjuda dig?
Endast två personer har sin arbetsplats i vår finmekaniska verkstad. Om du blir en av dessa två personer så kan vi erbjuda dig ett utvecklande, fritt och självständigt arbete i en trivsam miljö. Du får ingå i en arbetsgrupp där alla, utifrån sin kompetens, bidrar till institutets uppdrag – att bedriva forskning av högsta vetenskapliga kvalitet.
Tjänsten, med placering vid huvudkontoret i Kiruna, är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Stas Barabash, föreståndare, 0980-791 22, [email protected]
Magnus Oja, verkstadsansvarig, 0980-791 79, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, 0980 -790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, 0980-790 29, [email protected]
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och dokumentation av kvalifikationer samt kontaktinformation till två referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till: [email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Sista ansökningsdag är 11 oktober 2020
Ange ref. dnr 2.2.1-260/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre

Forskningsingenjör

Ansök    Maj 18    Inst För Rymdfysik    Rymdingenjör
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en forskningsingenjör med inriktning mot testning och kalibrering av rymdinstrument. IRF utökar SpaceLab: vår utvecklings-, testnings- och kalibreringsanläggning som finns på huvudkontoret i Kiruna. Syftet med SpaceLab är att skapa en unik miljö som stödjer utveckling och kalibrering av vetenskapliga instrument och systemkomponenter för rymdmissioner, för planetär forskning samt för ballonger och sondraketer. SpaceLab n... Visa mer
Institutet för rymdfysik (IRF) söker en forskningsingenjör med inriktning mot testning och kalibrering av rymdinstrument.
IRF utökar SpaceLab: vår utvecklings-, testnings- och kalibreringsanläggning som finns på huvudkontoret i Kiruna.
Syftet med SpaceLab är att skapa en unik miljö som stödjer utveckling och kalibrering av vetenskapliga instrument och systemkomponenter för rymdmissioner, för planetär forskning samt för ballonger och sondraketer. SpaceLab nyttjas för tillfället internt av IRF:s egna forskare, men ska även kunna användas av externa kunder – både inom forskning och industri.
Din uppgift blir att vidareutveckla och marknadsföra SpaceLab-konceptet, tillhandahålla specifikationer för ny testutrustning, arbeta med potentiella kunder och ge teknisk support till befintliga test- och kvalificeringsanläggningar.
Kvalifikationer
Civilingenjör i teknik möjligtvis med en specialisering inom rymdteknik.
På grund av de omfattande internationella kontakterna är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på självständighet och initiativförmåga. Du ska kunna lösa problem inom många tekniska områden, med begränsad vägledning. Förmåga att samarbeta, både inom arbetsgruppen och med externa parter, är ett krav. Du ska ha god förmåga att hålla muntliga presentationer och att kunna förmedla ett budskap. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten är tidsbegränsad under ett år, med eventuell möjlighet till förlängning. Placering är på huvudkontoret i Kiruna. Tillträde sker under juli 2020.
Mer information om tjänsten kan lämnas av:
Máté Kerényi, projektledare för SpaceLab, +46-980-790 02, [email protected]
Fackliga representanter:
Uwe Raffalski, SACO-S, +46-980-790 21, [email protected]
Stefan Karlsson, ST, +46-980-790 29, [email protected]
Sista ansökningsdag är 7 juni 2020
Ansökan ska innehålla ett CV, ett personligt brev (max en sida) med relevant erfarenhet, kopior av akademiska utskrifter och kontaktuppgifter till två professionella referenser.
Välkommen med din ansökan, helst via e-post, till:
[email protected]
eller till:
Institutet för rymdfysik,
Registrator,
Box 812,
981 28 Kiruna
Ange ref. dnr 2.2.1-144/20
Om du skickar in din ansökan via e-post och inte får en mottagningsbekräftelse inom tre dagar, vänligen kontakta registrator på tfn 0980-790 00.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Institutet för rymdfysik, IRF, är en statlig myndighet som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, atmosfärfysik och rymdteknik. Många av IRF:s projekt drivs som stora internationella projekt i samarbete med andra forskningsinstitut och rymd­organisationer. IRF har cirka hundra anställda och har verksamhet i Kiruna (huvudkontoret), Umeå, Uppsala och Lund. Mer information om IRF: www.irf.se Visa mindre